Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 27

Setą pralaimėjęs N.Džokovičius pergalingai pradėjo žygį link septintojo Vimbldono titulo

Serbijos teniso superžvaigždė Novakas Džokovičius (ATP-1) sėkmingai pradėjo Vimbldono titulo gynybą.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vimbldono centrinį kortą, kuriame kiekvienais metais pirmadienį pirmasis žaidžia vyrų čempionas, o antradienį – moterų nugalėtoja, atidaręs Novakas Džokovičius (ATP-3) keturių setų kovoje per 2 valandas ir 27 minutes rezultatu 6:3, 3:6, 6:3, 6:4 susitvarkė su Pietų Korėjos atstovu Soon Woo Kwonu (ATP-81).

Beveik mėnesį po nesėkmingai susiklosčiusio „Roland Garros“ ketvirtfinalio oficialiai nežaidusiam serbui prireikė laiko įsivažiuoti.

Pirmajame sete jis panaikino deficitą 1:3 ir laimėjęs net penkis geimus paeiliui išsiveržė į priekį, tačiau antrajame iš panašios duobės Nolei išlipti nepavyko ir rezultatas tapo lygus.

Visgi likusią susitikimo dalį turnyro favoritas užtikrintai laikė savo padavimus (iš viso 15 ace'ų) ir šventė pergalę, kuri jam Vimbldone buvo net 22-oji iš eilės.

N.Džokovičius laimėjo pastaruosius tris Vimbldonus (2018, 2019 ir 2021 m.), o paskutinį kartą ant žolės dangos Londone suklupo prieš penkerius metus ketvirtfinalyje, kai tenisininką pakirto alkūnės trauma. Iš viso 35-erių tenisininko kraityje yra net šeši Vimbldono čempiono trofėjai.

Nuo 2005-ųjų Vimbldone pasirodantis Serbijos teniso titanas nė karto nėra suklupęs pirmajame turnyro etape – 17 pergalių iš tiek pat galimų.

Antrajame etape pirmosios turnyro raketės lauks australas Thanasis Kokkinakis (ATP-79) arba lenkas Kamilis Majchrzakas (ATP-91).

Antrą varžybų ratą Londone užtikrintai pasiekė ir viena didžiausių šeimininkų vilčių Cameronas Norrie (ATP-12). Aukščiausiai reitinguotas britas 6:0, 7:6(3), 6:3 susitvarkė su ispanu Pablo Andujaru (ATP-100).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius