Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 19

Pirmasis ATP turnyras sutrauks būrį žvaigždžių, o išankstiniame sąraše – ir R.Berankis

Sporto pasaulį įšaldžiusi koronakrizė bene labiausiai paveikė tenisą, kuris vis dar laukia savo oficialaus restarto. Pirmasis sugrįžimo turnyras – „Citi Open“ JAV sostinėje Vašingtone – turėtų sutraukti gausybę elitinių tenisininkų, o preliminariame žaidėjų sąraše randame ir stipriausią Lietuvos atstovą Ričardą Berankį (ATP-72).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“/AP nuotr.

ATP 500 serijai priklausantis turnyras bus pirmasis po ilgesnės nei penkių mėnesių pertraukos – jo startas yra numatytas rugpjūčio 14-ąją, likus dviems savaitėms iki „US Open“.

Išankstiniame žaidėjų sąraše išryškėja trys pavardės, priklausančios pirmajam dešimtukui – tai praėjusių metų vicečempionas Daniilas Medvedevas (ATP-5), graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-6) ir belgas Davidas Goffinas (ATP-10).

Toks reitingo TOP10 narių skaičius ATP 500 serijos turnyrui yra normalus, tačiau tolimesni skaičiai jau palieka didesnį įspūdį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas ir Stefanos Tsitsipas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nickas Kyrgiosas ir Stefanos Tsitsipas

Pavyzdžiui, šiemet į „Citi Open“ užsirašė 18 pirmojo ATP 30-uko žaidėjų, kuomet praėjusiais metais jų buvo dvigubai mažiau.

Tarp garsesnių pavardžių galima pasigesti tik Nicko Kyrgioso (ATP-40), kuris praėjusiais metais Vašingtone pademonstravo puikų žaidimą ir nuskynė čempiono trofėjų. Tiesa, tokią galimybę praleisti svarbų turnyrą australas pilnai turi, kadangi dėl naujos ATP reitingavimo sistemos jis neprarastų 500 ATP reitingo taškų.

Preliminariame žaidėjų sąraše yra ir lietuvis Ričardas Berankis. Nors kol kas pagal reitingą vilnietis tarp į turnyrą užsirašiusių tenisininkų yra 48-as, o to neužtektų patekti tiesiai į pagrindines varžybas (38 tiesiai, 6 per kvalifikaciją ir 4 WC), labai realu, jog nemaža dalis sportininkų vasarą nuspręs nevykti į stipriai koronaviruso paveiktą JAV.

Pirmoji Lietuvos raketė Vašingtone svečiavosi šešis kartus, o 2015 metais netgi sugebėjo pasiekti varžybų ketvirtfinalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius