Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 20

5 klausimai Eurolygos žvaigždei: P.Jankūno pavyzdys Eurolygai ir E.Messinos kultūra

Kauno „Žalgirio“ priešininkas penktadienio vakarą Kyle'as Hinesas – tvirtas kaip kolona. Platūs jo pečiai remia Eurolygos rekordų knygą, Eurolygos žaidėjų asociacijos veiklą ir čempionišką Milano komandos pamatą. Tarp šių svarbių atsakomybių – malonūs žalgirietiški įspūdžiai ir prisiminimai. Tradicinėje Eurolyga.lt rubrikoje „5 klausimai Eurolygos žvaigždei“ – keturiskart Eurolygos čempionas Kyle'as Hinesas.

Suprasti akimirksniu

  • Kauno „Žalgirio“ ir „Olimpia“ rungtynių pradžia Milane – penktadienį 21 val. 45 min.
  • Kyle'as Hinesas šį sezoną renka vid. 8,5 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 8,5 naudingumo balo.

– Kyle'ai, atvykdamas į Milaną pabrėžėte, kad „Olimpia“ čia lipdo naują kultūrą. Kokios yra pagrindinės tos kultūros taisyklės ir vertybės?

– Jeigu pasižiūrėtume, visos geros komandos profesionalų sporte pirmiausia pabrėždavo, kaip svarbu yra klubo kultūra. Manau, labai svarbu tokią įtvirtinti dar gana naujoje kompanijoje.

Kultūra yra kaip atskaitos taškas, kokį žaidimo standartą turime atitikti kas kartą žengdami į aikštę. Tai apie tai, ko mes tikimės vienas iš kito aikštėje. Kokius vienas kitam keliamus lūkesčius turime pateisinti. Tai turėtų būti bendras pamatas, kuris jungtų visą komandą ir vestų per visą sezoną.

Tačiau tokie dalykai užtrunka. Mes esame nauja komanda, turėjome traumų, koronaviruso trikdžių. Vis dar ieškome savo kelio ir bandome pasiekti tą savo tikslą – susidėlioti naujus komandos kultūros pamatus.

VIDEO: „urBONUSas“: didžiausi „Žalgirio“ kritikos taikiniai ir karštas ginčas dėl D.Sirvydžio

– Su treneriu Ettore Messina kartu dirbote 20132014 m. sezoną Maskvoje, kai po to jis iškeliavo į „San Antonio Spurs“. Kuo skiriasi Ettore Messina Maskvoje ir Milane?

– Nesvarbu, kur jis bedirbtų, Messina visada buvo puikus. Bet man pasirodė, kad didžiausias jo pasikeitimas tame, jog „Spurs“ – vienoje geriausiai valdomų ir žinomiausių organizacijų ne tik krepšinyje, bet visame sporte, jis pasisėmė tų kultūros diegimo vertybių, stabilumo, tvirto branduolio formavimo.

„Spurs“ prie Greggo Popovichiaus irgi turėjo tą patį branduolį. Manau, kad Messina į Milaną bando atnešti tą kultūros pojūtį, tą bendrystę ir atskaitomybę.

Messina yra nuostabus treneris. Toks jis buvo ir bus. Tai unikali asmenybė. Man pasisekė, kad galiu su juo dirbti ir kasdien iš jo mokytis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ettore Messina
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Ettore Messina

– Buvęs žalgirietis Zachas LeDay dabar vilki Milano „Olimpia“ aprangą ir padeda jums tvarkytis baudos aikštelėje. Kuo jis labiausiai jums įstrigo?

– Zachas vis dar yra jaunas žaidėjas, kuris po truputį ateina į savo teritoriją. Tai jam trečias sezonas Eurolygoje ir jis pradeda suprasti, ko čia reikia.

Man labiausiai patinka jo energija. Zachas atsineša ją kiekvieną dieną: į rungtynes, treniruotes, rūbinę. Mūsų komandoje jis išsiskiria savo neiškraunama energija, kuri nepriklauso nuo aplinkybių. Mums reikia tokių energingų ir užvedančių žaidėjų. Tai mums padės būti sėkmingiems.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Zachas LeDay
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Zachas LeDay

– Ką labiausiai atsimenate iš dvikovų baudos aikštelėje prieš kitą Eurolygos legendą Paulių Jankūną?

– Su Jankūnu turėjome tikrai gerų kovų, gerų rungtynių vienas prieš kitą. Jankūnas visada buvo geras žaidėjas – toks išsilaikė ištisą savo karjerą.

Visada į jį žiūrėjau kaip į žaidėją, į kurį norėčiau lygiuotis pagal žaidimo stilių ar ilgaamžiškumą. Tai pavyzdys kiekvienam Eurolygos krepšininkui. Žaisti tiek metų tokiame aukštame lygyje ir taip stabiliai... Tai tik kalba apie tai, koks jis žaidėjas.

Turėjome tikrai gerų kautynių. Tai iš CSKA – „Žalgirio“, ar „Olympiakos“ laikų. Man visada būdavo įdomu prieš jį kautis, nes tai puikus krepšininkas tiek aikštėje, tiek už jos ribų.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Paulius Jankūnas ir Kyle'as Hinesas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Paulius Jankūnas ir Kyle'as Hinesas

– Esate Eurolygos žaidėjų asociacijos (ELPA) viceprezidentas. Jūsų nuomone, kaip prie koronaviruso aplinkybių tvarkosi Eurolyga ir ką būtų galima daryti geriau?

– Aš galbūt labiau nei kiti žaidėjai esu susipažinęs su Eurolygos procesais ir iššūkiais. O mes kalbame apie iššūkį, su kuriuo dar niekada niekas nebuvo susidūręs. Koronavirusas keičia žmonių gyvenimus ne dienomis, o valandomis.

Mes vis dar mokomės apie šį virusą, atrandame naujų dalykų. Todėl vien tai, kad galime žaisti sezoną ir jau sužaidėme tiek rungtynių, iš Eurolygos pusės nusipelno aplodismentų.

Be abejo, buvo tam tikrų situacijų, kur tobulame pasaulyje galbūt kažkas galėtų būti kiek kitaip. Bet ir žaidėjams, ir sirgaliams reikia suprasti, jog turime būti lankstūs.

Nes koronavirusas ir visa ši pandemija, su kuria susidūrė visas pasaulis, yra visiška naujovė. Tam neturėjome jokių vadovėlių ir atsakymų, kaip reikia elgtis. Todėl noriu nukelti kepurę prieš Eurolygą – kad galime žaisti, toliau tęsti savo darbus ir mėgautis krepšinio aistra.

Mūsų požiūris optimistiškas. Tikimės, kad galėsime sužaisti visą sezoną ir anksčiau nei vėliau viskas sugrįš į realybę.

VIDEO: Nigelas Hayesas: kodėl neteisinga lyginti Martiną Schillerį su Šarūnu Jasikevičiumi
VIDEO: „Eurolygos diena“: M.Schillerio manevrai, Z.LeDay kontraktas ir šansai nuliūdinti E.Messiną?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius