Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 07

Ričardo Berankio kelyje į pagrindinį Indian Velso turnyrą – pavojingas jaunuolis

Geriausio Lietuvos tenisininko Ričardo Berankio dėl patekimo į pagrindinį Indian Velso turnyrą laukia labai sunki kova su jaunuoju Norvegijos talentu Casperu Ruudu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Open Sud de France nuotr.

Nors R.Berankį ir C.Ruudą ATP reitinge skiria beveik šimtas pozicijų, šioje akistatoje kažką vadinti favoritu būtų labai drąsu.

Jaunojo Norvegijos talento arsenalas, rodos, yra puikiai subalansuotas – techniški ir stiprūs smūgiai tiek iš kairės, tiek iš dešinės, o padavimai taip pat yra pavojingas C.Ruudo ginklas. Be to, 196-oji pasaulio raketė pasižymi ir geru judėjimu.

Tiesa, 2018-ųjų sezono startas C.Ruudui kol kas nesiklosto sėkmingai. Šiemet ATP serijos turnyruose 19-metis iškovojo dvi pergales ir patyrė keturis pralaimėjimus. Negana to, vasario antroje pusėje Norvegijos tenisininkas patyrė dar ir dešinės kulkšnies traumą.

Tačiau kad ir kaip ten bebūtų, C.Ruudas – aukščiausio lygio tenisininkas, kuriam piešiama labai šviesi ateitis. Turbūt įspūdingiausiai norvegas ATP serijos turnyre pasirodė pernai Rio de Žaneire, kur patiesęs kelis grunto specialistus pasiekė pusfinalį. Ten 196-oji pasaulio raketė pademonstravo, jog yra greitas, techniškas, o jo smūgiai iš dešinės varžovus varė į visišką neviltį.

Todėl, nors C.Ruudas ATP reitinge yra ženkliai žemiau už R.Berankį, iš šių dviejų tenisininkų naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį galima tikėtis labai atkaklios kovos. C.Ruudas tikrai yra pjėgus patiesti R.Berankį, tačiau šis, vienok, jei demonstruoja gerą formą, šiuo metu dar yra pranašesnis už jaunąjį norvegą. Šioje dvikovoje labai daug lems tai, ar 27-erių lietuviui pavyks primesti varžovui savo tempą.

R.Berankiui ir C.Ruudui tai bus antra tarpusavio dvikova. Vienintelį sykį jie susitiko Daviso taurės dvikovoje Lietuvoje 2016 metais. Tuomet geriausias Lietuvos tenisininkas šventė labai užtikrintą pergalę rezultatu 6:2, 6:1, 6:4.

Į pagrindinį „BNP Paribas Open“ turnyrą pateksiantis tenisininkas pelnys 26 ATP reitingo taškų bei užsitikrins beveik 20 tūkst. JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius