-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 11

„Lietkabelis“ pirmąjį Europos taurės ratą užbaigs prieš Prancūzijos lygos lyderius

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda po trijų savaičių pertraukos sugrįžta į Europos taurės kovas ir trečiadienį „Cido“ arenoje užbaigs pirmojo rato kovas.
Panagiotis Kalaitzakis
Panagiotis Kalaitzakis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Paskutinis dar nesutiktas varžovas – Paryžiaus „Metropolitans 92“ klubas, kuris su 4 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais yra 6-as A grupėje ir viena pozicija lenkia panevėžiečius, tad mūsiškių pergalė leistų pasivyti oponentus.

„Metropolitans 92“ demonstruoja puikų žaidimą ir tai atsispindi Prancūzijos lygoje, kur per 14 turų pasiekė 12 pergalių ir tvirtai pirmauja turnyre, lenkdama net Eurolygos dalyves „AS Monaco“ ir Vilerbano ASVEL.

Praėjusiame sezone „Metropolitans 92“ treniravo dabartinis Kauno „Žalgirio“ strategas Jure Zdovcas, o dabar prie ekipos vairo stovi Prancūzijos rinktinės strategas Vincentas Collet.

Paryžiaus klubo sudėtyje yra nemažai pažįstamu žaidėjų, kurie prieš „Lietkabelį“ kovojo praeityje: praėjusiame sezone Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ garbę gynęs Willas Cummingsas, Bolonijos „Virtus“ palikęs aukštaūgis Vince‘as Hunteris ar Nenado Čanako treniruotame Belgrado „Partizan“ rungtyniavęs Bandja Sy, kuris savo įgūdžius Panevėžyje rodė jau praėjusiame sezone, kai atvyko su Andoros „MoraBanc“. Geriausiai lietuviams pažįstamas yra Miralemas Halilovičius – bosnis 2014–2015 m. sezone žaidė Alytaus „Dzūkijos“ sudėtyje.

Ryškiausi „Metropolitans 92“ sudėtyje yra du žaidėjai – W.Cummingsas (17,5 tšk., 20 naud. bal.) bei V.Hunteris (15 tšk., 8,1 atk. kam., 21 naud. bal). Jiems geriausiai talkina Keithas Hornsby (9,6 tšk.), kuris taip pat yra žaidęs prieš „Lietkabelį“, kai prieš kelis metus dar gynė Torunės „Polski Cukier“ spalvas.

Itin pavojingas yra Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) ir Eurolygos patirties turintis gynėjas Jordanas McRae‘us (8,8 tšk.), kuris dar ieško savojo žaidimo, bet individualiai yra itin stiprus ir gali bet kuriose rungtynėse sužibėti. Naudingas yra ir centras iš Izraelio Tomeras Ginatas (7,7 tšk., 5,2 atk. kam.) bei jau minėtas M.Halilovičius (6,9 tšk., 5,8 atk. kam.), kurio kietos užtvaros leidžia komandos draugams sukurti erdvės metimams. Vietinių žaidėjų tarpe labiausiai išsiskiria Davidas Michineau – 8,5 taško ir 7,6 naudingumo balų vidurkis.

„Lietkabelio“ vyriausiojo trenerio N.Čanako asistentas Laimonas Eglinskas „kklietkabelis.lt“ svetainei pasakojo apie varžovų komandos žaidimo stilių ir pavojingiausius krepšininkus. Rungtynės trečiadienį Panevėžyje prasidės 19.00 val.

– Kokį žaidimo stilių propaguoja „Metropolitans 92“ ekipa?

– Tai yra individualiai pajėgi ir atletiška komanda. Treneris Collet yra sustygavęs puolimo mechanizmą, kur deriniai nėra ilgi ir metimai į krepšį vyksta vos po kelių perdavimų. Jeigu varžovai nėra pasiruošę, iškart bando išnaudoti savo atletiškumą ir individualias savybes.

„Scanpix“ nuotr./Vincentas Collet
„Scanpix“ nuotr./Vincentas Collet

– Galima sakyti, kad tai tipinė prancūziška komanda?

– Tikrai taip. Legionieriai yra atletiški, pajėgūs ir įspūdingų fizinių duomenų. Viskas grindžiama individualiomis savybėmis, o ne sudėtingomis taktikomis. Turime priversti juos žaisti ilgose atakose ir išmušti juos iš to, ką jie yra įpratę daryti. Esminis dalykas, kad „Metropolitans“ rečiausiai klysta turnyre (11,4 per mačą), bet tai lemia ne kažkoks labai geras tarpusavio supratimas, o tiesiog pernelyg daug negalvojama ir atakuojama iš pirmos pasitaikiusios geresnės progos.

– M.Halilovičius žaidė Alytaus komandoje. Kaip atrodo jis dabar?

– Jis yra pagrindinis jų „penktas numeris“, kuris būna daugiau baudos aikštelėje ir stato tvirtas užtvaras. Apskritai komandoje labai daug žaidėjų, kurie yra rungtyniavę prieš „Lietkabelį“, todėl juos gerai pažįstame.

– Naujausias pirkinys – 35-ąjį gimtadienį netrukus minėsiantis Tony Crockeris. Ką jis duoda ekipai?

– Tai yra geras perimetro žaidėjas, neblogai pataikantis iš toli. Strasbūro SIG ekipoje jis mesdavo po penkis tritaškius per mačą ir fiksavo 43 proc. tikslumą. Ties tritaškiu jis duoda itin daug.

– Ką „Lietkabelis“ turi padaryti, kad pasiektų pergalę?

– Mes esame ekipa, prieš kurią sudėtinga visiems žaisti „5 prieš 5“. Turime stabdyti jų atakas ir priversti galvoti poziciniame krepšinyje. Turime planą, kur galime juos atakuoti ir tikrai einame į dar vieną kovą, kur sieksime pergalės, o ne tik pabūti aikštelėje.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Nenadas Canakas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Nenadas Canakas

– Ar „Metropolitans 92“ panaši į kažkokį varžovą, kurį jau sutikote šį sezoną?

– Taip, kažkuo panaši į Hamburgo „Towers“ ekipą. Vokietijos klubas galbūt kiek labiau orientuotas į greitą puolimą, bet žaidimas labai grįstas individualiu pajėgumu. Mums tai nėra labai paranki komanda individualiai, bet jeigu priversime žaisti pozicinį krepšinį, ten mes turime pranašumų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius