Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 21

R.Berankio varžovas – būsimasis tėtis, turintis kitokią nuomonę dėl Olimpinių žaidynių

Prieš Ričardą Berankį (ATP-69) antrajame „Australian Open“ etape žaisiantis amerikietis Samas Querrey (ATP-45) spaudos konferencijoje pasidalino savo mintimis apie pirmojo rato dvikovą, laukiamą šeimos pagausėjimą ir davė atsakymą dėl Tokijo olimpinių žaidynių.
Samas Querrey
Samas Querrey / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Priminsime, kad pirmajame turnyro rate 198 cm ūgio tenisininkas netikėtai lengvai 6:3, 6:4, 6:4 įveikė kroatą Borną Čoričių (ATP-28).

Amerikiečiui pergalę pasiekti padėjo 18 neatremiamų padavimų (82% laimėtų kamuoliukų pirmais kirčiais) ir stabilus žaidimas nuo galinės linijos – 36 winner'iai ir tik 19 neišprovokuotų klaidų. Toks klaidų skaičius žaidėjui, kuris nuolatos atakuoja, yra tiesiog nuostabus.

„Aikštelėje jaučiausi puikiai. Žaidžiau gerai ir praėjusią savaitę Adelaidėje, treniruotės klostėsi gerai ir atrodo, tarsi įtvirtinau savo dominavimą – atlikau rizikingus galingus kirčius, kas galiausiai pirmojo rato mače konvertavosi į beveik dvigubai daugiau winner'ių nei neišprovokuotų klaidų.

Tikėtis kiekviename mače klaidų atlikti dvigubai mažiau nei tikslių smūgių tikriausiai yra nerealu, tačiau jei pavyktų winner'ių atlikti daugiau nei padaryti klaidų, tikriausiai turėčiau daug šansų ir laimėčiau daug mačų“, – apie žaidimo detales kalbėjo Querrey.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Samas Querrey
AFP/„Scanpix“ nuotr./Samas Querrey

JAV tenisininkui – 32-eji, o ATP ture aukštaūgis skaičiuoja jau keturioliktus metus. 2017 metais Vimbldono pusfinalį pasiekęs amerikietis atskleidė ir pagrindinius šių metų tikslus.

„Noriu jaustis svarbus, išlikti didžiausiuose metų turnyruose. Turiu pasirūpinti, kad mano reitingas leistų dalyvauti visose norimose varžybose. Vis dar jaučiu, kad galiu žengti labai toli „Didžiojo kirčio“ turnyruose bei triumfuoti kituose svarbiuose turnyruose. Jeigu mano žaidimas „susiklijavęs“, tikiu, kad galiu nugalėti bet ką“, – pasitikėjimu savimi tryško Querrey.

Tenisininkas taip pat pasidalino džiugia naujiena – jo žmona Abby Dixon yra nėščia jau 8,5 mėnesio ir visai netrukus šeima turėtų sulaukti pagausėjimo. Sutuoktiniai žino, kad į pasaulį žengs berniukas.

View this post on Instagram

BABY Q!!!!! ????????

A post shared by Sam Querrey (@samquerrey) on

„Labai laukiu akimirkos, kuomet kažkada apie antrąją sezono dalį kelyje su mumis bus ir mažasis berniukas. Žmona liko namie Kalifornijoje. Mes nuolatos bendraujame, nors dar kiek ankstoka pradėti nerimauti. Planuoju būti šalia jos svarbiausią akimirką ir suteikti viską, ko tik reikės.“

Žurnalistai tenisininko pasiteiravo ir apie svarbiausią metų sporto įvykį – Tokijo Olimpines žaidynes.

Jei tarpsezonyje Lietuvoje viešėjęs Ričardas Berankis apie Olimpiadą kalbėjo kaip apie vieną iš svarbiausių sezono tikslų, tai S.Querrey nustebino pateikęs savitą požiūrį ir iš karto davęs kategorišką atsakymą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Samas Querrey
AFP/„Scanpix“ nuotr./Samas Querrey

„Ne, nedalyvausiu, – pranešė jis. – Dalyvavau jose 2008 metais, tuomet praleidau Londone ir Rio vykusias žaidynes. Buvo smagu ir nesakau, kad tai nėra svarbu, tiesiog man jos nėra prioritetas. Mano nuomone, aš tikrai būčiau nieko prieš, jei Olimpinėse žaidynėse net nebūtų teniso. Taip pat galvoja ir mano draugai. Tenisas tiesiog yra atsidūręs kitų sporto šakų šešėlyje. Geriau laimėčiau paprastą mačą nei olimpinį auksą, todėl jų nėra mano akiratyje.

Taip, šimtu procentų, – žurnalistui dar kartą paklausus, ar Samas pasirinktų pergalę vietoj olimpinio aukso, atsakė jis. – Rinkčiausi Indian Velsą arba Majamį, bet ne kokią Romą (kurioje vyksta turnyras ant nepalankios tenisininkui dangos grunto – aut.past.)“, – šmaikštavo Querrey.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis ir Samas Querrey 2012 metais Los Andžele
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis ir Samas Querrey 2012 metais Los Andžele

R.Berankio ir S.Querrey mačas įvyks trečiadienį. Kol kas tikslus susitikimo laikas dar nėra žinomas.

Tai bus trečiasis tenisininkų susirėmimas ATP ture, tačiau pirmasis nuo 2013 metų.

2012 metais būtent S.Querrey sulaikė tuomet vos 22-ejų buvusį lietuvį nuo triumfo ATP turnyre Los Andžele.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius