-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 02 01

Tarsi ilgus metus žaidžianti veteranė: meistriškai sugrįžusi S.Kenin laimėjo „Australian Open“!

Iki šių metų „Australian Open“ vos viename „Didžiojo kirčio“ aštuntfinalyje žaidusi Sofia Kenin (WTA-15) Melburne užfiksavo dar vieną netikėtumą. Net ir apmaudžiai pralaimėjusi pirmąjį setą amerikietė demonstravo vidinę ramybę, o galiausiai 4:6, 6:2, 6:2 įveikė kur kas labiau patyrusią Garbinę Muguruzą (WTA-32) ir iškovojo pirmą „Didžiojo kirčio“ trofėjų.
Sofia Kenin
Sofia Kenin / „Scanpix“/AP nuotr.

Vienintelį sykį praėjusių metų „Roland Garros“ aštuntfinalyje žaidusi 21-erių tenisininkė viso turnyro metu žygiavo užtikrintai ir apskritai varžovėms leido laimėti tik du setus – vieną išplėšė G.Mugurza, o kitą – jaunoji Coco Gauff.

Pusfinalyje S.Kenin dviejų setų kovoje palaužė ne ką kitą, o pirmąją pasaulio raketę ir didžiausią šeimininkų viltį Ashleigh Barty.

21 metų ir 80 dienų amžiaus JAV teniso perlas iš pradžių tapo jauniausia „Australian Open“ finalininke nuo 2008 metų, kuomet 20-metė Marija Šarapova įveikė vienmetę Aną Ivanovič.

Tačiau triumfavusi ir finaliniame mače S.Kenin savo pavardę įsirašė šalia legendinės Serenos Williams, tapdama jauniausia turnyro Melburne nugalėtoja nuo 2002 metų, kai laimėjo Serena.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė G.Muguruza siekė laimėti trečią skirtingą „Didžiojo kirčio“ trofėjų. Nors pastaraisiais metais ispanė WTA ture strigo, pirmadienį tenisininkė pakils į 16 reitingo vietą.

"Kalbėsiu trumpai, nes greitai susijaudinsiu. Sofia, sužaidei puikų finalą, puikų turnyrą ir tikrai nusipelnei trofėjaus. Mes net neabejojame, kad tave pamatysime dar daugelyje finalų.

Žaisti šioje aplinkoje buvo nerealu. Kortas tarsi traukte traukia energiją, o aistruoliai yra tai, kas jį padaro ypatingu", - kalbėjo Muguruza.

Vimbldoną ir „Roland Garros“ praeityje laimėjusi tenisininkė pasekė savo trenerės Conchitos Martinez pėdomis – tapo pirmąja ispane nuo 1998 metų, žaidusia „Australian Open“ finale.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Garbine Muguruza
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Garbine Muguruza

Priminsime, kad turnyrą G.Muguruza pradėjo sirgdama virusu, o pirmojo rato dvikovoje prieš Shelby Rogers pirmą setą pralaimėjo 0:6.

Susitikimą užtikrinčiau pradėjo penkiais metais vyresnė ispanė, kuri jau trečiajame geime laimėjo varžovės padavimus ir netrukus susikūrė dviejų geimų persvarą.

Pirmaudama 4:2 G.Muguruza turėjo galimybę atsiplėšti dar labiau, tačiau karingoji amerikietė sugrąžino intrigą, kuomet rezultatas tapo lygus (4:4).

Visgi Venesueloje gimusi dvikovos favoritė devintajame geime dar kartą pasinaudojo varžovėms klaidomis ir galiausiai setą laimėjo 6:4.

Tačiau tai buvo beveik viskas, ką ispanė pademonstravo didžiajame „Australian Open“ finale. Jos žaidimas greitai iširo, o pergalės kvapą užuodusi S.Kenin demonstravo įspūdingą tenisą.

Trečiajame sete rezultatui esant 2:2 amerikietė paduodama išsaugojo tris break point'us, o mačą užbaigė laimėdama kitus keturis geimus.

Tenisininkė negalėjo patikėti savo triumfu, kuomet G.Muguruza padarė lemiamą dvigubą klaidą, kuri apskritai buvo aštuntoji.

Pirmadienį į septintą WTA reitingo vietą pakilsianti S.Kenin savo banko sąskaitą papildys 4,12 milijono Australijos dolerių (~2,5 mln. eurų).

G.Muguruza džiaugsis 2 065 000 Australijos dolerių (~1,25 mln. eurų) piniginiu prizu.

VIDEO: „Australian Open“ moterų finalas: Sofia Kenin – Garbiñe Muguruza

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius