Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 13

„5 klausimai Eurolygos žvaigždei“: įstrigusi J.Valančiūno savybė ir grėsmė „Žalgiriui“

Kauno „Žalgiriui“ – rezultatyviausio Eurolygos žaidėjo išbandymas. Vidutiniškai 22,5 taško per dvejas pirmąsias sezono rungtynes rinkęs ir naudingiausiu antrojo turo krepšininku tapęs Jordanas Loydas antradienį egzaminuos Martino Schillerio gynybinių užtvarų tvirtumą. Prieš „Žalgirio“ ir Belgrado „Crvena zvezda“ dvikovą – penki 15min klausimai Eurolygos taškų mašinai.

Suprasti akimirksniu

  • Antrajame Eurolygos ture J.Loydas į Vitorijos „Baskonia“ krepšį įmetė 30 taškų.
  • Pernai debiutavęs Eurolygoje, šeštose savo rungtynėse su Atėnų „Panathinaikos“ surinko 41 naudingumo balą.
  • J.Loydas 2019-aisiais su „Toronto Raptors“ tapo NBA čempionu.
  • NBA finalo serijos metu J.Loydas treniruotėse imitavo S.Curry, pagal kurį „Raptors“ treneriai modeliavo savo gynybos planus.
  • „Žalgirio“ ir „Crvena zvezda“ rungtynių Belgrade pradžia – 20 val. Lietuvos laiku.

– Eurolygoje esate atpažįstamas kaip taškų mašina. Kaip susiformavo ši jūsų žaidimo savybė?

– Kai augau, tėtis buvo mano treneris. Jis visuomet pabrėždavo, kad jeigu noriu tapti geru krepšininku, turiu gerai pataikyti. Nebuvau nei aukščiausias, nei atletiškiausias žaidėjas. Bet man visuomet patikdavo mesti į krepšį ir tai daryti pakankamai taikliai.

Vidurinėje ir koledže pavyko išpuoselėti ir kitas savo savybes, kaip kamuolio valdymą, perdavimų skirstymą. Visa tai man padėjo tapti tuo, kuo esu dabar.

Man atrodo, aš turiu gerą žaidimo pojūtį ir tai visada perkeliu už aikštės ribų. Pavyzdžiui, manęs niekada netenkina mano žaidimas ir aš visada noriu kažką patobulinti. Man tai labai patinka. Labai įdomu stebėti, ką galiu daryti stabiliai gerai. Labai patinka visada mokytis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jordanas Lloydas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jordanas Lloydas

– Kurio oponento Eurolygoje gynybą jums buvo sunkiausia pralaužti?

– Ironiška, bet tai turbūt būtų Charlesas Jenkinsas arba Branko Lažičius. Tiesiog neįtikėtina, kaip taip susidėliojo gyvenimas (abu šie žaidėjai praėjusį sezoną atstovavo „Crvena zvezda“, B.Lažičius dabar yra J.Lloydo komandos draugas. – aut.). Aš labai gerai atsimenu, kaip pernai vykau į Belgradą ir kaip abu tie vyrukai agresyviai ir kietai prieš mane gynėsi. Turėjau užsidirbti kiekvieną metimą. Kiekviena sekundė tada aikštėje buvo fizinis išbandymas. Man tai labai įsiminė.

– Žaisdamas Toronte turėjote galimybę stebėti Kawhi Leonardo treniruočių procesą ir iš jo mokytis. Kas labiausiai įstrigo ir ką pabandėte įsitraukti į savo žaidimo repertuarą?

– Man labiausiai įstrigo jo pasitikėjimas savimi ir psichologinis tvirtumas. Nesvarbu, kokioje situacijoje, jis visuomet buvo labai ramus.

Jo kasdieniai įpročiai aikštėje visuomet buvo vienodi. Jis nuolat kartojo tam tikrus dalykus Jaučiausi lyg stebėdamas dirbančią mašiną.

Būti šalia tokio žmogaus man buvo ypatinga. Turėjau gyvą pavyzdį, ką gali duoti didžiulis noras ir atsidavimas krepšiniui. Manau, tai paveikė visus, kas buvo aplink Kawhi.

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

– Kuo jums per tuos kelis mėnesius Toronte labiausiai įstrigo Jonas Valančiūnas?

– Jis toks šaunus vyrukas. Tai man įstrigo labiausiai. Jis kiekvieną priimdavo labai pozityviai ir buvo tikras komandos draugas. Bet kurioje situacijoje, kurioje aš jį mačiau, jis rodydavo savo meilę. Tiek aikštėje, tiek už jos ribų. Taipogi, velniškas žaidėjas!

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

– Kuo „Crvena zvezda“ šį sezoną kels grėsmę kiekvienam Eurolygoje sutiktam oponentui?

– Didžiausia mūsų stiprybė yra ta, kad nesvarbu, prieš ką bežaistume, visuomet žaisime kietai ir labai fiziškai. Mes turime gynybinį mentalitetą ir rungtynes norime paversti kautynėmis. Kai taip žaidi, visuomet turėsi galimybę laimėti.

Aš taip pat tikiu, kad visi šioje komandoje yra labai nesavanaudiški ir paprasčiausiai nori laimėti. Mes darysime viską, ko tik reikia pergalei. Toks mūsų moto.

VIDEO: „urBONUSas“: gandai apie „Rytą“, nauja jėga Vilniuje ir COVID-19 „Žalgiryje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius