-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 04

Tarptautiniame teniso turnyre – jaunųjų lietuvių pergalės

Praėjusį savaitgalį Šiaulių teniso akademijoje pasibaigęs Tarptautinės teniso federacijos (ITF) aštuoniolikmečių ir jaunesnių tenisininkų turnyras gali būti paskutinės tokio pobūdžio varžybos Lietuvoje šį sezoną. Toks pat turnyras lapkričio pabaigoje dar turėtų įvykti ir Vilniuje, tačiau jo likimas kol kas pakibęs ant plauko dėl koronaviruso pandemijos.
Klaudija Bubelytė
Klaudija Bubelytė / Sauliaus Čirbos nuotr.

Tuo tarpu Šiauliuose vykusiose varžybose Lietuvos tenisininkai nebuvo svetingi žaidėjams iš užsienio. Vaikinų vienetų turnyro nugalėtoju tapo Klaipėdos „Baltic tennis club“ klubui atstovaujantis Edas Butvilas, o tarp merginų pajėgiausia buvo šiaulietė Klaudija Bubeblytė.

Lemiamame vaikinų turnyro mače E.Butvilas 6:1 7:5 įveikė Vilniaus teniso akademijos auklėtinį Ainių Sabaliauską. Merginų finale K.Bubelytė 7:6(2) 6:2 nugalėjo savo treniruočių partnerę Emiliją Tverijonaitę.

„Visų pirma noriu padėkoti Šiaulių teniso akademijos kolektyvui, sugebėjusiam saugiai surengti turnyrą šiuo nelengvu laikotarpiu. Žinoma, ne mažiau džiaugiuosi ir mūsų jaunųjų tenisininkų žaidimu bei rezultatais. Nuoširdžiai tikiuosi, kad šių varžybų čempionai bei prizininkai ateityje savo žaidimu ne vienus metus džiugins Lietuvos teniso sirgalius“, – sako Ramūnas Grušas, Lietuvos teniso sąjungos prezidentas.

E.Butvilas, kartu su latviu Edvardsu Teodorsu Liepinsu, iškovojo čempionų titulą ir dvejetų turnyre. Lietuvos ir latvio duetas finale 6:3 6:4 nugalėjo Ainių Sabaliauską ir Dominyką Stonkų.

Merginų dvejetų turnyro nugalėtojomis tapo Uma Bakaitytė ir Patricija Paukštytė, finale 6:0 6:2 sutriuškinusios baltaruses Stefaniją Šabanovą ir Haną Tsitavest.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius