Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 21

Sugrįžimo ženklai? E.Gulbis patiesė vieną talentingiausių ATP tenisininkų

Sėkmingai įveikęs tris „Australian Open“ kvalifikacijos barjerus Latvijos tenisininkas Ernestas Gulbis (ATP-256) ruošiasi patriukšmauti ir pagrindiniame turnyre.
Ernestas Gulbis
Ernestas Gulbis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Praeityje net iki dešimtosios ATP reitingo palypėjęs mūsų kaimynas pirmojo rato akistatoje 7:5, 4:6, 7:6(4), 6:4 palaužė 19-metį kanadietį Felixą Augerį-Aliassime (ATP-22), kuris yra tituluojamas kaip vienas iš ATP turo ateities šviesulių.

Tai buvo pirmoji Latvijos tenisininko pergalė ATP ture nuo praėjusių metų liepos.

41 winner'į, iš kurių 14 buvo neatremiami padavimai, savo jaunajam varžovui atseikėjęs latvis į antrąjį „Australian Open“ etapą sugrįžo pirmą kartą nuo 2014 metų.

Būtent 2014 metais stipriais padavimais pasižymintis E.Gulbis ATP ture dar demonstravo aukštus rezultatus, tačiau vėliau liūdnai pagarsėjęs tenisininkas prarado motyvaciją žaisti ir nukrito net į trečiąjį reitingo šimtuką.

Nors praeityje latvis žaidė „Roland Garros“ pusfinalyje, Melburne jis didelių aukštumų pasiekti kol kas nesugebėjo. Antrasis etapas, pasiektas 2009 ir 2014 metais, yra geriausias žaidėjo pasiekimas.

Antrame turnyro etape E.Gulbis žais prieš slovėną Aljažą Bedene (ATP-55), kuris penkių setų trileryje 6:4, 6:7(5), 6:7(5), 6:2, 6:4 palaužė kortų šeimininką Jamesą Duckworthą (ATP-94).

Pakilimą praėjusiais metais išgyvenęs Kanados tenisas Melburne patyrė tikrą fiasko. Iš pradžių dėl traumos neatvyko „US Open“ čempionė Bianca Andreescu, o pirmame etape iškrito ne tik F.Augeris-Aliassime, bet ir Denisas Šapovalovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius