Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 13

„Ryto“ kapitonas E.Bendžius: „Šiemet esame mažesni, bet su dar didesniais norais“

„Šiemet esame jaunesni, su mažesniu biudžetu, mažesniais žaidėjais, bet su dar didesniais norais“, – skirtumus tarp šio ir praėjusio sezono Vilniaus „Ryto“ įžvelgė komandos kapitonas Eimantas Bendžius. 29-erių klaipėdietis tapo bene svarbiausiu sostinės ekipos krepšininku, o gero puolėjo žaidimo apie Europos taurės „Top 16” etapą svajojančiam „Rytui“ labai reikės trečiadienio vakarą „Siemens“ arenoje.
Eimantas Bendžius
Eimantas Bendžius / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Vilnius septintąjį Europos taurės grupių etapo turą pasitinka žymiai geresnėmis nuotaikomis nei jos buvo prieš savaitę. Dainiaus Adomaičio auklėtiniai Rusijoje sudavė smūgį „Lokomotiv“ krepšininkams bei išsaugojo realias galimybes žengti tolyn.

Trečiadienį 19 val. „Rytas“ susirems namuose su legendiniu Limožo CSP, o pergalė vilniečius kilstelėtų į ketvirtąją B grupės vietą.

„Kiekvienos rungtynės yra svarbios, tačiau žvelgiant į tai, kad artėja Europos taurės grupių etapo pabaiga, tai visos likusios ketverios rungtynės mums yra svarbiausios. O šią seriją pradedame nuo Limožo“, – prieš artėjantį didžiulės reikšmės susitikimą Eurolyga.lt sakė E.Bendžius.

Limožo krepšininkai, visai kaip ir Vilniaus, po šešių Europos taurės turų savo sąskaitoje turi po dvi pergales. Vieną iš šių dviejų pergalių CSP iškovojo būtent prieš „Rytą“, kuomet vilniečiai Prancūzijoje prieš kiek daugiau nei mėnesį krito 61:82.

VIDEO: Limoges CSP - Rytas Vilnius Highlights | 7DAYS EuroCup, RS Round 2

Kokios pamokos turi būti išmoktos iš pirmojo mačo?

„Galime paimti pamokų ir iš rungtynių Kėdainiuose, kad reikia vertinti kiekvieną kamuolį, kiekvieną puolimą. Limože mus labai išmušė klaidos, kurios jiems leido greitai pereiti į puolimą, rinkti lengvus taškus. Susikrovė 10 taškų persvarą ir ją išlaikė“, – prisiminimais dalijosi „Ryto“ kapitonas.

Prancūzijoje vilniečius labiausiai baudė CSP įžaidėjas Semajas Christonas, pelnęs 19 taškų (8/12 dvit.) bei atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

27-erių amerikietis Europos taurėje yra trečias pagal rezultatyvumą (vid. 17,7), trečias pagal rezultatyvius perdavimus (vid. 7,3) bei šeštas pagal vidutiniškai fiksuojamus naudingumo balus (vid. 18,8).

„Stipriai akcentuojame S.Christoną. Tai labai geras įžaidėjas, galintis dalinti perdavimus, galintis ir pats atakuoti. CSP ekipoje yra daug svarbių žaidėjų tam tikruose aspektuose, negalime pamiršti ir kitų“, – prieš mačą sakė E.Bendžius.

Vilniaus ekipa abi pergales antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre iškovojo prieš Krasnodaro „Lokomotiv“ krepšininkus. Įdomu tai, kad pergalingose dvikovose su viena turnyro favoričių vilniečiai klydo po 8 kartus, tuo metu nesėkme paženklintuose susitikimuose – po 17.

Vis dėlto „Ryto“ puolėjas E.Bendžius prieš svarbų mūšį akcentuoja gynybą.

„Manau, kad reikėtų gerinti gynybą, turime būti labiau susikoncentravę, – apie labiausiai taisytinus dalykus Vilniaus komandos žaidime kalbėjo E.Bendžius. – Turime dirbti kaip laikrodis. Žinoti, ką darome, kaip reikia gintis. Tai individuali gynyba, varžovų skautingas. Turime žinote varžovą, silpnybes ne tik savo tiesioginio oponento, bet ir tų, kuriuos dengia komandos draugai. Kai šias detales atliekame gerai, tuomet laimime, ir laimime užtikrintai. O kai koncentracijos trūksta, tuomet pralaimime ir nuo Kėdainių.“

Žūtbūtinį mūšį Europos taurėje „Rytas“ pasitinka po sensacingo pralaimėjimo vietiniame fronte. D.Adomaičio auklėtiniai šeštadienį išvykoje 65:68 krito prieš Kėdainių „Nevėžį“. Tai buvo antrasis vilniečių pralaimėjimas šalies pirmenybėse, pirmoji nesėkmė patirta prieš Kauno „Žalgirį“.

„Gynyba nebuvo bloga. Mes iš tikrųjų labai prastai pataikėme. Manau, kad „Rytui“ negali būti pasiteisinimų pralaimėjus „Nevėžiui“. Tai bus gera pamoka ateičiai, ypatingai prieš trečiadienio rungtynes su Limožu“, – kalbėjo E.Bendžius.

E.Bendžius kartu su Pako Cruzu yra rezultatyviausi „Ryto“ žaidėjai Europoje, pelnantys po 12,3 taško. Lietuvis tritaškius metimus realizuoja 43,8 proc. taiklumu, atkovoja po 5 kamuolius bei fiksuoja po 13,2 naudingumo balo. Šie rodikliai yra geriausi Vilniaus ekipoje.

Auksinę ranką turintis klaipėdietis Europos taurėje pagal pataikytus tritaškius rikiuojasi 12-oje vietoje (vid. 2,3 trit. per rungtynes). Tolimų E.Bendžiaus bombų „Rytui“ labai reikės trečiadienio vakarą „Siemens“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius