-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 16

Šokiruojantis rezultatas Sinsinatyje – 21-erių rusas išmetė Rogerį Federerį

Jaunasis Rusijos teniso talentas Andrėjus Rublevas (ATP-70) užfiksavo didžiausią „Western & Southern Open“ turnyro sensaciją – aštuntfinalyje užtikrintai įveikė trečią pasaulio raketę ir septyniskart šių varžybų nugalėtoją.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Rusas 6:3, 6:4 nugalėjo Rogerį Federerį (ATP-3), kuris žaidžia dar vieną įspūdingą sezoną – tai buvo vos šeštasis šveicaro pralaimėjimas šiemet.

Pastaruosius du sezonus Rusijos tenisininką kamavo įvairios traumos, dėl kurių teko palikti ir pirmąjį ATP šimtuką. Tačiau pastaruoju metu A.Rublevas demonstruoja pagirtiną žaidimą – liepą Hamburge pasiekė finalą.

Beje, tai antroji ruso pergalė prieš pirmojo ATP penketuko atstovus per pastarąjį mėnesį (Hamburge patiesė Dominicą Thiemą).

Jaunuolis „Western & Southern Open“ turnyre yra tiesiog negailestingas Šveicarijos tenisininkams – antrojo etapo mače per du setus nugalėjo Staną Wawrinką.

„Tai pati didžiausia ir tikriausiai jausmingiausia pergalė mano karjeroje. Rogeris yra tikras čempionas ir didi legenda. Sunku įsivaizduoti, kiek kiekvieną dieną jis patiria spaudimo. Turiu omenyje, juk tu Rogeris, visi į tave žiūri ir tu vis turi tai įrodinėti“, – po susitikimo pagarbą oponentui išreiškė Rublevas.

Dvikovą šveicaras pralaimėjo labai greitai – per 62 minutes. Tai greičiausias maestro pralaimėjimas, patirtas per pastaruosius 16 metų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrėjus Rublevas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Andrėjus Rublevas

„Jis žaidė labai kokybiškai – puolimas, gynyba, padavimai. Nesuteikė man jokios galimybės, o pats buvo visur. Man buvo sunku, tačiau Andrėjui – tiesiog tobula dvikova. Likau sužavėtas“, – duoklę varžovui atidavė šveicaras.

Priminsime, kad „Western & Southern Open“ yra sėkmingiausias „Masters“ serijos turnyras 38-erių šveicaro karjeroje (net 47 pergalės ir septyni čempiono trofėjai).

Ketvirtfinalyje A.Rublevas varžysis su fantastišką sportinę formą pastaruoju metu demonstruojančiu tautiečiu Daniilu Medvedevu (ATP-8).

Metais vyresnis Daniilas aštuntfinalyje 6:2, 6:1 nepasigailėjo Jano-Lennardo Struffo (ATP-36), o per pastarąsias dvi savaites Vašingtone ir Monrealyje pasiekė ATP turnyrų finalus.

VIDEO: Ketvirtosios „Western & Southern Open“ dienos apžvalga: A.Rublevo karjeros pergalė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius