-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 11 23

Akcijos kyla: R.Jokubaitis regimas pirmajame 2021-ųjų metų NBA naujokų biržos rate

Proveržio sezoną žaidžiantis Kauno „Žalgirio“ vijurkas Rokas Jokubaitis vis labiau traukia žvalgų už Atlanto akis. 20-metis įžaidėjas atsisakė dalyvauti šių metų NBA naujokų biržoje, kurioje veikiausiai būtų buvęs pašauktas antrajame rate, tačiau toks strateginis ėjimas lietuviui gali išeiti į naudą.

Atnaujintame perspektyviausius pasaulio žaidėjus nužvelgiančiame tinklalapyje „nbadraft.net“ kitų metų NBA naujokų biržos reitinge Rokui Jokubaičiui piešiamas 27 šaukimas.

Vos šeši žaidėjai iš Lietuvos istorijoje yra sulaukę tokio ar aukštesnio stipriausių planetos klubų kvietimo: Jonas Valančiūnas (5), Domantas Sabonis (11), Žydrūnas Ilgauskas ir Donatas Motiejūnas (abu 20), Arvydas Sabonis (24) ir Linas Kleiza (27).

Tuo metu portalas „nbadraftroom.net“ „Žalgirio“ deimančiukui prognozuoja kvietimą antrajame rate, 47 šaukimu.

Verta pažymėti, kad dar prieš keletą mėnesių R.Jokubaitis apskritai nepateko nė į vieną iš šių reitingų.

Žaižaruojantis 20-metis mažeikiškis Eurolygoje šį sezoną rungtyniauja po kiek daugiau nei 20 minučių, pelno po 8,6 taško (58,6 proc. dvit., 46,2 proc. trit., 100 proc. baud.), atkovoja po 1,6 kamuolio, atlieka po 2,9 rezultatyvaus perdavimo, klysta po 1,9 karto ir fiksuoja po 9,3 naudingumo balo.

Nesėkme pažymėtame mače Milane jis surinko 15 taškų bei užfiksavo naują asmeninį karjeros rekordą.

Trenerio Martino Schillerio pasitikėjimą jaučiantis įžaidėjas pagal žaidimo laiką „Žalgiryje“ yra ketvirtas, ketvirtas pagal rezultatyvumą bei penktas pagal vidutiniškai renkamus naudingumo balus.

„Pamatysime kitą vasarą, – apie Roko Jokubaičio ir Mareko Blaževičiaus galimybes NBA naujokų biržoje sakė M.Schilleris. – Dabar tai buvo protingas sprendimas atsiimti paraišką, nes JAV ekipoms yra labai svarbu užsieniečius pamatyti žaidžiančius gyvai, kas yra labai logiška. Visą procesą pažįstu labai gerai ir žinau, kad kiekvieną koledžų krepšininką skautai žino kaip nuluptą, tačiau su europiečiais situacija kitokia.“

VIDEO: Rokas Jokubaitis – tėvų ašaros, Šaro ir Schillerio skirtumai ir atsakingas karjeros metas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius