-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 25

„Ryto“ generalinis direktorius – apie pastiprinimą, D.Adomaičio kritiką ir klubo finansus

Vilniaus „Ryto“ klubas išgyvena geriausias sezono savaites. Iš pradžių sostinės krepšininkai prasmuko į Europos taurės ketvirtfinalį, o prieš savaitę kėlė į viršų Karaliaus Mindaugo taurę. Bet klubo generalinis direktorius Julius Sarapinas kaip sprendė, taip tebesprendžia svarbius „Ryto“ organizacijos klausimus.
Julius Sarapinas
Julius Sarapinas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Julius Sarapinas su komandos vadovybe iš „Siemens“ arenos ložės stebėjo Karaliaus Mindaugo taurės finalo mūšį.

Bet kai tiksėjo paskutinės finalo sekundės, 30-metis vyras tekinomis lėkė prie komandos suolo.

„Dar stabtelėjau pasižiūrėti paskutinio metimo. Ir jis buvo netaiklus. Viskas aišku – nubėgau prie suoliuko“, – 24sek podkaste „urBONUSas“ pasakojo J.Sarapinas.

Su „Ryto“ komandos vadovu Mantvydu Julius ištraukė čempioniškus marškinėlius ir šampano butelius. Netrukus „Siemens“ arenos centre sprogo emocijų bomba. Tribūnose užsidegė raudoni fakelai. Rokas Stipčevičius šoko ant stalo. Keli aistruoliai išbėgo į aikštę. Prasidėjo euforija ir chaosas.

„Euforija. Šito jau nesuplanuosi. Chaosėlis, bet smagus chaosėlis. Visi bėga, apsikabina, triumfuoja, karpo tinklelius. Žiauriai smagus jausmas, – pasakojo J.Sarapinas. – Bet būnant komandos vadovo pozicijoje, reikia racionalumo. Todėl reikėjo viską sužiūrėti.“

Generaliniu direktoriumi gruodį paskirtas jaunas vyras apkabino visus, kas pasitaikė jo kelyje.

„Visiems dėkojau, ką pagavau, ką apkabinau. Krameriui, treneriui... Nes tas darbas, ką jie padarė, yra įspūdingas. Jie atidavė savo širdis. Bemiegės naktys... Išgyveno, dirbo. Norėjosi kiekvienam asmeniškai pasakyti ačiū. Visiems kaip komandai“, – pasakojo J.Sarapinas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Chrisas Krameris

Kitą dieną J.Sarapinas permąstė „Ryto“ laimėjimą ir įvertino, kad jis atnešė daugiau džiaugsmo nei 2016-aisiais iškovotas Karaliaus Mindaugo titulas.

Kad tų titulų būtų dar daugiau, nuo 2012-ųjų „Ryto“ ekipoje dirbantis vilnietis toliau darbuosis klubo biure.

24sek podkaste „urBONUSas“ J.Sarapinas pasakojo apie svarbiausius „Ryto“ strateginius klausimus ir čempionišką šėlsmą po triumfo KMT, o šiame straipsnyje pateikėme kelias aktualiausias pokalbio dalis.

Apie klubo skolas ir finansinę situaciją: „Finansinė situacija yra gana stabili. Tų vėlavimų būna, neslėpsiu. Ir po naujų metų šiek tiek vėlavome mokėti žaidėjams, bet po to išlyginome – viskas gerai.

Ne viskas nuo mūsų priklauso. Mes laukiame įplaukų iš rėmėjų, savivaldybės. Kai kas užsivėlina, kai kas nepadaro laiku, todėl viskas užsidelsia.

Bet nėra taip, kad ta skylė ir laikosi. Ateina gal vėliau, bet spragos užkamšomos ir tęsiame darbą.

Mes šiek tiek tikėjomės, kad savivaldybės finansavimas mus pasieks anksčiau, bet yra kaip yra. Savivaldybės konkursas jau į pabaigą, bet konkrečios datos ir sumų dar nėra. Daromi paskutiniai štrichai. Tikėkimės, netrukus bus priimti sprendimai.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Remigijus Šimašius

Apie komandos pastiprinimą: „Europos taurės žaidėjų registracija nebegalima. Žaidėjus buvo galima registruoti iki Europos taurės „Top 16“ ketvirto turo pradžios. „EuroCup“ nuostatuose padaryta klaida. Iki vasario 27-osios galima stiprintis Eurolygos, ne Europos taurės klubams.

Pasakysiu atvirai – dabar mes žaidėjo neieškome. Laimėjome KMT, patekome į Europos taurės ketvirtfinalį. Dabar komanda yra tvirta. Negali žinoti – gal atėjęs naujas žmogus ne tai kad įneš chaoso, bet gal jis neprilips. Gal kitų žaidėjų žaidimas išsibalansuos. Be to, žaidėjų registracija Europos taurėje jau pasibaigusi.“

VIDEO: „Ginčas“: „Ryto“ sprigtas „Žalgiriui“ ir intriga kovai dėl aukso žiedų

Apie Dominique'o Suttono situaciją: „Iš pat pradžių gal į ją žiūrėjome nuolankiau. Komandoje buvo traumų ir Suttono mums reikėjo. Bet vėliau pamatėme, kad situacija nesikeičia. Ir kad tai daroma piktybiškai.

Nesinori varyti ant žaidėjo, bet jis įnešdavo disciplinos trūkumo. Jis nebuvo tas, kuris rūbinėje ardytų komandą ir sėtų pykčius. Bet jis buvo uždaras, vienas, kai visi kiti buvo kartu. Ir tai jautėsi. Netgi ir aikštėje.

Jis norėjo daryti taškus, imti kamuolius, nematydavo komandos draugų. O mūsų žaidimas paremtas komandiškumu.

Kai jis išvyko, komanda ir tapo kaip kumštis. Visi žaidėjai yra vienas už kitą, stengiasi, nori laimėti. Kaip ir Parachouskis keliskart minėjo, tai yra šeima. Ir aš iš šalies matau, kokie jie stiprūs kartu.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dainius Adomaitis

Apie Dainiaus Adomaičio kritiką ir sirgalių spaudimą: „Mes ir viešai sakėme, kad palaikome trenerį. Mūsų vizija – ilgalaikė. Kitaip nepasirašytume su treneriu ilgalaikio kontrakto. Mes tą sakėme ir tuo tikėjome.

Kai daug dirbi, sunkiai dirbi, tiki, tai rezultatai ateina. Manau, tai dar vienas to pavyzdys. Būna nuosmukių ir tai natūralu. Buvo daug nepatenkintų ir piktų žmonių, bet kantriai laukėme, dirbome, padarėme tam tikrus sprendimus, pavyzdžiui, dėl Suttono, ir komanda sulipo, ir pergalės atėjo. Rezultatai dabar kalba patys už save. Tai yra tiek Dainiaus, tiek komandos, tiek vadovybės pliusas.

Mano nuomone, Lietuvos sirgaliai yra labai išrankūs ir jiems labai svarbios pergalės. Jeigu jų nėra, daugumai nėra įdomu eiti į rungtynes, domėtis krepšiniu. Galbūt toks bendras požiūris ir susidarė, kai komandai buvo šiek tiek sunkesnis momentas. Bet buvo traumos, kiti dalykai, su kuriais komanda kovojo ne tik aikštėje. Reikėjo kantrybės.

Atėjo laikas, kai pradėjome žaisti, nes po traumų grįžo žaidėjai. Gal ir tie sirgaliai pamatė, kad viskas gerai.

Kaip Dainius ir sakė, dabar tie patys žmonės jo atsiprašinėja. Manau, jie suprato, kad tik reikėjo laiko.“

Apie A.Parachouskio ateitį „Ryte“: „Jo sutartyje yra sąlyga, kad jis gali išvykti. Ne paslaptis – pasirašant tokio kalibro žaidėją, reikia išklausyti ir jo norų. Tad ta sąlyga yra.

Bet ir savo kišenėje turime savų pliusų dėl kontrakto. Ir darome viską dėl paties Arciomo, kad jam čia būtų gerai.

Manau, visi mato, jog jis džiaugiasi čia būdamas. Ir komandoje atmosfera labai gera, yra ir pergalės, ir jis čia gerai jaučiasi bei žaidžia. Tikimės, kad jis čia bus ir liks. Jis mums labai svarbus.

Kalbėjomės su juo netgi iškart po KMT finalo. Parašų jokių nėra, bet labai tikimės, kad liksime visi kartu iki sezono pabaigos.

Yra tam tikros datos, kada jis gali palikti komandą, bet jos labiau dėl išpirkos, ne dėl išėjimo.

Į klubą niekas su pasiūlymu išsivežti Parachouskį nesikreipė. Bet stebime kitas komandas ir matome, kas gauna traumas, kam reikia stiprintis. Tačiau mes tikimės, jog Arciomui ne tik čia gerai, bet čia jam ir naudinga žaidimo prasme“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Artiomas Parachovskis

Apie klubo hierarchiją: „Darius Gudelis yra vienas didžiausių klubo dalininkų. Jis tikrai daug prisideda dirbdamas su rėmėjais, naujų pritraukimu, senaisiais.

Linas Kleiza irgi yra dalininkas, bet tuo pačiu sporto direktorius ir dalyvauja komandos veikloje. Antanas Guoga – klubo prezidentas, taip pat dirba su rėmėjais, jų paieška.

Manau, mūsų hierarchija yra logiška. Yra žmonės – dalininkai, kurie atsakingi už biudžeto surinkimą, ir samdomi darbuotojai, atsakingi už sklandžią komandos veiklą: ar tai būtų marketingas, ar finansai, ar sporto sritis. Visi turi savo atsakomybes ir jas vykdo. Jei įvykdo gerai, dalininkai patenkinti, o jei kažkas blogai – dalininkai gali priimti sprendimą žmogų keisti.

Manau, tai yra teisingas modelis. Ne tik krepšinio, bet ir verslo.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Darius Gudelis
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Darius Gudelis

Apie Alberto Blanco istoriją: „Dabar vyksta tyrimas darbo inspekcijoje. Nelabai galiu kažką komentuoti.“

Apie šansus Europos taurės atkrintamosiose varžybose: „Valensijos komanda yra žiauriai galingas varžovas. Bet mes tikrai nededame taško. Mes norime eiti toliau. Ši komanda turi žiauriai daug potencialo. Tą mes įrodinėjame sausio ir vasario mėnesiais. Manau, ir KMT tą simboliškai priminėme (šypsosi.).

Tikrai norime ir tikrai stengsimės. Manau, viskas įmanoma.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius