Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 29

Ispano antausis – „riestainį“ gavęs Ričardas Berankis iškrito iš „US Open“

Pirmoji Lietuvos raketė Ričardas Berankis (ATP-68) kovėsi iki galo, bet po keturių setų kovos 4:6, 7:6(7-3), 2:6, 0:6 nusileido buvusiam pirmojo ATP dešimtuko žaidėjui Pablo Carreno-Bustai (ATP-69) ir baigė pasirodymą „US Open“. Lietuvis ir vėl neperžengė antrojo etapo barjero.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Lietuvis nuostabiai pradėjo mačą Niujorke ir pirmajame sete pirmavo 4:2. Tačiau ispanas sugebėjo atsitiesti bei laimėti net 7 geimus iš eilės. R.Berankis amą atgavo tik antrajame sete, kai P.Carreno-Busta pirmavo 3:0. Lietuvis davė užtikrintą atsaką ir laimėjo antrąjį setą po „tie-break“ bei išlygino mačo rezultatą 1:1.

Atrodė, kad R.Berankis gali atsispirti ir trečiąjį setą pradėjo laimėtu geimu, tačiau labai greitai iniciatyvą perėmė patyręs ispanas. Jis gana greitai sudorojo lietuvį trečiajame sete ir pribaigė ketvirtajame, kai R.Berankis nesugebėjo laimėti nė geimo.

Ričardas Berankis Pablo Carreno-Busta
5 Ace'ai 5
8 Dvigubos klaidos 7
65/121 (54%) Pirmi padavimai 82/126 (65%)
43/65 (66%) Pirmais padavimais laimėti taškai 59/82 (72%)
21/56 (38%) Antrais padavimais laimėti taškai 22/44 (50%)
2/13 (15%) Break point'ai 8/12 (67%)
32 Winner'iai 38
48 Neišprovokuotos klaidos 41
109 Visi taškai 138

Šis mačas turėjo vykti trečiadienio vakarą, bet lietus sujaukė „US Open“ grafiką ir akistata nusikėlė.

P.Carreno-Busta – buvęs pirmojo dešimtuko tenisininkas, todėl natūralu, kad ispanas buvo ryškus favoritas ir šioje antrojo „US Open“ etapo dvikovoje.

Pirmajame „US Open“ etape Ričardas Berankis po 4 valandas ir 16 minučių trukusios kovos 4:6, 7:6(4), 3:6, 7:6(4), 6:4 palaužė Jiri Vesely (ATP-140).

Nors tai mūsų tautiečiui jau vienuoliktasis vizitas Niujorke, į antrą „US Open“ etapą Ričardas pateko tik ketvirtą kartą savo karjeroje.

VIDEO: „US Open“: Pablo Carreno-Busta prieš Ričardą Berankį

Šiemet „US Open“ turnyro organizatoriai žaidėjams išdalins rekordines pinigų sumas, o už patekimą į antrą varžybų etapą R.Berankis užsitikrino net 100 tūkstančių JAV dolerių (~88 tūkst. eurų).

ATP reitinge vilnietis savo sąskaitą papildys 45 taškais.

R.Berankis pasirodymo Niujorke dar nebaigė. Jis poroje su Juanu Ignacio Londero dalyvaus dvejetų turnyre. Pirmieji lietuvio ir argentiniečio varžovai bus amerikiečiai Maxime Cressy ir Keeganas Smithas.

„Scanpix“/AP nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“/AP nuotr./Ričardas Berankis

Mačo eiga

Ketvirtasis setas: Ričardas Berankis – Pablo Carreno-Busta 0:6

Po atkaklios kovos R.Berankis pralaimėjo pirmąjį ketvirtojo seto geimą – 0:1. Ispanui tai suteikė papildomų jėgų – jis iššovė į priekį 4:0.

R.Berankis taip ir nesugebėjo laimėti nė geimo ketvirtajame sete.

Trečiasis setas: Ričardas Berankis – Pablo Carreno-Busta 2:6

Dabar jau iniciatyva yra lietuvio rankose. Jis laimi pirmąjį geimą trečiajame sete – 1:0. Ispanas atsakė trims laimėtais geimais iš eilės – 1:3.

R.Berankis po atkaklios kovos sušvelnino rezultatą – 2:3. Ispanas padidino apsukas ir artėjo prie pergalės trečiajame sete – 2:5.

Po atkaklios kovos R.Berankis pralaimi geimą ir setą. P.Carreno-Busta pirmauja 2:1.

Antrasis setas: Ričardas Berankis – Pablo Carreno-Busta 7:6(7-3)

Lietuvis varžovo padavimų serijos metu išsiveržė į priekį 40:15, tačiau ispanas sugebėjo atsitiesti ir susinervinęs R.Berankis tėškė raketę į žemę. Ispanas vėl laimėjo geimą – 0:1.

P.Carreno-Busta laimėjo jau šeštą geimą iš eilės. R.Berankis, atrodo, negali susitaikyti su paleista persvara – 0:2.

Ispanas laimėjo savo padavimų seriją. R.Berankis prastai priešinosi – 0:3.

Pagaliau. Lietuvis nutraukė pralaimėtų geimų seriją ir laimėjo savo padavimų metu – 1:3. Ispanas atsakė galingai – sausai laimėjo savo padavimų seriją ir jau pirmavo 4:1.

R.Berankis atgauna pasitikėjimą savimi. Įspūdingai pribaigė ispaną ir švelnino rezultatą 2:4. Per P.Carreno-Bustos padavimų seriją R.Berankis buvo priartėjęs 30:40, bet ispanas geimą laimėjo ir pirmavo 5:2.

R.Berankis sausai laimėjo geimą – 3:5. Pirmoji Lietuvos raketė kyla į kovą – laimėjo ir ispano padavimų seriją – 4:5. R.Berankis laimėjo savo padavimų seriją ir išlygino rezultatą – 5:5. P.Carreno-Busta susigrąžino persvarą – 6:5. R.Berankis dar kartą išlygino rezultatą – 6:6.

R.Berankis laimėjo tie-break'ą ir išlygino mačo rezultatą!

Pirmasis setas: Ričardas Berankis – Pablo Carreno-Busta 4:6

Mačas prasidėjo nuo ispano padavimų serijos, bet R.Berankis nuostabiai startavo ir išsiveržė į priekį 40:0. Tiesa, P.Carreno-Busta sugebėjo atsitiesti ir net turėjo pranašumą, bet po 11 minučių visgi pirmąjį tašką pasiėmė lietuvis – 1:0.

R.Berankis gana greitai laimėjo savo padavimų seriją, nors ir padarė dvigubą klaidą – 2:0. Pablo sušvelnino rezultatą, laimėjęs savo padavimų seriją – 2:1.

Lietuvos tenisininkas atliko pirmą mačo ace'ą ir išsiveržė į priekį 3:1. Ispanas taip pat greitai laimėjo savo padavimų seriją – 3:2. R.Berankis jau pirmavo 4:2, bet ispanas nebeklydo savo padavimų serijų metu – 4:3.

R.Berankis galėjo priartėti prie pergalės pirmajame sete, bet klydo savo padavimų serijos metu ir leido P.Carreno-Bustai išlyginti rezultatą – 4:4. Ispanas pasinaudojo sutrikusiu lietuvio žaidimu ir sausai laimėjo savąją padavimų seriją bei išsiveržė į priekį 5:4. Seto eigą perlaužęs ispanas laimėjo pirmąjį setą.

„Scanpix“/AP nuotr./Ričardas Berankis
„Scanpix“/AP nuotr./Ričardas Berankis

TENISININKŲ PALYGINIMAS
Ričardas Berankis Pablo Carreno-Busta
98/110 Pergalės/pralaimėjimai ATP ture 158/47
0 ATP titulai 3
85/75 Pasirodymai ant kietos dangos 74/67
50 (2016 m.) Aukščiausia reitingo vieta 10 (2017 m.)
Antrasis etapas (tris kartus) Geriausias pasirodymas „US Open“ Pusfinalis (2017 m.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius