Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 01 05

Apie pamoką V.Micičiui prabilęs Š.Jasikevičius: „Mes nesupratome, kas mūsų laukia“

Šarūnas Jasikevičius riksmu budino per pertrauką užsnūdusį Brandoną Daviesą, kurio klaidos puolime ir gynyboje kainavo varžovų penkių taškų spurtą. Švieslentėje įsižiebus -7, pasiutę „Crvena zvezda“ aistruoliai trečiajame kėlinyje kilnojo senutėlės Aleksandro Nikoličiaus arenos stogą ir grasino lemtingu lūžiu. Kaip ir pirštu į skaičius amerikiečiui rodė treneris, „Žalgirio“ klaidos išstūmė galingai riedėjusį žaliai baltą traukinį nuo pergalingų bėgių – 65:77.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Pirmoje rungtynių pusėje „Crvena zvezda“ pataikė tik kas penktą metimą, tačiau metė net 4 kartus daugiau baudų nei „Žalgiris“ (16-4).

„Žalgirį“ taip pat gramzdino pasiutęs klaidų tempas, pasiekęs net 17-os skaičių. Atkarpomis nesivaldė net 35-erių Beno Udrihas, o Vasiliję Micičių, atrodo, apakino gražus „Crvena zvezda“ sirgalių sutikimas namuose.

Po sėkmingų epizodų serbų aistruoliai įsiliepsnodavo taip, kad vos neprireikė kviesti gaisrinės, kurios mašinos laukė iškvietimo per gatvę nuo arenos.

„Žalgiris“ alsavo nepaisant slėgusio skirtumo ir cigarečių tvaiko, kuris ilgainiui ėmė griaužti akis.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje tritaškiu įgėlęs Kevinas Pangosas ir po krepšiu lyg ungurys pranėręs Paulius Jankūnas tempė „Žalgirį“ lauk iš Belgrado pragaro, tačiau kritiniu metu net tris mirtinus tolimus šūvius paleido „Crvena zvezda“ atsarginis Dejanas Davidovacas, nustebinęs net ant suolo sėdėjusį Darių Maskoliūną.

Iš viso ketvirtajame „Žalgirį“ nubloškė net 5 tolimų metimų kruša – tiek žaliai balti pataikė per visą susitikimą.

Lūžio akimirką neatsirado žmonių, kuriais Šaras galėtų pasitikėti. Treneris skėsčiojo rankomis net po patikimo vedlio Kevino Pangoso metimų. Tik Paulius Jankūnas per skausmus draskėsi po „Crvena zvezda“ krepšiais.

Reikia suprasti, kad atvažiuoji dirbti darbo, o ne pasimatyti su šeima. Su šeima jis matėsi per Naujuosius, buvo išleistas.

Belgrado aistruolių armija prarėkė Eurolygos himną, o „Crvena zvezda“ komanda – „Žalgirio“ pergalių seriją, kuria mėgavomės visą gruodį.

„Nesusitvarkėme su atmosfera ir serbų fiziškumu. Daug plano dalykų neįgyvendinome. Tokioje atmosferoje komanda turi būti vedama įžaidėjų, o šiandien jie nėjo su kamuoliu ten, kur reikėjo. Pritrūko šaltos galvos ir geresnių sprendimų. Laikėmės, fiziškai kažkiek sustovėjome, bet protiškai pridarėme daug klaidų.

Gal kažkiek logiška. Kai kurie žaidėjai pirmą kartą rungtyniavo tokioje atmosferoje ir fanai kažkur išmušė iš vėžių mūsų galvojimą.

Kita vertus, prasideda antras ratas. Žaidėjams reikia suprasti, kad viskas bus visai kitaip. Pakartosiu – spauda rašo labai gražiai, bet reikia nuo to atsiriboti. Šiai dienai esame normalioje situacijoje, bet viskas labai greitai gali pasikeisti šitoje Eurolygoje.

Turime eiti po truputį ir išlikti ant žemės. Šiandien, toks vaizdas, mes truputį nesupratome, kas mūsų laukia. Stengėmės nuteikti, bet žmonėms reikia patirti šitą atmosferą. Tai bus gera pamoka tikrai“, – rungtynes apibendrino Šarūnas Jasikevičius.

– Atkovojote tik 4 kamuolius puolime. Tai iliustruoja agresijos trūkumą?

– Gali būti. Mes irgi tą patį galvojome. Kamuolių galėjo būti ir daugiau. Diskutavome apie kai kuriuos žaidėjus, nes prametėme labai daug metimų ir, manau, buvo galimybių eiti. Centrai neatkovojo nė vieno kamuolio.

Sakau, kai kurie pirmą kartą žaidė tokioje atmosferoje. Ir... okay.

– Kaip vertinate Udriho debiutą? Kodėl jis nebežaidė antroje pusėje?

– Galbūt nelabai norėjau su juo rizikuoti po pertraukos, norėjau žaisti su tais, kurie žino sistemą. Maniau, kad mums trūko pataikymo, tad žaidžiau su Kevinu ir Artūru.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vasilije Micičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vasilije Micičius

Dabar jam svarbu patirti rungtynių atmosferą, procesą, ir kad po truputį įsilietų į komandą.

– Vasilije Micičius žaidė ilgai, bet buvo neefektyvus. Kas jam nutiko?

– Galvoju, jam tai bus gera pamoka, kaip grįžti į mėgstamą komandą ir žaisti. Prisimenu, ir man būdavo sunkiausia žaisti su „Žalgiriu“. Kita vertus, paaiškinsiu, kad jam 23 metai ir jam reikia praeiti. Reikia suprasti, kad atvažiuoji dirbti darbo, o ne pasimatyti su šeima. Su šeima jis matėsi per Naujuosius, buvo išleistas.

Bet, vėlgi, reikia tą praeiti.

– Kiek netikėti buvo Davidovaco trys tritaškiai ketvirtajame kėlinyje?

– Aišku, kad netikėti. Jie sukrovė serbams 10 taškų pranašumą ir buvo sunku sugrįžti. Bet jau iki tol nesilaikėme plano. Taip ir būna – jei nepasigini, dažniausiai ir nepataikai. Tokia yra logika. Ypač su mūsų sistema. Turi prasidėti nuo gynybos, nors ir puolime turime eiti ten, kur turime.

Manau, neatlaikėme šios atmosferos ir neturėjome patirties čia laimėti.

– Kiek žaidimo planui maišė greitos Jankūno pražangos ir traumelė?

– Jam buvo kažkas su kirkšnimi. Nepadeda tokie dalykai, bet kiti turi kompensuoti. Mes to nepadarėme. Jei galvojame, kad Jankūnas su Kevinu ištrauks kiekvienas rungtynes, tai mes klystame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius