Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 22

Pirmasis Ričardo Berankio varžovas Dubajuje – dukart įveiktas kartvelas

Ričardas Berankis (ATP-66) sužinojo savo pirmąjį varžovą „Dubai Duty Free Tennis Championships“ varžybose Dubajuje. Juo tapo 28-oji pasaulio raketė Nikoloz Bašilašvilis iš Sakartvelo.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

Praeityje iki 16-ojo ATP reitingo laiptelio aukščiausiai palypėjęs N.Bašilašvilis – gerai R.Berankiui pažįstamas varžovas.

2014 metais šie tenisininkai susitiko dukart – kartą ATP turnyre Bukarešte ant grunto (lietuvis laimėjo 6:7, 6:3, 6:4) bei kartą „Challenger“ serijos turnyro finale Italijoje uždarose patalpose ant kietos dangos (Ričardas pirmavo 6:4, 1:0, kuomet varžovas pasitraukė dėl traumos).

Visgi nuo to laiko rytoj 28-ąjį gimtadienį švęsiantis kartvelas smarkiai patobulėjo, o visus tris ATP trofėjus iškovojo būtent ATP 500 kategorijos turnyruose Hamburge (du) ir Pekine.

Šį sezoną N.Bašilašvilis pradėjo 2 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikoloz Bašilašvilis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nikoloz Bašilašvilis

Poros nugalėtojas antrame etape žais prieš Roberto Bautistą-Agutą arba Janą-Lennardą Struffą (ATP-35).

Vilniečio Dubajuje laukia labai sunki užduotis – pakartoti praėjusių metų sėkmę ir apginti 90 ATP reitingo taškų, kuriuos tenisininkas gavo už patekimą į ketvirtfinalį.

Beje, šiemet 28-erių tenisininkas į pagrindines Dubajaus varžybas prasprūdo dėl traumos iš jų pasitraukus prancūzui Jo-Wilfriedui Tsongai.

Be pastarojo tenisininko likus kelioms dienoms iš turnyro išsibraukė ir Rogeris Federeris, kuriam buvo atlikta artroskopinė kėlio operacija.

Visgi garsių pavardžių ATP 500 serijos turnyre netruks ir šiemet: Dubajuje išvysime Novaką Džokovičių (ATP-1), Stefanos Tsitsipą (ATP-6), Gaelį Monfilsą (ATP-9), Fabio Fogninį (ATP-11) Roberto Bautistą-Agutą (ATP-12), Andrejų Rublevą (ATP-14) ir daugelį kitų.

Tai bus antrasis Ričardo vizitas Jungtiniuose Arabų Emyratuose. Priminsime, kad lygiai prieš metus mūsų tautietis pirmajame etape sensacingai nukovė rusą Daniilą Medvedevą, tuomet susitvarkė su amerikiečiu Denisu Kudla, o ketvirtfinalyje tik po atkaklios trijų setų kovos nusileido Gaeliui Monfilsui.

Turnyro prizinį fondą sudaro 2 950 420 JAV dolerių. Už patekimą į antrą etapą tenisininkas gauna 45 ATP reitingo taškus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius