Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 03

Ukrainietė atvirai apie rusų elgesį už korto ribų: „Jie apsimeta, kad nieko nesupranta“

Marta Kostyuk (WTA-60) yra viena talentingiausių Ukrainos tenisininkių, tačiau šiuo savo šaliai labai sunkiu laikotarpiu negali susikoncentruoti tik ties tenisu ir kartu su savo tautiečiais įvairiausiais būdais priešinasi šalims agresorėms Rusijai ir Baltarusijai. Tą tenisininkė padarė ir rūbinėje.
Marta Kostyuk
Marta Kostyuk / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

19-metė tenisininkė savo pasirodymą „Mutua Madrid Open“ turnyre Madride baigė po antrojo etapo, kai 2:6, 1:6 neprilygo savo vienmetei, „US Open“ čempionei Emmai Raducanu (WTA-11).

Visgi svarbiausią kovą ukrainietė kartu su visa savo tauta ir toliau herojiškai kovoja. Viešėdama Ispanijos sostinėje, M.Kostyuk interviu pasidalijo savo mintimis apie drastišką sprendimą nebepalaikyti ryšių su šalių agresorių atstovais bei kokios nuotaikos vyrauja tarp tenisininkų už aikštelės ribų.

„Nutraukiau absoliučiai visus ryšius su Rusijos ir Baltarusijos tenisininkais, kuriuos laikiau draugais, mat jie taip nė sykio ir nesusiekė su manimi, nepasiteiravo, kaip aš laikausi. Manau, ši priežastis yra daugiau nei svari užbaigti visas draugystes, nepaisant to, kaip iš tikrųjų jie jaučiasi. Man neberūpi.

Jie apsimeta, kad nieko nesupranta. Jie apsimeta, kad būtent jie yra šios situacijos aukos. Aš to negaliu pakęsti“ – atviravo Kostyuk.

„Scanpix“ nuotr./Marta Kostyuk
„Scanpix“ nuotr./Marta Kostyuk

Užsienio žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimai, teigiantys, kad rusai ir baltarusiai bijo sukritikuoti Vladimiro Putino ir Aleksandro Lukašenkos režimus, mat tuomet grėstų pavojų jų šeimoms, gyvenančioms šalių agresorių teritorijose. Pasak ukrainietės, tai yra tik išpūstas burbulas ir visiškas melas.

„Būkime atviri – tenisininkai, kurie yra pirmajame 50-tuke, turi pakankamai pinigų išvežti savo šeimas į užsienį. Nagi – praėjo jau du mėnesiai, laiko ir galimybių buvo užtektinai užtikrinti saugumą savo šeimos nariams. Nėra taip, kad jie neturėtų pasirinkimo. Kiekvienas gyvenime turi pasirinkimo teisę“, – tikino ji.

Pati tenisininkė pripažino, kad, prasidėjus karui, iš karto pasirūpino saugiu savo šeimos išvežimu iš Ukrainos. 19-metė šiuo metu lankosi pas psichologą, kuris tenisininkei padeda išlaikyti balansą tarp kasdienio ir profesionalios atletės gyvenimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius