-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 29

Pralaimėti tiesiog nebemoka: dramatiškai titulą laimėjęs N.Džokovičius pakartojo Rafos rekordą

23:0 – toks geriausio planetos tenisininko Novako Džokovičiaus (ATP-1) pergalių ir pralaimėjimų rekordas šiais niūriais 2020 metais. Beveik viso „Western & Southern Open“ turnyro metu serbą kamavo kaklo skausmai, tačiau nepaisant to, Nolė savo trofėjų lentyną papuoš dar viena naujutėlaite taure.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

Didžiajame turnyro finale N.Džokovičius pirmajame sete buvo tiesiog nupūstas Kanados milžino Milošo Raoničiaus (ATP-30), tačiau ir vėl surengė kvapą gniaužiantį sugrįžimą bei triumfavo 1:6, 6:3, 6:4.

Pastaraisiais sezonais traumų kamuotas M.Raoničius buvo labai arti didžiausio karjeros trofėjaus, tačiau antrajame bei trečiajame finalo setuose susidūrė su visai kitokiu N.Džokovičiumi nei galėjo pasirodyti pirmoje partijoje.

Serbas ne tik pagerino savo padavimus, bet ir užtikrinčiau atrodė nuo galinės linijos. Nuolatinis spaudimas davė vaisių – kanadietis padarė keletą grubių neišprovokuotų klaidų.

Trečiajame sete M.Raoničius truktelėjo į priekį 2:0, tačiau netrukus turėjo sugerti keturių pralaimėtų geimų seriją ir atsisveikinti su išsvajotuoju „Masters“ trofėjumi.

Savo ruožtu N.Džokovičius laimėjo net 35 „Masters“ serijos titulą ir pasivijo rekordininką Rafaelį Nadalį. Apskritai serbui tai jubiliejinis 80-asis karjeros titulas ATP ture.

Nolė taip pat yra vienintelis tenisininkas per visą žaidimo istoriją, kuris kiekvieną iš devynių „Masters“ turnyrų yra laimėjęs bent po du kartus.

Be 1000 ATP reitingo taškų serbas bus apdovanotas ir 285 tūkst. JAV dolerių piniginiu prizu.

Visus keturis „Masters“ serijos turnyrų finalus pralaimėjęs kanadietis tenkinsis 600 ATP reitingo taškų bei 185 tūkst. JAV dolerių. Pirmadienį atnaujintame ATP reitinge jis pakils net į 18 poziciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius