Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 11

Algą susimažinti ketinęs A.Rubitas: „Norėjau likti „Žalgiryje“, bet niekas nepaskambino“

Kauno „Žalgirio“ antradienio vakarą Bavarijoje laukia geras pažįstamas. Trečias pagal naudingumą Miuncheno „Bayern“ žaidėjas Eurolygos turnyre Augustine'as Rubitas praėjusį sezoną rungtyniavo Lietuvos čempionų gretose bei buvo vienu pagrindinių „Žalgirio“ orkestro smuikininkų. Nuostabų laiką Kaune praleidęs amerikietis dėl galimybės likti būtų atsisakęs ir dalies atlyginimo, tačiau jokio žaliai baltų skambučio taip ir nesulaukė.
Augustine'as Rubitas
Augustine'as Rubitas / Euroleague.net

Miuncheno „Bayern“ ėmė trinti rankomis, kai vasaros pabaigoje rinkoje sužvejojo gerokai atpigusį aukštaūgį Augustine'ą Rubitą, su kuriuo Bavarijos klubo strategas Andrea Trinchieri jau buvo dirbęs prieš trejus metus kitame Vokietijos klube Bambergo „Brose“.

Nors 32-ejų metų amerikietis Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavo solidžiai, bet jis netiko pagal Martino Schillerio filosofiją. O ir A.Rubito atlyginimas buvo didžiulis.

15min šaltiniai informuoja, jog A.Rubito antro sezono „Žalgiryje“ pliusas siekė 575 tūkstančius eurų.

Tiesa, pinigai nebūtų buvusi problema, 15min teigė pats krepšininkas, kuris dėl likimo Kauno ekipoje buvo pasiryžęs ant stalo palikti ir didžiulę pinigų sumą.

„Galvoju, kad esmė buvo pinigai, – apie „Žalgirio“ sprendimą nepratęsti sutarties 15min kalbėjo Augustine'as Rubitas. – Niekas iš klubo į mane nesikreipė ir niekas nebandė manęs išlaikyti. Mes su šeima norėjome grįžti į Kauną, bet nesulaukiau jokio skambučio. Aš tikrai nedvejodamas būčiau susimažinęs algą dėl galimybės likti „Žalgiryje“, nes man patiko būti šios organizacijomis dalimi. Bet niekas su manimi nekalbėjo, tad turiu suprasti ir šio verslo pusę. Jei treneris ar klubo vadovas nori kito žaidėjo, kuris labiau tiktų sistemai, tuomet aš suprantu. Nepriėmiau asmeniškai, bet tikėjausi grįžti.“

Antradienis | Eurolyga | „Bayern“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Miunchenas

A.Rubitas norėjo karjerą tęsti stipriausiame Senojo žemyno turnyre Eurolygoje, tad vasaros pabaigoje sukirto rankomis su „Bayern“ klubu dėl gerokai kuklesnio uždarbio.

15min šaltiniai teigia, jog amerikietis 2021–2022 metų sezone susižers apie 200–250 tūkstančių eurų.

Miunchene namus atradęs gražiai atsiliepia apie „Žalgirį“, teigdamas, jog tai buvo bene geriausia situacijoje jo karjeroje, kurioje jam yra tekę būti.

„Puiki organizacija, puikūs sirgaliai ir puikūs komandos draugai. Pandemijos metu tai buvo puikiausia situacija man ir mano šeimai. Daug laiko praleisdavome kartu su komandos draugais. Mes tuo mėgavomės ir aš to tikrai pasiilgstu, – dėstė A.Rubitas. – Žavu buvo ir tai, kad sirgaliai mus palaikydavo ir tada, kai patirdavome pralaimėjimą. Jie motyvuodavo sugrįžti stipresniems. Jokio negatyvo. Tokių dalykų kitose vietose nepatirdavau. Tikrai puikūs sirgaliai. Bamberge irgi buvo nuostabūs sirgaliai, bet „Žalgirio“ aistruolių svetingumas ir palaikymas yra visai kitoks.“

Bet dabar – visas dėmesys šiam sezonui, kuriame „Bayern“ klubas nori pakartoti pernykštį sapną, kai pirmą kartą klubo istorijoje prasibrovė į Eurolygos atkrintamąsias.

Šiuo metu Andrea Trinchieri auklėtiniai su 7 pergalėmis ir 11 pralaimėjimų žengia 12-oje turnyro vietoje.

Visas dvikovas starto penkete pradėjęs A.Rubitas daugiausiai rungtyniauja vidurio puolėjo pozicijoje, o per kiek daugiau nei 24 minutes ant parketo pasižymi 10,4 taško, 3,9 atkovoto kamuolio, 1,8 rezultatyvaus perdavimo ir 11 naudingumo balo.

Jis yra trečias pagal efektyvumą ir ketvirtas pagal rezultatyvumą „Bayern“ krepšininkas Eurolygoje.

„Šią vasarą grįžau namo ir dirbau daugiau nei praėjusius kelis tarpsezonius. „Žalgiryje“ irgi turėjau puikių rungtynių. Buvo ir prastesnių mačų, bet ne dėl varžovų, o dėl mano kaltės, – sakė A.Rubitas. – Grįžau namo, dirbau papildomai, o sezono metu treneris puikiai išnaudoja mano privalumus. Jis stumia mane daryti daugiau, ne tik krepšinio pagrindus. „Bayern“ atradau kitas galimybes ir kitokį stilių.“

15min portale – buvusio žalgiriečio Augustine'o Rubitas pasakojimas apie naujus namus Miunchene, trenerį Andrea Trinchierį, sezoną „Žalgiryje“ ir didžiulį norą likti, nelengvą sprendimą keltis į „Bayern“, šokiruojančią naujieną dėl Martino Schillerio, tolimų metimų ir pozicijos klausimą bei sirgalių dovanojamus piešinius.

Euroleague.net/Augustine'as Rubitas
Euroleague.net/Augustine'as Rubitas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius