Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 11

Tirštas galimų „Ryto“ varžovų paveikslas: kas vilniečių lauktų kitame etape?

Puiki „Ryto“ pergalė ir kalėdinė italų dovanėlė Prancūzijoje atvėrė vilniečiams vartus į Europos taurės „Top 16“ etapą. Po truputį dėliojasi ir galimi varžovai, kurie galėtų laukti sostinės klubo po Naujųjų. Eurolyga.lt žvelgia į galimus priešininkus, kuriuos kitame sutiktų „Rytas“.

„Top 16“ varžybų burtai netraukiami ir komandos į keturias naujas grupes po keturias komandas suskirstomos iš anksto sustyguota tvarka.

Vilniečiai B grupėje dar patys gali užimti 3 arba 4 vietą, o tai lems ir būsimus jų priešininkus.

Jeigu „Rytas“ B grupėje užims trečią vietą, kitame etape žais H grupėje, kurioje dar bus pirma geriausia D grupės komanda, antra geriausia A ir ketvirta geriausia C.

Tokiu atveju „Rytas“ greičiausiai susitiktų su D grupės lydere Malagos „Unicaja“ (teorinių vilčių aplenkti ispanus dar turi Stambulo „Galatasaray“).

D grupė W L +/-
1. Unicaja Malaga (qualified) 7 2 83
2. Galatasaray Doga Sigorta Istanbul (qualified) 5 3 18
3. EWE Baskets Oldenburg (qualified) 5 4 -13
4. Dolomiti Energia Trento 3 5 -39
5. Asseco Arka Gdynia 3 5 -45
6. Buducnost VOLI Podgorica 2 6 -4

A grupėje situacija dar labai chaotiška, todėl iš ten į vilniečių grupę dar gali įkristi ir Patrų „Promitheas“, ir Bolonijos „Virtus“, ir Andoros „MoraBanc“, ir „Monaco“ klubai.

A grupė W L +/-
1. Promitheas Patras (qualified) 6 2 47
2. Segafredo Virtus Bologna (qualified) 6 2 33
3. MoraBanc Andorra (qualified) 5 3 50
4. AS Monaco (qualified) 5 3 25
5. ratiopharm Ulm 1 7 -56
6. Maccabi Rishon LeZion 1 7 -99

C grupėje situacija dar irgi komplikuota, nes visos šešios komandos turi teorinių vilčių patekti į kitą etapą ir nė viena jų dar neužsitikrino vietos „Top 16“ etape.

Šią akimirką ketvirtoje vietoje yra Badalonos „Joventut“, tačiau aplinkui spiečiasi Stambulo „Daruššafaka“, Brešos „Germani“, Nantero „Nanterre 92“ ir Liublianos „Cedevita Olimpija“.

C grupė W L +/-
1. UNICS Kazan 5 3 22
2. Darussafaka Tekfen Istanbul 5 4 41
3. Germani Brescia Leonessa 5 4 -27
4. Joventut Badalona 4 4 9
5. Nanterre 92 3 5 -13
6. Cedevita Olimpija Ljubljana 3 5 -32

Kad liktų trečias, „Rytas“ turi arba pats nugalėti Venecijos „Reyer“ paskutiniame reguliariojo sezono ture, arba sulaukti Krasnodaro „Lokomotiv“ pergalės prieš Bursos „Tofaš“ tuo atveju, jeigu Rusijos klubas trečiadienį nenugalės Belgrado „Partizan“ ekipos.

Jeigu „Rytas“ B grupėje užims ketvirtą vietą, pateks į „Top 16“ varžybų G grupę, kur žais su C grupės nugalėtojais, antra komanda iš D grupės ir trečia iš A.


Šią akimirką pirmoje C grupės vietoje yra Kazanės UNIKS, tačiau jiems dar liko sužaisti dvejas rungtynes ir abejas prieš pirmo ketverto komandas – išvykoje su „Joventut“ ir namuose su „Germani“, tad situacija ten dar gali smarkiai keistis.

D grupėje realiausias galimybes užimti antrąją vietą turi Stambulo „Galatasaray“, o turkų sėkmės atveju ten smukteltų grupės lyderė „Unicaja“.

A grupėje šiuo metu trečią vietą užima Andoros „MoraBanc“, bet pirmojo ketverto komandoms dar liko žaisti po dvejas rungtynes, o jas skiria vos viena pergalė.

Kad liktų ketvirtas, „Rytas“ turi pralaimėti Venecijoje ir sulaukti „Tofaš“ pergalės prieš „Lokomotiv“ arba pralaimėti Venecijoje ir sulaukti dviejų „Lokomotiv“ pergalių prieš „Partizan“ ir „Tofaš“.

Potencialūs „Ryto“ priešininkai bus aiškesni po trečiadienio rungtynių – žaidžiami net 8 susitikimai.

„Top 16“ kovos vyks sausio 8 – kovo 4 dienomis. Į Europos taurės ketvirtfinalį pateks dvi geriausios ekipos iš kiekvienos grupės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius