Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 23

„3 prieš 3“: „Ryto“ grupės vertinimas, korekcijos „Žalgiryje“ ir Željko likimas

Kaip vertinti Vilniaus „Ryto“ grupę Europos taurės „Top16“ etape? Gytis Masiulis vietoje Nigelo Hayeso, arba kokios dar rokiruotės galėtų imtis Kauno „Žalgiris“? Kiek dabar realu, jog Željko Obradovičius neužbaigs sezono su Stambulo „Fenerbahče“? 15min žurnalistai Donatas Urbonas ir Rokas Pakėnas bei komentatorius Rytis Vyšniauskas atsakė į Eurolyga.lt rubrikos „3 prieš 3“ klausimus.
Martynas Echodas, Nigelis Hayesas, Željko Obradovičius
Martynas Echodas, Nigelis Hayesas, Željko Obradovičius / 15min nuotr.

1. Kaip vertinate „Ryto“ grupę „Top16“ etape?

Donatas Urbonas, Eurolyga.lt redaktorius: Labai gerai! Jeigu tik matosi šansas prasmukti į Europos taurės ketvirtfinalį, tai jau yra labai gera grupė. UNIKS, „Galatasaray“ ir „Monaco“ yra neblogo lygio, turtingesnės ir ant popieriaus solidesnės komandos nei „Rytas“. Bet visos jos turi trūkumų, kuriais vilniečiai gali pasinaudoti. Maža to, visos priešininkės panašaus pajėgumo ir gali barstyti taškus viena prieš kitą, o tai būtų palanku vilniečiams. Prie palankių aplinkybių „Rytas“ gali pretenduoti į tris pergales. Bet koks palildomas netikėtas taškas gali netikėtai išvesti į kitą etapą.

Rokas Pakėnas, Eurolyga.lt žurnalistas: Juk neveltui Dainius Adomaitis Venecijoje naudojo didelę rotaciją, ilsino lyderius, o progos debiutuoti Europos taurėje sulaukė jaunieji Karolis Giedraitis ir Ąžuolas Tubelis.„Rytas“ labiau norėjo šios, o ne ACB grupės su trimis Ispanijos klubais. Ir tai logiška. Visi trys būsimi vilniečių varžovai pirmajame etape patyrė po keturis pralaimėjimus per dešimt rungtynių, o iš pirmos vietos atėjusi UNIKS prieš tris savo grupės komandas turėjo net neigiamą tarpusavio taškų balansą. Tai stipresnės, turtingesnės ir talentingesnės komandos nei „Rytas“, bet su jomis galima kovoti, tikrai galima siekti pergalių namuose ir taip bandyti brautis į ketvirtfinalį. Kas apie tai galėjo pagalvoti prieš sezoną? Kosmosas! „Top 16“ grupę galima vertinti tik teigiamai, net jei sezonas joje baigsis kad ir su viena pergale kišenėje.

Rytis Vyšniauskas, TVPlay Sports komentatorius: Vertinu gerai. Manau, kad „Rytui“ svarbu buvo patekti į kitą etapą, o varžovų ten jau nepasirinksi. Akivaizdu, kad Kazanė yra Europos taurės sunkiasvoriai, o tokios komandos kaip „Galatasaray“ ir „Monaco“ dažnai yra neprognozuojamos. Faktas, kad jos turi pajėgių legionierių, galbūt, tai kažkiek panašios komandos į Bursos „Tofaš“ arba Veneciją, su kuriomis „Rytas“ žaidė pirmame etape.

2. Gytis Masiulis vietoje Nigelo Hayeso, arba kokią dar rokiruotę atliktumėte „Žalgirio“ sudėtyje?

Donatas Urbonas, Eurolyga.lt redaktorius: Nežinau, kokios susitarimo su „Neptūnu“ sąlygos, bet jeigu Šaras nebetiki Nigelu Hayesu (o kiek supratau, dar tikrai tiki), „Žalgiris“ turėtų galvoti apie šio jauno perspektyvaus žaidėjo susigrąžinimą. Gytis Masiulis nėra toks geras metikas, kuris be abejonių svilintų tinklelius, bet jo gebėjimas atakuoti iš toli ir potencialas privalo skatinti „Žalgirį“ šį aukštaūgį pratinti prie sistemos ir ruošti ateities šuoliui į aukštesnį žaidimo lygį. Gal net nebūtinai vietoj Hayeso, bet G.Masiulis turi figūruoti žalgiriečių ateities vizijoje, jeigu sezoną jau bus galima laidoti.

Rokas Pakėnas, Eurolyga.lt žurnalistas: Gyvenimas sukasi ne tik apie „Žalgirį“. Juk planus ir tikslus, kad ir žemesnius, yra susidėliojusi ir uostamiesčio ekipa, o G.Masiulis yra naudingiausias jos žaidėjas abiejuose turnyruose. Atimti lyderį viduryje sezono ir ne dėl pergalių siekimo, o kelių minučių apšaudymo Eurolygoje? Tikrai ne! Antra, tai nemanau, kad jis duotų didžiulę naudą Kauno klubui jau dabar, o komanda iki sezono pabaigos vis tiek bandys kabintis į kiekvieną įmanomą pergalę, nes jos atneštų papildomas pajamas į biudžetą. Faktas, kad N.Hayeso laukimo terminas eina į pabaigą. Amerikietis ginasi gerai, bet ne tiek, kad puolimas galėtų vykti be jo, ką ir rodo smukusios krepšininko minutės. Jis atvyko kaip metikas, bet metimai skrieja pro šalį, o jei žaidėjas 15 rungtynių negali pataikyti į krepšį, tuomet reikia pradėti kelti jo klausimą. Jei būtų galimybė, tai vietoje N.Hayeso ieškočiau įžaidėjo, nes problemos aukštaūgių grandyje, su pastaruoju Jocko Landale'o ūgtelėjimu, yra kiek aprimusios. Tiesa, rinkoje šiuo metu, ko gero, pasirinkimų nėra daug.

Rytis Vyšniauskas, TVPlay Sports komentatorius: Visų pirma, tai tikrai nekeisčiau Nigelo Hayeso į Gytį Masiulį. Apskritai, palikčiau visus žaidėjus savo vietose, tiesiog reikėtų pridėti pajėgų įžaidėją. Faktas, kad tokį žmogų rasti sezono įkarštyje labai sudėtinga.

3. Nuo 1 iki 10, kiek dabar realu, kad Željko Obradovičius neužbaigs sezono su „Fenerbahče“?

Donatas Urbonas, Eurolyga.lt redaktorius: Dar labiau nei „Fenerbahče“ rezultatai gąsdina Željko retorika. Jeigu driokstels, tai ne „Fenerbahče“ klubas, o pats Ž.Obradovičius. Sunku jį įsivaizduoti taip besikankinantį, pavyzdžiui, vasario mėnesį. Stambule netrūksta problemų nei aikštėje, nei už jos ribų, todėl nematydamas ryškesnio situacijos progreso jau nebenustebčiau, jeigu Želimiras nebeatlaikytų.

Rokas Pakėnas, Eurolyga.lt žurnalistas: Nenoriu to, bet manyje kirba mintis ir jausmas, kad Ž.Obradovičius ir Š.Jasikevičius yra per keletą pralaimėjimų nuo atsistatydinimų iš savo pareigų. „Fenerbahče“ ir „Žalgiris“ jų neatleis, sirgaliai maldauja likti, bet tai išdidūs ir savo vertę žinantys treneriai, kurie yra per daug orūs, jog sugertų tokias pralaimėjimų atkarpas. Šiuo metu duočiau 6 balus, jog Željko nebaigs sezono Stambule. Pakankamai realu.

Rytis Vyšniauskas, TVPlay Sports komentatorius: Jei „Fenerbahče“ vadovai galvotų atleisti Željko, tą jau turėjo daryti po paskutinio pralaimėjimo. Dabar galvoju, kad Željko tikrai išbus visą sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius