-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 10

E.Kairys: apie išgyvenimo rungtynes, problemą ir išskirtinį dėjimą per Ž.Šakičių

„Mintys tokios, kad reikia pergalės. Ir jos reikia 21 taško persvara. Spaudimo nejaučiame, apie taškų skirtumą stengiamės negalvoti. Tiesiog norime pasiekti kuo užtikrintesnę pergalę“, – Eurolyga.lt prieš dvikovą su Bursos „Tofaš“ sakė Evaldas Kairys. Vidurio puolėjas, kaip ir visi sostinės ekipos krepšininkai, galanda ginklus prieš žūtbūtinį Europos taurės mūšį namuose.

Antradienis | Europos taurė | „Rytas“ – „Tofaš“ | 19:00 | Vilnius

Vilniaus „Rytas“ yra savo likimo kalvis, tačiau situacija nėra lengva. Kelią į „Top 16“ etapą vilniečiams pravertų pergalė 21 taško persvara šio vakaro mače arba pergalė 11 taškų pranašumu bei Limožo CSP pralaimėjimas. Prancūzijos krepšininkai reguliarųjį sezoną užbaigs dvikovomis namuose prieš „Umana Reyer“ bei išvykoje su „Partizan“.

Tai ženkliai geresnė situacija nei ta, kurioje Dainiaus Adomaičio auklėtiniai buvo po pirmojo Europos taurės rato, kuomet atrodė, jog sezonas baigsis su vienintele pergale atidarymo rungtynėse prieš „Loko“.

Prie įžiebto vilties žiburio labai prisidėjo E.Kairys, pergalingame susitikime Krasnodare įnešęs svarų indėlį – per 21 minutę 29-erių centras sumetė visus 8 dvitaškius ir atkovojo 6 kamuolius. Po antrą kartą paguldyto turnyro favorito vilniečiai namuose pamokė ir CSP krepšininkus. Taip situacijos kontrolę perėmė į savo rankas.

„Rytas“ po praėjusio sezono nutraukė sutartį su 207 cm ūgio vidurio puolėju, tačiau jį susigrąžino artėjant sezonui. Ir neprašovė. Puikiai sezoną pradėjęs E.Kairys tapo LKL rugsėjo mėnesio MVP – 13,3 taško, 3,7 atkovoto kamuolio, 2,3 blokuoto metimo ir 20 naudingumo balų. Visa tai – per trejas rungtynes ir mažiau nei vidutiniškai 18 aikštėje praleistų minučių.

VIDEO: Evaldo Kairio 24 taškai prieš Prienų „CBet“

E.Kairys yra penktas pagal naudingumą „Ryto“ žaidėjas Europos taurėje, bet jis mažai skiria laiko statistikos nagrinėjimui po susitikimų.

„Kur? Nelabai seku, žaidi rungtynes po rungtynių ir tiek. Nežinojau šito fakto. Pasižiūriu protokolą, bet labai stipriai tuo nesidomiu“, – apie skaičiukus protokoluose kalbėjo „Ryto“ centras.

Šį sezoną iš Šventosios kilęs atletas antrajame pagal pajėgumą Europos turnyre rungtyniauja po 16 minučių, pelno po 7,6 taško (75 proc. dvit., 61,9 proc. baud.), atkovoja po 3,4 kamuolio bei renka po 9,3 naudingumo balo.

Centras vasaromis lieją prakaitą norėdamas išplėsti savo žaidimą puolime.

„Labai gerai būtų pataikyti vidutinį metimą, praplėsčiau puolimo arsenalą. Dabar yra tik „du prieš du“ ar įsibėgimai iš po krepšio. Vasarą dirbau daug, dabar mažiau. Baudų metimai yra psichologija“, – sakė E.Kairys.

„Ryto“ vidurio puolėjas įžvelgia ir kitą taisytiną dalyką žaidime, kuris jau ne kartą buvo aptarinėtas ir viešai. Tai yra greitos asmeninės pražangos.

E.Kairys šį sezoną per beveik 16 minučių taisykles pažeidžia po 2,8 karto. Praėjusiame sezone – 3,3 pražangos per 18 žaidimo minučių.

Penkių pražangų limito krepšininkas šį Europos taurės sezoną neužfiksavo nė karto, tačiau keturias baudas pasiekė triskart. Pernai kartą susirinktos 5 pražangos bei triskart užfiksuotos 4 baudos per 8 sužaistus mačus Europos taurėje.

Tai dažniausiai taisykles pažeidžiantis „Ryto“ žaidėjas, kuris stengiasi dirbti su šia savo silpnybe.

„Tai problema, žinau, – mačo su „Tofaš“ išvakarėse sakė centras. – Kišu rankas kartais ten, kur nereikia. Kartais save pagaunu ir stengiuosi to nedaryti. Sunkiai sekasi. Tai lyg įprotis, atsiradęs dar nuo „Perlo“ laikų. Tai tęsiasi, reikia susitvarkyti su galva. Blogas įprotis, kurį reikia išgyvendinti.“

Krepšininkas turi ir gerų įpročių. E.Kairio atletiškumas ir fiziškumas jau ne kartą gelbėjo Vilniaus krepšininkus per šiuos dvejus metus.

Aukštaūgis mėgsta sirgalius palepinti dėjimais. Prieš dvi savaites „Rytas“ išvykoje krito prieš „Lietkabelį“, tačiau vidurio puolėjo dėjimas pirmajame kėlinyje per kroatą Željko Šakičių buvo įsimintinas tiek sirgaliams, tiek pačiam krepšininkui.

Epizodo įrašą jis įsikėlė ir į savo instagramo paskyrą.

View this post on Instagram

????

A post shared by Evaldas Kairys (@evkairys) on

„Reikėjo peržiūros po mačo, nes rungtynių metu atrodė gan įprastas dėjimas, – sakė E.Kairys. – Nesu anksčiau tokio įdėjęs. Gal toks pirmas dėjimas karjeroje, gal truputį gražesnis. Tekdavo įdėti, bet dėjimai būdavo paprastesni.“

Dėjimai užkuria komandas pergalėms, tačiau tąsyk Panevėžyje to nebuvo. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai įsirašė antrąjį pralaimėjimą paeiliui LKL fronte, o žaidime gerų ženklų nesimatė.

Vis dėlto praėjo dvi savaitės ir mūšį su „Tofaš“ vilniečiai pasitinka pozityviomis mintimis.

Dar sekmadienį „Rytas“ paliko Kauną nuleista galvą, tačiau iš pralaimėjimo sostinės krepšininkai gali pasiimti nemažai pozityvo.

Rungtynės pralaimėtos 72:78. Pastarųjų šešių nesėkmių „Žalgiriui“ taškų skirtumo vidurkis buvo 21,8 taško. O ši serija tęsėsi nuo pergalingo Karaliaus Mindaugo taurės finalo praėjusį vasarį.

„Rytas“ Kaune subyrėjo paskutiniame ketvirtyje. Pirmajame kėlinyje jie turėjo 15 taškų persvarą, puolė ir gynėsi akcentuotai.

„Per pirmuosius tris kėlinius buvome suklydę šešis ar septynis kartus, o per paskutinį ketvirtį padarėme dar tiek pat klaidų. Taip baigėsi rungtynės, – mintimis apie mačą „Žalgirio“ arenoje dalijosi E.Kairys. – Iš šio pralaimėjimo galime pasimokyti koncentracijos ir plano laikymosi. Pabaigoje gal pervargome, koncentracija dingo. Aišku, prie to prisidėjo ir „Žalgiris“. Jie pradėjo viską keisti gynyboje, pradėjo mus spausti... Pažiūrėsime per mačą su „Tofaš“, ar rungtynės Kaune davė kokios naudos.“

„Tofaš“ ekipa E.Kairiui gerai pažįstama ne tik iš pirmųjų pralaimėjimu paženklintų rungtynių Bursoje.

Centras trejus metus žaidė Turkijoje, nuo 2015-ųjų iki 2018-ųjų metų jis vilkėjo Ušako „Sportif“ ir Biujukčekmedžės „Demir Insaat“ komandų marškinėlius.

Žaidimas šioje šalyje buvo išskirtinė patirtis krepšininkui, o „Tofaš“ žaidimą jis pamena dar nuo akistatos Turkijos čempionate.

„Buvau legionierius, o jiems krenta didesnė atsakomybė ant pečių. Psichologiškai užaugino, tai užgrūdina, – sakė E.Kairys. – „Tofaš“ braižas likęs toks pat – žaidžia europietišką ir protingą krepšinį.“

„Ryto“ raktas į pergalę antradienio dvikovoje „Siemens“ arenoje?

„Turime daryti mažiau klaidų ir viskas bus gerai. Po mūsų klaidų Bursoje varžovai pelnė 28 taškus. Tai labai didelis skaičius“, – teigė Vilniaus komandos centras.

Visos rungtynės yra svarbios, kaip sako treneris D.Adomaitis, tačiau antradienio mačo vertė – maksimali. Kitą savaitę „Rytas“ keliaus į Veneciją, kur jų lauks namuose tik kartą suklupusi grupės lyderė „Umana Reyer“.

Lengvo pasivaikščiojimo Italijoje tikėtis nereikėtų, tad reikalai išspręsti turėtų būti šiandien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius