Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 26

R.Nadalis Akapulke startavo nepriekaištingai, turnyras turės naują čempioną

Vienas pajėgiausių pasaulio tenisininkų Rafaelis Nadalis (ATP-2) neturėjo vargo Akapulko mieste Meksikoje vykstančio „Abierto Mexicano Telcel“ turnyro starte. Ispanas per pusantros valandos 6:3, 6:2 sudorojo tautietį Pablo Andujarą Albą (ATP-54).
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Ketvirtą kartą iš tiek pat galimų prieš 34-erių varžovą laimėjęs R.Nadalis savo gerbėjus kiek pagąsdino tik pačioje mačo pradžioje.

Pirmoji turnyro raketė pralaimėjo pirmuosius savo padavimus ir atsiliko 0:2, bet greitai pataisė situaciją, kai laimėjo penkis geimus iš eilės ir pirmavo 5:2.

Daug problemų R.Nadaliui neiškilo ir antrajame sete, kurį ispanas pradėjo laimėtais varžovo padavimais ir iš viso išnaudojo tris iš keturių susikurtų break pointų.

2005 ir 2013 metais Akapulko turnyrą laimėjęs R.Nadalis trečiuoju titulu sustiprintų savo galimybes sugrįžti į pirmąją ATP reitingo vietą – tam, kad toks scenarijus išsipildytų, reiktų dar ir dabartinio reitingo lyderio Novako Džokovičiaus kluptelėjimo iki Dubajuje vykstančio turnyro pusfinalio.

Kitame etape R.Nadalis grumsis su 20-mečiu Miomiru Kečmanovičiumi (ATP-50) iš Serbijos.

Pergales Akapulke pasiekė ir didžioji dalis kitų favoritų. Alexanderis Zverevas (ATP-7) pirmajame etape 7:6(6), 6:1 nugalėjo Taivano kilmės amerikietį Jasoną Jungą (ATP-119).

Kelias dvigubas klaidas pirmojo seto pradžioje padaręs vokietis atsiliko 0:3, bet sugebėjo atsitiesti ir išplėšti tie-breaką. Jame J.Jungas laikėsi greta mačo favorito, tačiau A.Zverevas užbaigė setą dviem puikiai sužaistas taškais.

Kitu A.Zverevo varžovu Akapulke bus amerikietis Tommy Paulas (ATP-66).

Į kitą etapą Meksikoje iš skirstytų tenisininkų taip pat pateko Felixas Augeris-Aliassime'as (ATP-19), Johnas Isneris (ATP-20), Grigoras Dimitrovas (ATP-22) ir Dušanas Lajovičius (ATP-24).

Pirmajame etape nepasisekė šeštuoju skirstytam Nickui Kyrgiosui (ATP-23), kuris dėl traumos turėjo nutraukti mačą su Ugo Humbertu (ATP-43).

Titulą gynęs australas dėl kairiojo riešo sužeidimo atsisakė tęsti kovą po pirmojo seto, kuriame nusileido varžovui 3:6.

VIDEO: Antrosios „Abierto Mexicano Telcel“ dienos apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius