Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 06

Pirmoji turnyro Brisbene diena pažėrė krūvą staigmenų

Australijos mieste Brisbene prasidėjo WTA „Premier“ serijos turnyras „Brisbane International“, kurį jau po pirmosios dienos paliko keletas ryškių pavardžių.
Elina Svitolina
Elina Svitolina / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bene didžiausia pirmadienio sensacija tapo amerikietės Danielle Collins (ATP-27) pergalė prieš penktąją pasaulio raketę Eliną Svitoliną, tačiau dar labiau stebina dvikovos rezultatas – 6:1, 6:1.

Vos per 56 minutes į antrąjį turnyro etapą įšokusi JAV tenisininkė varžovę kankino netremiamais winner'iais nuo galinės linijos.

Tiesa, tokiu D.Collins pasirodymu Australijoje per daug stebėtis nereikėtų – praėjusiame sezone 26-erių tenisininkė sensacingai pateko į „Australian Open“ pusfinalį.

Priminsime, kad praėjusį spalį amerikietei buvo diagnozuotas reumatoidinis artritas – progresuojanti, uždegiminė autoimuninės sistemos liga, kenkianti daugeliui kūno sąnarių.

Antrajame „Brisbane International“ etape jos varžove bus Donna Vekič (WTA-20) arba Julija Putintseva (WTA-32).

Netikėtas rezultatas užfiksuotas ir dviejų „Didžiojo kirčio“ čempionių akistatoje, kurioje kortų šeimininkė Samantha Stosur (WTA-98) prisiminė geriausius laikus ir 7:6(5), 7:6(4) iš varžybų pašalino vokietę Angelique Kerber (WTA-18).

35-erių buvusios „US Open“ čempionės karjera žaibišku greičiu leidžiasi žemyn, o į turnyrą Brisbene ji pateko tik su vardiniu kvietimu.

Visgi svarbiausiomis akimirkomis užtikrinčiau atrodžiusi S.Stosur pasinaudojo namų sienų pagalba ir pirmojo WTA 20-uko tenisininkę nugalėjo pirmą kartą nuo 2016 metų pradžios.

Scanpix / Zuma Press nuotr./Samantha Stosur
Scanpix / Zuma Press nuotr./Samantha Stosur

„Smagu, – po mačo šyptelėjo Samantha. – Būtent žaisdama tik taip, kaip tą dariau šiandien, noriu praleisti visą likusį laiką kortuose. Aš save spaudžiu maksimaliai, nes žinau, ką vis dar galiu padaryti. Visgi kartais tas maksimalizmas pakiša koją ir elementariai sudegu“.

Penkiuose iš pastarųjų šešių apsilankymų Brisbene australė neperžengė pirmojo barjero, tačiau dabar tenisininkės lauks naujas iššūkis – pirmą kartą patekti į ketvirtfinalį. Kol kas visi keturi bandymai buvo nesėkmingi.

Aštuntfinalyje S.Stosur žais prieš Madison Keys (WTA-13) arba Marie Bouzkovą (WTA-60).

Iš pirmojo metų WTA turnyro pasitraukti jau spėjo ir septintą skirstymą turėjusi Johanna Konta (WTA-12). Britė 2:6, 6:3, 3:6 nusileido čekei Barborai Strycovai (WTA-31).

„Brisbane International“ prizinį fondą sudaro 1,5 mln. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius