Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 28

Rogeris Federeris: „Novakas Džokovičius turėtų grįžti į pirmą reitingo vietą“

Šešioliktoji pasaulio raketė Rogeris Federeris yra įsitikinęs, kad 29-erių serbas Novakas Džokovičius dar sugrįš į pirmą vietą ATP reitinge.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Pats R.Federeris dėl sezono pradžioje patirtos kelio traumos nežaidė nuo pat birželio mėnesio, kai Vimbldono pusfinalyje nusileido Milošui Raoničiui. Tačiau dėl ilgos pertraukos be teniso 35-erių šveicaras per daug neišgyvena.

„Galbūt tokios pertraukos psichologiškai man reikėjo labiau nei pats maniau, – Australijos žurnalistams teigė R.Federeris. – Galbūt ir mano kūnui reikėjo to.“

Praėjusią savaitę šešioliktoji pasaulio raketė, netrukus dalyvausianti „Hopman Cup“ turnyre Australijoje, gerbėjams tiesiogiai transliavo savo treniruotę, norėdamas įrodyti, kad yra pasiruošęs naujojo sezono iššūkiams.

Nors turnyruose nedalyvavo beveik pusmetį, R.Federeris sekė teniso pasaulio įvykius, tad, suprantama, nepraleido ir fakto, kad sezono pabaigoje pirmąja pasaulio rakete pirmą kartą karjeroje tapo Andy Murray.

„Žinant puikų Novako startą, aš buvau nustebęs, kad Andy pavyko sezoną baigti pirmoje reitingo vietoje. Vieną savaitę būti pirmąja pasaulio rakete ir sezoną baigti pirmoje reitingo vietoje yra visai skirtingi dalykai. Gerbiu Andy, kad jam paliko išlikti viršūnėje“, – tvirtino R.Federeris.

R.Federerio nenustebtų, jei N.Džokovičius kitame sezone susigrąžintų geriausio pasaulio tenisininko titulą. Tačiau šveicaras primena, kad sezono pradžioje serbui bus sunku apginti šiemet iškovotus reitingo taškus.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Novaką Džokovičių ir triumfavo „ATP World Tour Finals“ turnyre
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray nugalėjo Novaką Džokovičių ir triumfavo „ATP World Tour Finals“ turnyre

„Kažkuriuo metu aš tikiuosi pamatyti Novaką pirmoje reitingo vietoje. Per artimiausius kelis mėnesius jam bus sunku, nes praeito sezono pradžioje jis buvo tiesiog neįveikiamas. Todėl manau, kad Andy kurį laiką dar pabuvos pirmąja pasaulio rakete. Visgi daug kas priklausys ir nuo to, kokie sveiki jiedu bus.“

Tačiau šešioliktoji pasaulio raketė nepamiršo, kad sunaikintas N.Džokovičiaus nenugalimumo mitas gali padėti ir kitiems tenisininkams.

„Jei kažkas nori pasivyti Novaką ir Andy, tuomet privalo laimėti bent du „Didžiojo kirčio“ titulus, nes kol kas jie puikuojasi ant minėtų tenisininkų rakečių, – svarstė 17-os „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtojas. – Aš buvau visai netoli to, bet Novakas juda fantastiškai, sunku pralaužti jo gynybą. Tad viskas priklauso nuo mūsų pačių ir nuo mūsų pastangų sukurpti planą, kaip nugalėti Novaką ir Andy.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius