Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 24

Su ašaromis akyse ir ilgamečiais varžovais šalia – R.Federeris atsisveikino su tenisu

Minia penkias minutes plojo atsistojusi ir skandavo „Roger“ vardą, kai teniso ikona sužaidė paskutinį karjerą mačą ir su ašaromis akyse padėjo raketę į šoną. Baigė pralaimėjimu, bet Rogeris Federeris to nesureikšmino. „Nesu liūdnas, o laimingas“, – sakė šveicaras.
R.Federerio atsisveikinimas su tenisu
R.Federerio atsisveikinimas su tenisu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Laver Cup“ taurės dvejetų mače Londono „O2“ arenoje R.Federeris, žaisdamas poroje su ilgamečiu savo varžovu Rafaeliu Nadaliu, rezultatu 6-4, 6-7, 9-11 pralaimėjo Jackui Sockui ir Francesui Tiafoe.

„Man patiko paskutinį kartą užsirišinėti batelius. Viskas buvo paskutinį kartą“, – sakė R.Federeris.

Su R.Nadaliu, kurį turnyro išvakarėse pavadino „svajonių partneriu“, poroje R.Federeris buvo žaidęs vienintelį sykį 2017 metais, kuomet Laverio taurė buvo rengiama pirmą kartą. Tuomet jie 6:4, 1:6, 10:5 palaužė amerikiečius Samą Querrey ir tą patį J.Socką.

Kiti pagrindiniai karjeros varžovai – serbas Novakas Djokovičius ir britas Andy Murray taip pat buvo šalia. Europos ir pasaulio rinktinių, kurios varžosi turnyre, žaidėjai pakėlė maestro ant rankų ir mėtė į orą.

„Jaučiu šventinę nuotaiką. Tai yra tai, kaip ir norėjau užbaigti. Tiksliai taip, kaip tikėjausi“, – susijaudinęs kalbėjo R.Federeris.

„Tai buvo nuostabi diena. Nesu liūdnas, o laimingas“.

Per 24 metus trukusią karjerą R.Federeris sužaidė daugiau nei 1500 mačų, laimėjo 103 vienetų varžybų titulus ir 20 „Didžiojo kirčio“ trofėjų.

Pastaruosius metus šveicarą stabdė traumos, trukdžiusios grįžti į aukščiausią formą, tad būdamas 41-erių deda tašką įstabioje kelionėje.

„Tai buvo tobula kelionė. Viską pakartočiau“, – sakė R.Federeris.

Žmona Mirka, keturi jų vaikai bei tėvai Robertas ir Lynette stebėjo paskutinį R.Federerio mačą ir prisijungė prie jo, vis braukusio ašaras „O2“ arenos aikštyne.

„Visi esame čia. Mano žmona mane visuomet tiesiog neįtikėtinai palaikydavo. Ji galėjo seniausiai mane sustabdyti, bet to nedarė. Palaikė mano ėjimą pirmyn, ir tai nuostabu – ačiū jai“.

„Ačiū visiems. Nepaprastai daug žmonių mane palaikė, ir ačiū jums šįvakar – man tai reiškia viską. Tai ne pabaigų pabaiga – gyvenimas tęsiasi. Esu sveikas, laimingas – viskas tiesiog puiku. Tai tik gyvenimo akimirka“, – sakė teniso legenda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius