Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 29

Ričardo Berankio kelyje – pergalių ištroškęs britas

Sekmadienį Ričardas Berankis (ATP-70) padarė tai, ko iki šiol nebuvo pavykę padaryti – pirmą kartą pateko į pagrindinį „Rolex Paris Masters“ turnyrą. Lietuvio varžovu pirmajame etape tapo britas Kyle'as Edmundas (ATP-75). Ir nors iš pirmo žvilgsnio oponentas yra labai grėsmingas, tačiau pastaruoju metu – itin pažeidžiamas.
Kyle'as Edmundas
Kyle'as Edmundas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Australian Open“ pusfinalis, ATP titulas Antverpene, finalas Marakeše, pusfinalis Pekine, nugalėti Grigoras Dimitrovas, Novakas Džokovičius, Gaelis Monfilsas ar Andy Murray bei rekordinė 14-oji vieta ATP reitinge – tokie buvo 2018 metai, per kuriuos Kyle'as Edmundas dėjo milžinišką žingsnį į priekį, tapo šalies teniso vėliavnešiu ir vienu iš planetos geriausiųjų šiame sporte.

Tačiau tenisas – žiaurus ir negailestingas. Psichologija šiame sporte vaidina bene didžiausią vaidmenį, o panašu, kad ypatingai pastaraisiais mėnesiais, Didžiosios Britanijos tenisininkas su ja nesusitvarko.

Aštuoni patirti pralaimėjimai iš eilės ir nė vienos pergalės nuo rugpjūčio mėnesio pradžios – štai tokį laikotarpį šiuo metu išgyvena K.Edmundas, praradęs ne tik pasitikėjimą savimi, bet ir pirmosios šalies raketės statusą bei trenerį.

zimbio.com/ Getty Images North America nuotr./Markas Hiltonas ir Kyle'as Edmundas
zimbio.com/ Getty Images North America nuotr./Markas Hiltonas ir Kyle'as Edmundas

BBC žiniomis, būtent Markas Hiltonas – strategas, su kuriuo jaunasis britas pasiekė kol kas geriausią rezultatą karjeroje („Australian Open“ pusfinalį), inicijavo bendradarbiavimo tarp abiejų pusių nutraukimą.

Naujausi pranešimai teigia, kad po turnyro Paryžiuje tenisininkas patrauks tiesiai į treniruočių aikštynus, o jo tobulėjimą akylai stebės buvęs Argentinos Daviso taurės kapitonas ir TOP 30 žaidėjas Franco Davinas.

Abi pusės kol kas oficialaus susitarimo nepasiekė, tačiau yra didelė tikimybė, kad būtent argentinietis taps naujuoju K.Edmundo treneriu 2020 metais.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Edmundas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kyle'as Edmundas

„Kyle'as prarado savo tapatybę. Jis žaidžia geriausiai, kuomet užsimoja nuo klubo ir naudojasi savo forehand'u. Prie prastų rezultatų prisidėjo ir tai, kad jaunam tenisininkui reikėjo apginti daug taškų. Kiti metai bus lengvesni. Naujo trenerio pasirinkimas turės milžinišką reikšmę jo žaidimui“, – analizavo buvusi trečioji Didžiosios Britanijos raketė Barry Cowanas.

24-erių britas patarimų, kaip išlipti iš žaidybinės duobės, pasisemti galėtų ir iš šiandieninio varžovo – Ričardo Berankio. Juk būtent lietuvis praėjusią vasarą pralaimėjo net devynis mačus iš eilės, tačiau metus sugebėjo pabaigti ketvirtfinaliu Maskvoje ir finalu ATP „Challenger“ serijos turnyre.

Tenisininkų susidūrimas – jau šiandien, maždaug 15 valandą Lietuvos laiku.

Kol kas vienintelę tarpusavio akistatą 2014 metais Kazahstane (ATP „Challenger“ turnyras) 5:7, 6:4, 6:0 laimėjo Ričardas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius