-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2016 08 07

Ričardui Berankiui du „riestainius“ išrašęs australas: „Kartais taip jau būna“

Nors geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis pralaimėjo savo pirmąjį mačą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse, tačiau įrašė savo vardą į šių varžybų istoriją. Tiesa, tai ne itin malonus pasiekimas, nes jis tapo pirmuoju žaidėjų olimpiados istorijoje, kuris nesėkmę patyrė rezultatu 0:6, 0:6. Po istorinės pergalės Johnas Millmanas negalėjo patikėti tokia pergale.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Alfredo Pliadžio nuotr.

J.Millmanas savo pasirodymą Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse pradėjo išties įsimintinai. Australas jau pačiame turnyro starte įėjo į istoriją, nes sutriuškino Lietuvos tenisininką.

R.Berankiui tai tapo dar vienu skaudžiu pralaimėjimu per pastaruosius kelis mėnesius, nes lietuvis Vimbldone nusileido 772 pasaulio raketei Marcusui Willisui.

„Dar nesupratau kas įvyko, – po mačo kalbėjo R.Berankį sutriuškinęs australas. – Net negalvojau, kad žaisiu olimpiadoje. Dar niekada neatstovavau savo šaliai. Tai pati didžiausia garbė sportininkui.

Pastaraisiais metais turėjau kelias peties operacijas, todėl labai džiaugiuosi, kad sveikata leido man čia rungtyniauti. Buvau laimingas, kad išbėgau į aikštę, o pasiekti rekordą yra kažkas fenomenalaus.“

75 vietą pasaulio reitinge užimantis australas šeštadienį buvo vienas pirmųjų, kuris žengė į kortus, tačiau tai jam nesutrukdė dalyvauti olimpiados atidarymo ceremonijoje:

„Su visais savo šalies atstovais dalyvavau ceremonijoje. Vėlai grįžau į savo kambarį, tačiau negalėjau to praleisti. Tai buvo neįtikėtina patirtis. Sunku apibūdinti savo emocijas, tačiau jos man padėjo šiandienos mače su R.Berankiu. Buvau įkvėptas tokiai pergalei.“

J.Millmanas pergalę iškovojo vos per 50 minučių, o antrame etape susitiks su šeštąja pasaulio rakete Kei Nishikoriu.

„Šiandien buvo mano diena, – apie dvikovą su lietuviu teigė J.Millmanas. – Nedariau klaidų ir žaidžiau protingai. Ričardui nepasisekė, bet kartais taip jau būna. Šis mačas jam labai nenusisekė, tačiau po kelių dienų jam turėtų būti viskas gerai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius