Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 06

R.Berankis dukart įžnybė R.Nadaliui, bet stebuklo nesukūrė

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-104) pirmą sykį gyvenime susitikino su legendiniu Rafaeliu Nadaliu (ATP-6).
Ričardas Berankis ir Rafaelis Nadalis
Ričardas Berankis ir Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

35-erių ispanui, pasveikusiam po traumų, tai buvo tik pirmas mačas nuo 2021 m. rugpjūčio ir vos antras turnyras per pastaruosius septynis mėnesius. Į jo sugrįžimo kovą buvo nukreiptos viso teniso pasaulio akys.

Pirmajame sete R.Berankis greitai pralaimėjo savo padavimų seriją (1:3). Patyręs R.Nadalis tokių klaidų nedarė, o pasinaudojęs dar vienu „break-point‘u“ vos per pusvalandį užbaigė pirmąjį setą – 6:2.

Antrajame ispanas vėl greitai šovė į priekį 2:0 ir, atrodė, artėjo prie lengvos pergalės, bet R.Berankis tada įsidrąsino.

Lietuvis pasinaudojo pirmuoju susikurtu „break-point‘u“ (galimybe laimėti varžovo padavimo seriją) ir sugrąžino intrigą (2:2).

Nors R.Nadalis netrukus vėl laimėjo R.Berankio padavimus (4:2) ir stojo užbaigti mačo, pirmaudamas 5:3, užsispyręs lietuvis taip lengvai nepasidavė. Jis dar sykį laimėjo ispano padavimo seriją ir galiausiai išlygino rezultatą antrajame sete (5:5).

VIDEO: Rafa Nadal Makes 2022 ATP Singles Debut vs Berankis in Melbourne! | Match Highlights

Deja, lemiamu metu R.Nadalio nervai pasirodė šaltesni. Legendinis Ispanijos tenisininkas, 20 kartų „Didžiojo kirčio“ čempionas „sausai“ laimėjo lemiamą R.Berankio padavimų seriją ir galiausiai šventė pergalę 6:2, 7:5. Mačas užtruko valandą ir 32 minutes.

R.Berankiui tai buvo istorinis šansas nugalėti skambiausią vardą per savo karjerą. Lietuvis jau buvo apšilęs kojas Melburne. 31-erių vilnietis atrankoje 6:4, 6:2 įveikė argentinietį Tomasą Martiną Etcheverry (ATP-130) ir 5:7, 6:2, 6:1 turką Altugą Celikbileką (ATP-162).

Sėkmingą seriją R.Berankis pratęsė ir pagrindinėse „Melbourne Summer Set“ varžybose. Pirmajame rate jis 7:5, 6:4 susitvarkė su aukščiau pasaulio reitinge esančiu amerikiečiu Marcosu Gironu (ATP-66).

Pralaimėjęs R.Nadaliui vienetų varžybų antrajame rate R.Berankis užsidirbo 20 ATP reitingo taškų ir 8,9 tūkst. JAV dolerių.

Kovas Melburne lietuvis dar tęs dvejetų varžybose. Pirmajame rate R.Berankis kartu su ukrainiečiu Denysu Molčanovu 6:3, 6:4 nugalėjo argentinietį Facundo Bagnį ir ispaną Bernabę Zapatą Mirallesą.

Aštuntfinalyje jų lauks pajėgūs varžovai – Ravenas Klaasenas (ATP dvejetų – 26) iš Pietų Afrikos Respublikos ir Japonijai atstovaujantis Benas McLachlanas (ATP dvejetų – 37).

Visą „ATP 250“ serijos varžybų prizų fondą Melburne sudaro 521 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius