Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 13

Rusų ir baltarusių tenisininkų neįsileisiančiam Vimbldonui – ATP ir WTA grasinimai

Garsiausias ir seniausias teniso turnyras istorijoje – Vimbldonas – gali tapti tiesiog mėgėjų varžybomis.
Rusų teniso žvaigždė Daniilas Medvedevas negalės žaisti Vimbldone.
Rusų teniso žvaigždė Daniilas Medvedevas negalės žaisti Vimbldone. / „Scanpix“/AP nuotr.

Tarptautinė teniso profesionalų asociacija (ATP) grasina atimti reitingo taškus iš Vimbldono organizatorių, dėl jų priimto sprendimo neleisti Vimbldono kortuose žaisti Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams.

Nors dauguma pasaulio sporto federacijų draudžia rusams ir baltarusiams dalyvauti jų rengiamose varžybose (tokią rekomendaciją yra išsakęs ir Tarptautinis olimpinis komitetas), ATP ir WTA leidžia tai daryti, negailestingą karą Ukrainoje tęsiančius rusus, ir jiems padedančius baltarusius, pridengiant neutralia vėliava.

Tiesa, britai nusprendė imtis pačių griežčiausių sankcijų – neįsileisti į Vimbldoną tenisininkų iš minėtų šalių agresorių.

Tokį sprendimą sukritikavo ir vyrų (ATP), ir moterų (WTA) teniso asociacijos, o „Inside the Games“ praneša, kad ATP žaidėjų taryba netgi pasiūlė atimti iš Vimbldono profesionalų reitingo taškus.

Vimbldone, viename iš keturių „Didžiojo kirčio“ turnyrų, moterų ir vyrų čempionams atitenka po 2000 profesionalų reitingo taškų.

Į tokius pranešimus griežtai reagavo britų parlamento narys Chrisas Bryantas, paraginęs garsiai pasisakyti legendinius Rogerį Federerį ir Rafaelį Nadalį, abu priklausiančius minėtai ATP žaidėjų tarybai.

„Ar jie nori, kad Vladimirui Putinui nepasisektų, ar jiems nerūpi? – Ch.Bryantas pareiškė „The Telegraph“. – Vyrų tenisas elgiasi pasibaisėtinai. Atrodo, kad jie negirdėjo, kas vyksta Ukrainoje, arba jiems nerūpi.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis

R.Nadalis į tai atsakė: „Aš neturiu aiškios nuomonės šiuo klausimu ir nenoriu pateikti jokio pareiškimo. Turime išlaikyti ryšį su Vimbldonu ir apginti visus ATP bei WTA tenisininkus bei tenisininkes“.

„L‘Equipe“ praneša, kad sprendimą neleisti Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams žaisti Vimbldone šio turnyro organizatoriai priėmė paskatinti britų Vyriausybės.

Trečiasis šių metų „Didžiojo kirčio“ turnyras Vimbldone vyks šių metų birželio 27 – liepos 10 dienomis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Andrejus Rubliovas

Dėl britų sankcijų prestižinėse varžybose žaisti negalės „US Open“ čempionas, antroji pasaulio raketė rusas Daniilas Medvedevas (ATP-2).

Taip pat olimpiniai dvejetų čempionai Anastasia Pavliučenkova (WTA-20) ir Andrejus Rubliovas (ATP-7) – abu iš Rusijos, bei Baltarusijos teniso žvaigždės Aryna Sabalenka (WTA-8) ir Viktorija Azarenka (WTA-16).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius