Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 14

Prieš išskirtinį 48 valandų „Lietkabelio“ iššūkį Europoje – pilna kuprinė rūpesčių

Iš COVID-19 gniaužtų ištrūkti siekiantis Panevėžio „Lietkabelis“ kitą savaitę per 48 valandas turės sužaisti du mačus išvykose prieš didžiuosius Bolonijos „Virtus“ ir Krasnodaro „Lokomotiv“ klubus, tačiau sugrįžti po koronaviruso protrūkio siekiantys Aukštaitijos komandos nariai šiuo metu dar neatitinka nė vieno iš keturių Eurolygos sudaryto reglamento punktų.

„Pastarosios dešimt dienų mums yra nenormalios – tiek dėl viso popierizmo, tiek dėl ateities. Susidūrime su tokiais dalykais kaip neeilinis treniruočių procesas, vizos, lėktuvo bilietai, įvairūs testavimai ir Eurolygos protokolo atitikimas“, – situaciją klube 15min nušvietė Panevėžio „Lietkabelio“ vadovas Martynas Purlys.

Aukštaitijos ekipa įsisuko į COVID-19 pandemijos atneštų problemų sūkurį.

Spalio 24-ąją dieną Nenado Čanako auklėtiniai 78:76 išnešė sveiką kailį išvykoje prieš „Juventus“, o jau po trijų dienų, likus trejoms valandoms iki „Lietkabelio“ Europos taurės mačo Andoroje, paaiškėjo, jog du Utenos krepšininkai yra užsikrėtę koronavirusu.

Laikas parodė, jog „Juventus“ ekipoje iš viso yra net 11 COVID-19 nešiotojų, „Lietkabelyje“ – 9 (šeši žaidėjai bei trys personalo nariai).

Dėl COVID-19 protrūkio komandoje buvo nukelti penki „Lietkabelio“ mačai, trys Lietuvos krepšinio lygoje bei du Europos taurėje – su Bolonijos „Virtus“ bei „Monaco“.

Rungtynės su vietos Eurolygoje siekiančiu Italijos milžinu nukeltos į lapkričio 20-ąją, vos po dviejų parų po „Lietkabelio“ susitikimo Krasnodare su lietuviškąja „Lokomotiv“.

Manto Kalniečio ir Mindaugo Kuzminsko atstovaujama komanda savo sąskaitoje turi penkias pergales ir vieną pralaimėjimą, tuo metu „Virtus“ laimėjo visus penkis susitikimus.

Panevėžiečių laukia ekstremalus 48 valandų iššūkis, tačiau prieš jį – daugybė nežinomybės ir bandymų atitikti keliamus reikalavimus.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Šiuo metu „Lietkabelis“ turi septynis sveikus žaidėjus, o Eurolygos reglamentas reikalauja turėti bent aštuonis, kad rungtynės įvyktų.

Eurolygos reglamentas nurodo keturis kriterijus, kuriuos visus turi atitikti po COVID-19 susirgimo į turnyrą sugrįžti norintys asmenys.

  • Turi būti praėję 14 dienų nuo pirmojo teigiamo COVID-19 testo atsakymo. Palyginimui, Lietuvoje bet kuris žmogus su šeimos gydytojo leidimu gali palikti saviizoliacijos vietą ir eiti į darbą po 10 dienų. Tuo sėkmingai pasinaudojo Utenos „Juventus“, nes nežaidžia jokiame tarptautiniame turnyre;
  • Du neigiami COVID-19 testo atsakymai, įrodantys, jog žaidėjas tikrai yra pasveikęs;
  • Kardiogramos ir echoskopijos rezultatai, įrodantys gerą žaidėjų širdies darbą bei galimų krūvių atlaikymą. Ši taisyklė siejama su tragiškai treniruotės metu vasarą mirusiu Belgrado „Crvena zvezda“ centru Michaelu Ojo, kuris buvo persirgęs COVID-19. Specialistai sako, jog šio milžino širdis dar nebuvo pasirengusi dideliam krūviui.
  • Kraujo testas, kuris nustatytų reikiamą normą antikūnų, jog krepšininkas jau yra atsparus virusui.

Šiuo metu koronavirusu persirgę „Lietkabelio“ žaidėjai dar neatitinka nė vieno iš šių punktų, o tyrimai atliekami kasdien. Tiesa, tyrimai nevyksta taip sklandžiai, kaip norėtųsi.

„Žiauru, tikrai žiauru, – apie situaciją Panevėžio klube kalbėjo M.Purlys. – Gyvename viena diena. Pas kažką teigiamas, turime laukti. Pas kažką jau neigiamas, tuomet atliekame kitus žingsnius. Norėjome padaryti kardiogramos testus trečiadienį, bet mūsų neįleido į Panevėžio polikliniką, nes sistemoje mato teigiamus testo atsakymus. Tiesa, čia turėtų galioti Lietuvos respublikos įstatymai. Jau praėjo 10 dienų, tad turime teisę gauti kardio testus. Bet visi saugosi, tad neįleido. Vėl viskas užsitęsė.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Valinskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Paulius Valinskas

Panašu, kad kalbėti apie Panevėžio komandos žaidimo kokybę artėjančiuose svarbiuose Europos taurės mūšiuose Krasnodare ir Bolonijoje kalbėti neverta.

Sveiki būdami „Lietkabelio“ žaidėjai šioms ekipoms pirmajame rate nusileido bendru 44 taškų skirtumu, o dabar dvikovas pasitinka stipriai nukraujavę.

Vis dar neaišku, kurie žaidėjai galės žaisti, bet tarp galinčių tikrai bus įprastai suolo gale sėdintys jaunieji Paulius Poška, Marius Valinskas ir Tadas Vaičiūnas.

Pastarąsias dvi savaites „Lietkabelis“ rengia išskirtinį treniruočių procesą – dviejų tipų „burbuliukus“. Viename sportuoja sveiki žaidėjai ir treneriai, kitame – sergantys krepšininkai. Pastarieji sportuoja individualiai, atlieka tam tikrus lengvus pratimus – metimai, ištvermės dalykai su minimaliais krūviais.

Kaip atrodys „Lietkabelio“ 48 valandų kelionė?

Iš Panevėžio N.Čanakas su kariauna autobusu važiuos į Kaliningradą, o iš ten – tiesus skrydis į Krasnodarą. Tai idealus variantas panevėžiečiams, nes iš Baltijos valstybių ir Lenkijos nėra skrydžio į Maskvą, tuo labiau į Krasnodarą.

Po rungtynių su „Lokomotiv“ – kelionė į Boloniją per Vieną ir Milaną.

„Reikės žaisti. Praktiškai olimpinis principas. Būkime biedni, bet teisingi – mūsų laukia „Virtus“ ir „Lokomotiv“. Tai Eurolygos lygio komandos, o mes vyksime po tokių dviejų sunkių savaičių. Nuotaikos slogios, bet kausimės“, – teigė M.Purlys.

Visos Europos taurės reguliaraus sezono rungtynės turi būti sužaistos iki gruodžio 22-osios dienos, tad klubus spaudžia laikas.

Atidėtos rungtynės su „Monaco“ turėtų vykti gruodžio viduryje, bet kad tai įvyktų, teks nukelti LKL mačą Prienuose ir suderinti rungtynių organizavimo reikalus su „Cido“ arena.

VIDEO: „urBONUSas“: T.Masiulis – Šaro SMS per debiutą Eurolygoje ir „Žalgirio“ sistema Barselonoje
VIDEO: „urBONUSas“: M.Purlys – pasikeitęs Panevėžys, Vainauskų era ir „Lietkabelio“ kelrodis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius