Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 21

Svajonių partnerį išskyręs R.Federeris atskleidė – Londone sužais vienintelį dvejetų mačą

Legendinis Rogeris Federeris jau už keleto dienų Londone prasidėsiančioje „Laver Cup“ taurėje paskutinį kartą karjeroje žengs sužaisti oficialų mačą. Neįtikėtiną karjerą vienetuose turėjęs tenisininkas apsisprendė – jis pasirodys tik sykį dvejetuose.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Rugpjūtį 41-ąjį gimtadienį atšventusiai Šveicarijos teniso legendai karjeroje liko paskutinis mūšis – dvejetų susitikimas su svajonių partneriu. Tai R.Federeris atskleidė „Laver Cup“ spaudos konferencijoje.

„Pats esu pakankamai nustebęs, kaip gerai šiuo metu atrodau treniruotėse. Visgi dar prieš atvykimą buvo nuspręsta, kad tik sykį sužaisiu dvejetus, greičiausiai – penktadienio vakarą“, – kalbėjo šveicaras.

Nors pirmosios turnyro dienos (penktadienio) tvarkaraštis bus paskelbtas pirmenybių išvakarėse, abejonių dėl R.Federerio partnerio dvejetuose yra mažai – juo turėtų tapti Rafaelis Nadalis, o būtent toks atsisveikinimas su tenisu šveicarui prilygtų tikram svajonės išsipildymui.

„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris

„Tikiuosi, kad pavyks sužaisti dvejetus su Rafa – tai būtų tikra svajonė“, – vylėsi tenisininkas.

Šveicarijos ir Ispanijos superžvaigždės kartu poroje žaidė vienintelį sykį 2017 metais, kuomet Laverio taurė buvo rengiama pirmą kartą. Tuomet jie 6:4, 1:6, 10:5 palaužė amerikiečius Samą Querrey ir Jacką Socką.

Po dvejetų susitikimo R.Federeris planuoja išsibraukti iš likusios „Laver Cup“ taurės varžybų, o jo vietą Europos komandoje užims italas Matteo Berrettinis.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

Spaudos konferencijoje šveicaras taip pat pasidalino, kad sprendimą baigti karjerą priėmė jau kur kas anksčiau pastebėjus, kad reabilitacija jau net po trečiosios kelio operacijos nesiklosto sėkmingai.

„Nebebuvo galima įžvelgti jokio progreso. Tuomet paklausiau savęs – koks viso to tikslas? Plonu ledu vaikščiojome jau ilgą laiką. Tai buvo teisingas sprendimas, tai buvo vienintelis geras sprendimas. Pastarieji trys metai buvo beprotiškai sunkūs. Stengiausi sugrįžti, bet turėjau labai aiškius limitus. Galiausiai praradau tikėjimą“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius