Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 12

Skandalas prestižiniame turnyre: tenisininkas sužinojo, kad užsikrėtė, bet toliau žaidė

„Australian Open“ atrankos varžybose nuvilnijo skandalas. Nors turnyro organizatoriai skelbiasi, jog taiko aukščiausius apsaugos nuo COVID-19 standartus, amerikiečiui Denisui Kudlai buvo leista toliau žaisti nepaisant žinios apie teigiamą jo koronaviruso testo rezultatą.
Denisas Kudla
Denisas Kudla / „Scanpix“ nuotr.

Pirmasis šių metų „Didžiojo kirčio“ turnyras buvo pavėlintas ir vyks Melburne vasario 8-21 dienomis, o dėl griežtų COVID-19 sąlygų atranka į „Australian Open“ pirmenybes vyksta net ne Australijoje, o Kataro sostinėje Dohoje.

Jose dalyvavęs vienas atrankos favoritų D.Kudla (ATP-114) žaidė prieš marokietį Elliotą Benchetritą (ATP-221), kai pačiame antrojo seto įkarštyje sužinojo, jog užsikrėtė koronavirusu.

Amerikietis tuo metu pirmavo 6:4, 5:3, tad iki pergalės jam trūko vos vieno laimėto geimo.

Didelei net ir pačių tenisininkų nuostabai, D.Kudlai ir E.Benchetritui buvo leista užbaigti pradėtą geimą, kurį laimėjęs D.Kudla nugalėjo ir susitikime.

„Kai rezultatas buvo 5:3, man pranešė apie jo testo rezultatą. Jeigu būčiau laimėjęs tą geimą ir pavertęs rezultatą į 5:4, man būtų įskaitę techninę pergalę“, – po mačo sakė marokietis E.Benchetritas, kuriam po mačo, kaip ir susirgusiam D.Kudlai, teko užsidaryti kambaryje ir saviizoliuotis.

Tenisininkams užbaigus mačą nepaisant teigiamo COVID-19 testo, iš turnyro buvo priversti pasitraukti abu. D.Kudla, kaip ir tokio paties likimo argentinietis Francisco Cerundolo, negali tęsti kovos dėl koronaviruso ir užleido kelią kitiems tenisininkams, nors abu atskleidė, kad jaučiasi puikiai.

E.Benchetritas po mačo prieš D.Kudlą liko sumišęs dėl pro pirštus į viruso grėsmę pažiūrėjusių turnyro organizatorių.

Iš Prancūzijos kilęs marokietis nesuprato, kodėl tenisininkams leista žaisti nesulaukus jų sveikumą patvirtinančių testų rezultatų.

„Testai tam ir reikalingi, kad sužinotume jų rezultatus iš anksto. Tokiu būdu nerizikuotume linijos teisėjų, varžovų ar bet kurio kito žmogaus sveikata, – sakė tenisininkas. – Be to, juk buvo ir kitų tenisininkų, kurie atkeliavo čia tam atvejui, jei kažkuris iš žaidėjų negalėtų žaisti. Panašu, kad jie čia vyko beprasmiškai.“

D.Kudlos pasitraukimas iš turnyro lėmė, kad į lemiamą trečią atrankos etapą be kovos prasmuko 19-metis australas Dane'as Sweeny. Anot E.Benchetrito, tai taip pat nepuošia turnyro.

„Dabar turime žaidėją, kuris atsidūrė trečiajame rate, nors žaidė tik vieną mačą. Tai – problema“, – sakė turnyro organizatorių veiksmais nusivylęs tenisininkas.

Primename, jog „Australian Open“ varžybose dalyvaus ir Ričardas Berankis, tačiau jam atrankos įveikti nereikia – lietuvis vyks tiesiai į pagrindinį turnyrą Melburne. Prieš tai lietuvis tame pačiame mieste dar žais ir „ATP 250“ serijos turnyre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius