Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 24

Staigmena vyrų turnyre: tobulai žaidęs M.Raoničius atsikratė Graikijos teniso perlu

Nors pastaraisiais metais Milošo Raoničiaus (ATP-35) karjerą nuolatos stabdė traumos, tenisininkas „Australian Open“ turnyre įrodinėja, kad kuomet yra sveikas, gali nugalėti bet ką – šįsyk jo auka tapo šeštoji pasaulio raketė.
Milošas Raoničius
Milošas Raoničius / „Scanpix“/AP nuotr.

Trečiajame turnyro etape 29-erių kanadietis pateikė kol kas didžiausią sensaciją vyrų turnyre, kai per 2 valandas ir 30 minučių rezultatu 7:5, 6:4, 7:6(2) nugalėjo vieną talentingiausių ATP turo tenisininkų Stefanos Tsitsipą.

Nors Kanada jau pirmuose turnyro mačuose prarado didžiausius savo talentus Denisą Šapovalovą ir Felixą Auger-Aliassime, daugelio nurašytas Milošas Raoničius demonstruoja, kad yra pasiruošęs sugrįžti tarp geriausių planetos žaidėjų.

Į varžybų aštuntfinalį 196 cm ūgio tenisininkas pateko nepralaimėjęs nė vieno seto.

Tačiau jei pergalės prieš Lorenzo Giustino bei Christianą Gariną nieko nestebino, tai tobulas pasirodymas prieš jaunąjį graiką nutildė ne tik ekspertus, bet ir Margaret Court arenoje gausiai susirinkusius S.Tsitsipo aistruolius.

19 neatremiamų padavimų atlikęs M.Raoničius savo varžovui nesuteikė nė vieno break point'o. Kanados milžinas laimėjo net 89% kamuoliukų pirmaisiais bandymais (56/63).

Dar įdomiau tai, kad S.Tsitsipas atliko vos 14 neišprovokuotų klaidų, tačiau vis tiek pralaimėjo rezultatu 0:3.

Graikas praėjusiais metais sensacingai pasiekė turnyro pusfinalį.

„Tai buvo neįtikėtinas mačas. Esu labai laimingas, kaip viskas susiklostė. Mėgaujuosi energija, kuri vyrauja šiame korte. Svarbiausia, jog esu sveikas ir žaidžiu gerai“, – po mačo teigė Raoničius.

Buvusi trečioji pasaulio raketė 2016 metais Melburne pasiekė pusfinalį, o dar triskart žaidė turnyro ketvirtfinalyje.

Aštuntfinalyje kanadiečio varžovu bus taip pat netikėtumą pateikęs kroatas Marinas Čiličius (ATP-39). Jis 6:7(3), 6:4, 6:0, 5:7, 6:3 palaužė Roberto Bautistą-Agutą (ATP-9) ir atsirevanšavo už nesėkmę praėjusių metų aštuntfinalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius