-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 04

Vimbldone pasirodęs R.Federeris: „Tikiuosi dar vieną kartą čia sugrįžti“

Sekmadienį Vimbldone įvyko speciali ceremonija centrinio korto jubiliejiniam 100-ajam gimtadieniui paminėti, kurioje buvo pagerbti ir turnyro čempionai.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąjį sekmadienį šio „Didžiojo kirčio“ turnyro Londone metu tradiciškai veiksmas Vimbldono kortuose nevyksta, tačiau šių metų turnyras kiek kitoks ir poilsio dienos Vimbldone nėra.

Prieš centrinio korto sekmadienio programos startą aikštelėje įvyko graži ceremonija jubiliejiniam 100-ajam šio nuostabaus korto gimtadieniui paminėti, o viena iš renginio dalių buvo ir praeities čempionų pagerbimas.

Centriniame korte vienas šalia kito išsirikiavo ir praeities čempionai, tokie kaip Rod Laveris, Johnas McEnroe, Billie Jean King, Margaret Court, Bjornas Borgas ir kiti, tiek ir šiuo metu savo karjeras dar tęsiantys bei šį turnyrą tai pat laimėję tenisininkai – Novakas Džokovičius, Rafaelis Nadalis, Simona Halep, Venus Williams.

Paskutinis į kortą žengė ir milžiniškų ovacijų susilaukęs Rogeris Federeris, šį turnyrą laimėjęs daugiausiai vyrų tarpe – net 8 kartus. Tenisininkas, šiuo metu nerungtyniaujantis dėl kelio traumos, trumpame interviu užsiminė, kad dar tikisi čia sugrįžti.

„Man pasisekė šitam korte sužaisti daugybę mačų. Kiek nejauku čia stovėti visai kitame vaidmenyje. Čia patyriau savo didžiausias pergales bei skaudžiausius pralaimėjimus. Tikiuosi dar vieną kartą čia sugrįžti. Labai to pasiilgau“, – kalbėjo 40-metis tenisininkas.

Paskutinę savo dvikovą ATP ture šveicaras sužaidė būtent prieš metus Vimbldone, kurio ketvirtfinalyje trijų setų kovoje buvo sutriuškintas lenko Huberto Hurkačo.

R.Federerio sugrįžimas numatytas dar šį sezoną – tenisininkas turėtų sudalyvauti komandinėje „Laver Cup“ taurėje bei savo namų turnyre Bazelyje, o tuomet pradėti pasiruošimą kitam sezonui, kuris tikriausiai bus paskutinis.

Pagrindiniu savo tikslu Šveicarijos teniso legenda laiko kitų metų Vimbldoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius