Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 03

Rimto 19-mečio esto pasipriešinimo sulaukęs R.Berankis Lietuvai pelnė antrą tašką

Geriausiam Lietuvos tenisininkui Ričardui Berankiui dėl antrojo taško Šiauliuose vykstančioje Daviso taurės akistatoje teko labai rimtai padirbėti. Tik po atkaklios kovos 7:5, 7:6 (7:3) 116-oji pasaulio raketė nugalėjo 19-metį Estijos talentą Kennethą Raismą.
Daviso taurė 2018: Lietuva – Estija
Daviso taurė 2018: Lietuva – Estija / Alvydo Januševičiaus / 15min nuotr.

Po pusantros valandos trukusios kovos R.Berankis Lietuvos rinktinę Daviso taurės susitikime su estais išvedė į priekį rezultatu 2:0.

Pirmajame šeštadienio mače Rimvydo Mugevičiaus auklėtiniams tašką pelnė Laurynas Grigelis, 7:5, 6:2 įveikęs geriausią Estijos tenisininką Jurgeną Zoppą.

Sekmadienį bus žaidžiamos lemiamos dvikovos – viena dvejetų akistata ir du vienetų mačai.

Lietuvos ir Estijos rinktinės Daviso taurėje susitinka jau septintą kartą. Kol kas visas pergales tarpusavio akistatose susižėrė Ekke Tiidemanno auklėtiniai.

2018 metų sezono Daviso taurės dvikovos pirmą kartą rengiamos pagal naują varžybų formatą. Mačai vyks ne tris, o tik dvi dienas, be to, jie bus žaidžiami iki dviejų laimėtų setų. Pirmą dvikovos dieną bus žaidžiami du vienetų susitikimai, o antrąją – dvejetų susitikimas ir du vienetų mačai.

„Mačas išties sunkus gavosi, bet negaliu sakyti, kad priešininkas blogai žaidė. Tikiu, kad jam tai buvo vienas geresnių karjeros mačų. Bravo jam!“, – po susitikimo sakė R.Berankis.

VIDEO: R. Berankis

Dvikovos eiga:

R.Berankis – K.Raisma 7:5, 7:6

Antras setas

Pratęsime stipresnis pasirodęs Ričardas Berankis Lietuvai pelnė antrąjį tašką. Nuo pergalės prieš estus R.Mugevičiaus auklėtinius skiria viena laimėta dvikova.

Abu tenisininkai be didesnių problemų laimi savo padavimų serijas. Antrojo seto nugalėtojas spręsis pratęsime – 6:6.

R.Berankis ir K.Raisma apsikeitė „sausai“ laimėtais padavimais – 2:3.

Antrąjį setą, kaip ir pirmą, tenisininkai pradėjo laimėdami savo padavimus. Ričardas kol kas daro išties nemažai neišprovokuotų klaidų.

Pirmas setas

R.Berankis vienuoliktame geime galiausiai palaužė varžovo padavimus ir išsiveržė į priekį 6:5. Paduodamas pats lietuvis pasižymėjo keliais itin gražiais taškais ir trinktelėjo pirmo seto durimis.

K.Raisma prieš R.Berankį kol kas žaidžia labai solidžiai. Po ne itin lengvo pirmo geimo jaunasis estų talentas susigriebė ir sėkmingai renka taškus po savo padavimų.

Kol kas abu tenisininkai turi rimtai paplušėti, kad apgintų savo padavimų serijas – 2:2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius