Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 26

Prestižinio Akapulko turnyro įdomybės: R.Berankis ypatingoje draugijoje

Ričardas Berankis pateko į ATP 500 serijos turnyrą Akapulke. Kviečiame susipažinti su išskirtiniais jubiliejų švenčiančio turnyro dalyviais.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
  1. 25 metų sukaktis. Akapulkas ypatingai paminės šio turnyro jubiliejų. Pirmą kartą istorijoje Meksikoje varžysis net septyni pirmojo ATP dešimtuko tenisininkai: Rafaelis Nadalis (ATP 2), Marinas Čiličius (ATP 3) Alexanderis Zverevas (ATP 5), Dominicas Thiemas (ATP 6), Kevinas Andersonas (ATP 8) ir Juanas Martinas del Potro (ATP 9), Jackas Sockas (ATP-10).
  2. Čempionai. Praėjusių metų finale Samas Querrey nugalėjo Rafaelį Nadalį ir tapo pirmuoju amerikiečiu, laimėjusiu šį turnyrą. Prie jo šiais metais prisijungs kiti buvę turnyro čempionai – net keturis kartus šį turnyrą laimėjęs Davidas Ferreras (2010-12, 2015), dukart čempionas R.Nadalis (2005, 2013) ir 2016 metais laimėjęs D.Thiemas.
  3. Rafaelis Nadalis. Ispanas į kortus sugrįš pirmą kartą po sausio 23 dienos, kai „Australian Open“ ketvirtfinalyje su Marinu Čiličiumi turėjo pasitraukti dėl traumos. R.Nadalis Akapulke yra iškovojęs 14 pergalių ir pralaimėjo tik sykį – praėjusių metų finale. Net ir laimėjęs šį turnyrą R.Nadalis nepakils į pirmąją ATP reitingo vietą – nuo R.Federerio jis atsilieka 300 taškų.
  4. Samas Querrey. Amerikietis sugrįžo apginti titulo. Praėjusiais metais jis atvyko būdamas 40-as pasaulyje ir nugalėjo keturis TOP 20 žaidėjus iš eilės – Davidą Goffiną, D.Thiemą, Nicką Kyrgiosą ir R.Nadalį. Šiais metais jis atvyksta su aukščiausiu karjeros reitingu – 11-u.
  5. Kevinas Andersonas. PAR tenisininkas į pirmąjį dešimtuką pakilo pirmą kartą nuo 2015 metų. Prieš kelias savaites ji laimėjo ketvirtą karjeros titulą Niujorke ir dabar rikiuojasi aštuntoje vietoje.
  6. Davidas Ferreras. Akapulke ispanas yra iškovojęs 30 pergalių. Iš viso D.Ferreras yra laimėjęs 30 ir daugiau mačų septyniuose turnyruose: „Roland Garros“ (44), „Australian Open“ (42), Valensijoje (32), „US Open“ (32), Oklande (31), Majamyje (31) ir Akapulke (30).
  7. Rio pakartojimas. Antrą kartą per tris dienas šio turnyro pirmajame rate susitiks Diego Schwartzmanas ir Fernando Verdasco. Rio turnyro finale pergalę 6:2, 6:3 šventė argentinietis.
  8. Kylančios žvaigždės. Meksikos turnyre debiutuos visas būrys itin pajėgaus jaunimo – Andrejus Rublevas, Denisas Shapovalovas, Alexanderis Zverevas, Hyeonas Chungas ir Jaredas Donaldsonas.
  9. Thanasis Kokkinakis. Po traumos sugrįžta jaunasis Australijos tenisininkas, kuris gavo vardinį kvietimą. Kiti du turnyro svečiai – Leo Gomezas ir J.Sockas.
  10. Dvejetai. Stipri konkurencija bus ir dvejetų turnyre, kuriame dalyvauja Lukašas Kubotas ir Marcelo Melo, Oliveris Marachas ir Mate Pavičius, Jamie Murray ir Bruno Soaresas, Bobas ir Mike'as Bryanai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius