Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 21

Klausimo apie „Žalgirį“ Belgrade nustebintas D.Adomaitis susitelkęs į „Ryto“ tikslą

Po pralaimėjimo Europos taurėje Dainius Adomaitis sulaukė klausimų ne tik apie savo vyrus. Vilniaus „Ryto“ treneris nustebo Serbijos žurnalistų paklaustas apie Kauno „Žalgirio“ komandą.

„Pirmiausia, sveikinimai „Partizan“. Kiekvienas žaidėjas galėtų tik svajoti žaisti tokioje atmosferoje. Ji buvo puiki, – po pralaimėjimo Belgrade 81:86 įžanginę kalbą sakė D.Adomaitis. – Deja, darėme tas pačias klaidas, kaip ir Vilniuje. Neįmanoma laimėti išvykoje su 19 klaidų ir kai varžovai pelno 15 taškų greitose atakose. Tai buvo didžiausia problema.

Pozityvus dalykas – kova iki galo, bandėme sugrįžti. Žaidėjai įdėjo didžiules pastangas. Tai būtų pozityvas.“

Pagal Europos taurės statistikos protokolą, „Rytas“ Belgrade suklydo 19 kartų prie 20 rezultatyvių perdavimų, o po vilniečių klaidų „Partizan“ surinko 24 taškus.

Tiesa, „Rytas“ irgi buvo nepėsčias ir 16 serbų klaidų pavertė 19 taškų. Beje, greitose atakose sostinės krepšininkai pelnė netgi daugiau taškų nei „Partizan“ – 14:12.

Likus dviem turams iki Europos taurės reguliariojo sezono finišo, tarpusavio pranašumą prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ turintis „Rytas“ laikosi ketvirtas. „Partizan“ ši pergalė jau užtikrino vietą „Top 16“ varžybose. Kad ten patektų taip pat, vilniečiai turės neužleisti į priekį Rusijos superklubo arba išstumti Bursos „Tofaš“, su kuriais kaip tik žais namuose gruodžio 10-ąją.

„Nežinau, mes tiesiog einame iš rungtynių į rungtynes, – paprašytas įvertinti vilniečių šansus žaisti kitame etape, sakė D.Adomaitis. – Pavyzdžiui, dabar Belgrade mums tai buvo svarbiausios rungtynės. Kitos svarbiausios bus LKL pirmenybėse. Einame tokiu mentalitetu visą sezoną.“

Group B W L +/-
1. Umana Reyer Venice (qualified) 6 2 37
2. Partizan NIS Belgrade (qualified) 6 2 33
3. Tofas Bursa 4 4 -4
4. Rytas Vilnius 3 5 -25
5. Lokomotiv Kuban Krasnodar 3 5 12
6. Limoges CSP 2 6 -53

Spaudos konferencijoje D.Adomaitis sulaukė netikėto klausimo: kada „Rytas“ išlįs iš „Žalgirio“ šešėlio.

Strategas šyptelėjo ir atsakė: „Kauno „Žalgiris“ yra geriausia Lietuvos komanda. Jie turi didžiausią biudžetą, geriausius žaidėjus, Eurolygą. Nenoriu sakyti, kad pinigai žaidžia, bet dabar pinigai sporte yra svarbiausi. Ypač Eurolygoje... Ir kelios Europos taurės komandos, jos gali įsigyti bet kurį žaidėją.

Bet, pavyzdžiui, „Žalgiris“ bando rasti įžaidėją ir jie negali to padaryti. Todėl tai reiškia, kad pinigai nežaidžia aikštėje – žaidėjai žaidžia, tačiau pinigai labai svarbūs.

Tačiau aš manau, kad mes, kaip organizacija, kaip „Rytas“, turime atlikti savo darbą. „Žalgiris“ atlieka gerą darbą, bet reikia atlikti savo darbą. Turime investuoti į jaunus žaidėjus, tokius kaip Blaževičius, Sirvydis, Echodas. Turime talentingų vyrukų jaunimo programoje, todėl reikia žiūrėti į priekį ir daugiau investuoti į jaunimą. Po kelerių metų gal pamatysime.“

VIDEO: „Ginčas“: ar esamo D.Sirvydžio progreso pakaks žaisti NBA?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius