-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 08 08

Pergalių badas nutrauktas Toronte: S.Williams laimėjo po 430 dienų pertraukos

Legendinė Serena Williams – ir vėl pergalių kelyje. Toronte (Kanada) vykstančiame „National Bank Open“ turnyre JAV tenisininkė sėkmingai peržengė pirmąjį barjerą ir laimėjo pirmą kartą po ilgesnės nei metų pertraukos.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Pirmame pagrindinio moterų vienetų turnyro etape S.Williams 6:3, 6:4 susitvarkė su Nuria Parrizas-Diaz (WTA-57) iš Ispanijos.

Daugiau nei 14 mėnesių, o tiksliau – lygiai 430 dienų praėjo nuo paskutinės JAV teniso legendos pergalės. Praėjusių metų birželio 4-ąją ji įveikė savo tautietę Danielle Collins, bet „Roland Garros“ aštuntfinalyje krito nuo Jelenos Rybakinos.

Netrukus Vimbldone amerikietė patyrė traumą ir į profesionalų tenisą sugrįžo tik po metų tame pačiame „Didžiojo kirčio“ turnyre, kuriame iškrito jau pirmajame etape.

Suaktyvinusi treniruočių procesą dabar Serena tikisi įgauti kuo daugiau žaidybinės praktikos ir pasiruošti nenumaldomai artėjančiam „US Open“ turnyrui Niujorke.

Pergalingame mače prieš ispanę S.Williams dar buvo toli nuo savo geriausio žaidimo, tačiau su kiekvienu geimu vis solidžiau padavinėjo (7 neatremiami padavimai) bei demonstravo neįtikėtinus sugebėjimus, kurie tenisininkei leido per karjerą iškovoti 23 „Didžiojo kirčio“ titulus.

40-metei veteranei tai jau 10-asis „National Bank Open“ turnyras, kuriame ji debiutavo net prieš 22 metus.

Amerikietė Toronte iš viso triumfavo tris kartus, o paskutinio vizito metu pasiekė finalą, kuriame dėl traumos susitikimo nebaigė prieš jaunąją Biancą Andreescu.

Kitame etape S.Williams lauks olimpinė čempionė Belinda Benčič (WTA-12) arba Tereza Martincova (WTA-71).

Pirmenybių Toronte centrinį kortą griausmingu pasirodymu pirmadienį atidarė Simona Halep (WTA-15). Rumunė net 6:0, 6:2 nepasigailėjo Kroatijos tenisininkės Donnos Vekič (WTA-82).

Į antrą turnyro etapą taip pat pateko Vimbldono čempionė Jelena Rybakina (WTA-27) bei latvė Jelena Ostapenko (WTA-16).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius