Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 02

„Lietkabelio“ varžovas Europos taurėje – amerikiečių traukiama Italijos ekipa

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda trečiajame Europos taurės turnyro ture rungtyniaus išvykoje – Italijos Šiaurėje įsikūrusiame Trento mieste, turinčiame apie 120 tūkstančių gyventojų.
Kristupas Žemaitis
Kristupas Žemaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Skirtingai nei panevėžiečiai, „Dolomiti Energia“ ekipa per pirmus du mačus pergalių nepasiekė: namuose 56:86 neprilygo Badalonos „Joventut“, o praėjusią savaitę Andoroje 73:85 nusileido „MoraBanc“ krepšininkams. Italijos lygoje „Dolomiti Energia“ per 6 turus yra pasiekusi 3 pergales, tad įsitaisė 6-oje pozicijoje.

Trento ekipą treniruoja 61-erių Emanuele Molinas, kuris nuo 2017 metų iki pat šių metų vasario dirbo komandoje asistentu, bet atleidus Nicolą Brienzą būtent šiam specialistui buvo patikėtas komandos vairas.

Nors vyr. treneris ir pasikeitęs, tačiau komplektavimo modelis išliko toks pats – pirmaisiais smuikais griežia amerikiečiai, o vietiniai žaidėjai atlieka pagalbinį vaidmenį, ką puikiai iliustruoja statistika – legionieriai įmeta vidutiniškai 52 iš 64,5 taško, kiek surenka visa ekipa.

Ryškiausias kol kas yra Jordanas Caroline‘as – 25 metų 198 cm ūgio amerikietis per 27 minutes įmeta po 18 taškų, atkovoja po 9 kamuolius ir renka 22,5 naudingumo balo. Jam geriausiai talkina Wesley Saundersas. 28 metų 196 cm ūgio gynėjas per 25 minutes renka po 12 taškų, po 3 kamuolius ir po 13 naudingumo balų.

Itin kontrastingą statistiką fiksuoja Cameronas Reynoldsas. 26 metų 201 cm ūgio puolėjas per 29 minutes įmeta 10,5 taško, atkovoja 2,5 kamuolio ir atlieka po 2 rezultatyvius perdavimus, bet jo efektyvumo vidurkis yra 1,5 balo. Taip yra todėl, kad jis suklysta 2,5 karto ir metimus realizuoja žemu procentu: 37,5 proc. dvitaškių bei 20 proc. tritaškių.

Toliau – didelė taškų praraja, kadangi artimiausias minėtiems žaidėjams yra po 6 taškus metantis Desonta Bradfordas bei vidurio puolėjas Johnathanas Williamsas (5,5 tšk.). Ryškiausias iš vietinių krepšininkų yra du sezonus Miuncheno „Bayern“ sudėtyje praleidęs Diego Flaccadori, bet italui kol kas žaidimas nesiklijuoja: jis pataikė 3 metimus iš 15 ir žaisdamas po 26 minutes įmeta po 5 taškus bei renka po 1 naudingumo balą.

„Dolomiti Energia“ kol kas šlubuoja atakuodama iš toli – 25,6 proc. (11/43) metimų pasiekė tikslą. Italijos klubas neišnaudoja progų stodamas prie baudų metimo linijos, kur pataiko vos kas antrą metimą – 22/42 (52,4 proc.). 41,1 proc. (37/90) dvitaškių pataikymas yra blogiausias turnyre. 9,5 rezultatyvaus perdavimo vidurkis – taip pat prasčiausias Europos taurėje, kur iki artimiausio varžovo (Vroclavo „Šlask“) atsiliekama gerokai, kadangi lenkai per mačą išdalina po 15 perdavimų.

„Mums šios rungtynės yra labai svarbios, nes turime galimybę pamėginti iškovoti pirmąją pergalę Europos taurėje. Sekmadienį žaidėme išvykoje, bet jau antradienį turime būti pasiruošę kovai namuose. „Lietkabelis“ žaidžia vieningai ir rodo gerą žaidimą. Jų fiziškumas gynyboje yra vienas iš svarbiausių dalykų, kurį turėsime įveikti“, – teigė vyr. treneris E.Molinas.

„Lietkabelio“ ir „Dolomiti Energia“ dvikova antradienį prasidės 21.00 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius