-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2019 07 09

Prezidento taurės turnyrą Vilniuje papuoš intriguojanti lietuvių tarpusavio dvikova

Vilniaus Bernardinų sodo teniso aikštyne prasidėjo tarptautinės teniso federacijos (ITF) „World Tennis Tour“ serijos turnyras Prezidento taurei laimėti. Tai – vienintelis Lietuvoje rengiamas profesionalų vyrų teniso turnyras.
Robertas Vrzesinskis
Robertas Vrzesinskis / Elvio Žaldario nuotr.

Tiesiogines vietas pagrindiniame etape gavo penki Lietuvos tenisininkai. Julius Tverijonas (579-oji ITF raketė) į pagrindinį etapą pateko pagal reitingą, JAV studijuojantis Tadas Babelis (ITF-1918) vardinį kvietimą gavo už pergalę Lietuvos teniso čempionate, o dar trys vardiniai kvietimai suteikti 2019 m. Lietuvos vicečempionui Aleksui Tverijonui (ITF-2056), mokslus prestižiniame Harvardo universitete kremtančiam Robertui Vrzesinskiui (ITF-1065) ir patirties Lietuvos vyrų teniso rinktinėje jau turinčiam 16-mečiui Ainiui Sabaliauskui.

Po burtų traukimo ceremonijos tapo aišku, kad jau pirmajame pagrindinio etapo rate įvyks lietuvių tarpusavio dvikova – antradienį apie 15 val. turėtų susitikti A.Tverijonas ir R.Vrzesinskis. Prieš juos – apie 13 val. – į kortą žengs ir T.Babelis, kurio lauks pirmoji turnyro raketė rusas Ivanas Nedelka (ATP-544, ITF-27). Pernai Vimbldono ir „US Open“ turnyrų kvalifikacijose žaidęs rusas šiemet jau laimėjo 5 ITF „World Tennis Tour“ vienetų turnyrus ir į Vilnių atvyko su mintimis apie 6-ą sezono titulą.

Trečiadienį pagrindinį etapą pradės J.Tverijonas, kuriam burtai lėmė dvikovą su rusu Aleksandru Ševčenka (ITF-417). Taip pat trečiadienį savo starto laukia ir A.Sabaliauskas, žaisiantis su ketvirtąja turnyro rakete rusu Savrijanu Danilovu (ATP-649, ITF-370).

Lietuvių gretos pagrindiniame etape dar gali padidėti. Pirmadienį prasidėjusioje kvalifikacijoje Tomas Vaišė (ITF-2725) po įtemptos kovos 2:6, 7:6 (7:4), [10:8] nugalėjo lenką Michalą Mikulą (ITF-1132) ir antradienį nuo 10 val. sieks pergalės prieš ukrainietį Nikitą Maštakovą (ITF-644). Šio mačo laimėtojas pateks į pagrindinį etapą.

Antradienį nuo 10 val. kvalifikacijoje žais ir Feliksas Sakalauskas (ITF-2845) bei Simonas Žukauskas (ITF-2126), kurių mačus pirmadienį sustabdė lietus. Kiti trys lietuviai – Pijus Vaitiekūnas, Vilius Gaubas ir Ugnius Bičkauskis – patyrė nesėkmes pirmajame vienetų kvalifikacijos rate.

ITF „World Tennis Tour“ serijos turnyro Vilniuje prizų fondą sudaro 15 tūkst. JAV dolerių. Tenisininkai čia kovoja ne tik dėl piniginių prizų ir Prezidento taurės, bet ir dėl ITF reitingo taškų. Tiek vienetų, tiek dvejetų varžybų nugalėtojams atiteks po 100 ITF reitingo taškų.

Pirmą kartą Prezidento taurės teniso turnyras buvo surengtas Kaune – 1931 m. jis įvyko prezidento Antano Smetonos iniciatyva. Lietuvai atkūrus nepriklausomybę varžybos tapo tradicinėmis, nuo 1994 m. rengiamos kasmet. Į ITF kalendorių Prezidento taurė įtraukta 1998 m.

Prezidento taurę yra iškovoję du Lietuvos tenisininkai – Rolandas Muraška ir Laurynas Grigelis. R. Muraška triumfavo keturis (1994, 1996, 1998 ir 2000 m.), o L. Grigelis – du (2013 ir 2015 m.). L. Grigelio buvo laukiama ir šių metų Prezidento taurės turnyre, tačiau jis pasirinko aukštesnio rango – ATP „Challenger“ serijos – turnyrą Perudžoje (Italija).

Šių metų turnyras yra jubiliejinis – 30-asis. Jis skirtas Lietuvos teniso 100-mečiui minėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius