Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 22

5 klausimai Eurolygos žvaigždei: apie „Žalgirio“ dėmesį ir panašumus su E.Ulanovu

28-erių serbas Nikola Kaliničius – vienas skambiausių „Valencia“ klubo vasaros pirkinių. Tai žaidėjas, kuris darys didelę įtaką ir ketvirtadienio mūšiui „Žalgirio“ arenoje. Įdomu, kad teoriškai 202 cm ūgio puolėjas pats galėjo būti ne žaliai baltų sirgalių priešininku, o numylėtiniu. Apie tai – Eurolyga.lt rubrikoje „5 klausimai Eurolygos žvaigždei“.

Suprasti akimirksniu

  • „Žalgirio“ ir „Valencia“ rungtynių Kaune pradžia – ketvirtadienį 20 val.
  • Nikola Kaliničius – vienas skambiausių Valensijos vasaros pirkinių, Eurolygoje renka vid. 9,7 taško, 3,7 atkovoto kamuolio ir 2,3 rezultatyvaus perdavimo.
  • N.Kaliničių penkerius metus Stambule treniravo Željko Obradovičius, „Fenerbahče“ ekipa 2017-aisiais laimėjo Eurolygą.

– Nikola, kuo krepšinio sirgaliai šį sezoną labiausiai pamils Valensijos komandą?

– Nors mūsų puolimas šį sezoną dar stringa, mes tikimės, kad žaisime greitą krepšinį. Būsime universalūs, daug bėgsime. Turime aukštaūgių, kurie gali pataikyti iš toli. Tai atveria erdves po krepšiu. Gera gynyba, modernus krepšinis ir daug kitų dalykų.

VIDEO: P.Jankūnas – apie „Žalgirio“ bausmių lentą, pasitikėjimą M.Schilleriu ir planą po karjeros

– Mūsų žiniomis, vasarą jumis domėjosi Kauno „Žalgiris“, kuris taip ir nepateikė pasiūlymo ir pasirinko Patricio Garino. Ką apie tai manote ir kodėl pasirinkote Valensiją?

– Negavau jokio pasiūlymo iš „Žalgirio“, todėl sunku kažką komentuoti. Bet tikrai gerbiu „Žalgirio“ klubą. Jie turi nuostabias krepšinio tradicijas. Tačiau oficialaus pasiūlymo neturėjau.

– Ką per penkerius metus Željko Obradovičius labiausiai pakeitė jūsų žaidime ir požiūryje į krepšinį?

– Jis pagerino mano krepšinio supratimą. Tai, kaip aš gyvenu krepšiniu. Treniruočių pobūdį. Jis labai reiklus. Tai labai sunkus treneris, bet su juo tu neįtikėtinais tempais mokaisi apie krepšinį. Kasdien žiūrėdavome video, analizuodavome. Jis prašydavo kaskart rytais ateiti padirbėti individualiai. Tai nuostabus treneris ir man labai pasisekė, kad galėjau su juo dirbti. Nebuvo lengva – daug konfliktavome, daug ginčijomės, bet po visko supratau, kaip smarkiai patobulėjau tiek kaip žaidėjas, tiek kaip žmogus.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Željko Obradovičius

- Lietuvoje jūsų žaidimas mums primena Edgarą Ulanovą. Ką labiausiai įsiminėte iš mikrodvikovų su šiuo buvusiu žalgiriečiu ir ar taip pat tarp jūsų matote panašumų?

– Sunku komentuoti mūsų panašumus. Turbūt jų yra. Žaidžiame toje pačioje pozicijoje, turime panašų žaidimo stilių. Ulanovas yra sunkus oponentas. Atrodo, juodadarbis.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Nikola Kaliničius
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Nikola Kaliničius

– Eurolygoje sužaidėte vieneriomis rungtynėmis mažiau, nes praėjusios savaitės susitikimas buvo nukeltas. Iš pradžių, jums turėjo būti įskaityta techninė pergalė prieš „Zenit“, nes Rusijos klubas nesurinko 8 žaidėjų rungtynėms dėl COVID-19 protrūkio. Vis dėlto Eurolyga anuliavo pralaimėjimą „Zenit“ ir nusprendė perkelti susitikimą. Kaip Eurolyga turėtų spręsti tokias situacijas jūsų, kaip žaidėjo, akimis?

– Eurolyga padarė tai, ką galėjo padaryti pagal turimą informaciją. Mano asmenine nuomone, turėtume baigti panikuoti dėl viruso. Pernai „Fenerbahče“ turėjo 5-6 sergančius žaidėjus, bet jie toliau žaidė. Pralaimėjo, bet mes nesiskundėme. Tai normalus dalykas.

Galvoju, žaidėjai užsikrės, o mes turime imtis maksimalių saugumo priemonių – dezinfekuotis, nešioti kaukes ir t.t. Bet tuo pačiu nepanikuoti. Mums tai nauja, bet turime nusiraminti ir galvoti plačiau.

Juk mes testuojami prieš kiekvieną mačą. Visi žaidėjai, personalo nariai... Pozityvių atvejų skaičius nėra didelis, o tarp užsikrėtusiųjų nemažai besimptomių atvejų. Bet dėl viso šito proceso tai labiau klausimas Eurolygai, ne man.

VIDEO: „urBONUSas“: M.N'douro kainos ir kokybės santykis bei „Žalgirio“ – „Ryto“ derbio intrigos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius