Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 06

Novakas Džokovičius sustabdė sensacingą australą ir žengė į pusfinalį

Novakas Džokovičius 6:3, 6:4, 6:4 nugalėjo didžiausia „US Open“ staigmena tapusį australą Johną Millmaną ir žengė į šio turnyro pusfinalį. Serbijos tenisininkas tarp keturių geriausių „Didžiojo kirčio“ turnyre Niujorke pateko jau 11-ą kartą iš eilės.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius dėl vietos finale kovos su Kei Nishikoriu, kuris anksčiau vykusiame ketvirtfinalio mače po dramatiškos keturių valandų kovos nugalėjo Mariną Čiličių.

N.Džokovičius turės progą revanšui, nes 2014-ais metais „US Open“ pusfinalyje skaudžiai pralaimėjo K.Nishikoriui.

D.Džokovičius pagerino Rogerio Federerio ir Andre Agassio rekordą ir dabar atsilieka tik nuo Jimmy Connorso, kuris „US Open“ pusfinalį pasiekė net 14-a kartų karjeroje.

J.Millmanas prieš dvi dienas iš „US Open“ čempionato išmetė šešto čempiono titulo siekusį R.Federerį. Tačiau pakartoti tokio rezultato akistatoje su kita buvusia pirma pasaulio rakete nesugebėjo.

„Reikia pagirti Johną už puikų mačą. Jis tikrai puikus kovotojas, – varžovui komplimentų negailėjo Nole. – Jis nuostabiai pasirodė šiame turnyre ir įveikė Rogerį. Jis tikrai nusipelnė ovacijų.“

J.Millmanas siekė tapti pirmu australu nuo 2005-ųjų metų, kuris pasiekė „Didžiojo kirčio“ turnyro pusfinalį. Paskutiniuoju ir toliau išlieka Lleytonas Hewittas. Po pasirodymo Niujorke 29-erių metų J.Millmanas pasauliniame reitinge pakils į rekordinę sau – 37-ą vietą ATP klasifikacijoje.

Kitą „US Open“ pusfinalio porą sudarys Rafaelis Nadalis ir Juanas Martinas del Potro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius