Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 02

ASVEL vairininkas – apie puikią „Žalgirio“ gynybą ir išjungtą Vilerbano milžiną

Kauno „Žalgiris“ užgesino karščiausią Eurolygos komandą. Šešių pergalių atkarpą iš rankų paleidęs Vilerbano ASVEL treneris TJ Parkeris sveikino lietuvius su pergale ir puikiu darbu gynyboje.
TJ Parkeris
TJ Parkeris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ praėjusią savaitę į Vilerbano ASVEL krepšį įmetė 69 taškus, kai Kauno „Žalgiris“ šią ribą antradienio vakarą pasiekė dar 31-ąją rungtynių minutę.

Joffrey Lauvergne'as prieš rungtynes šnekučiavosi su bičiuliais varžovų komandoje, bet dvikovos metu draugysčių nebuvo. Prancūzas trečiajame kėlinyje smeigė pirmąjį tritaškį šį sezoną bei sprogo emocijomis. O „Žalgiris“ ėmė bėgti.

Mūšį Nemuno saloje žalgiriečiai laimėjo ne puolimu, o varžovams įprastu gynybiniu stiliumi. Kieta, kartais ties pražangos riba gynyba, Prancūzijos ekipai leido laimėti šešerias rungtynes iš eilės bei pasvajoti apie patekimą į Eurolygos atkrintamąsias.

„Žalgiris“ svečius iš Liono priemiesčio sukaustė po ilgosios pertraukos. Trečiajame kėlinyje Martino Schillerio kariauna varžovams leido pelnyti 15 taškų, per ketvirtąjį – 18.

Prancūzijos krepšinio legendos ir ASVEL savininko Tony Parkerio brolis TJ Kaune turėjo verstis be trijų įžaidėjų – buvusio žalgiriečio Derricko Waltono, Antoine'o Diot ir Eurolygoje žaisti šį sezoną nebegalinčio naujoko Thomaso Heurtelio, kuris sezoną pradėjo Barselonoje.

Tai lėmė, jog 18-metis Matthew Strazelis rungtyniavo beveik 18 minučių.

Nesėkmė stipriai mažina ASVEL šansus sukurti sensaciją ir prasibrauti į Eurolygos ketvirtfinalį.

„Sveikinimai „Žalgiriui“, kuris sužaidė geras rungtynes. Trečiajame kėlinyje jie ėmė kontroliuoti žaidimą, rodė kur kas didesnę energiją. Jie spaudė mus per visą aikštelę, žaidė puikiai gynyboje, o mes puolime neradome sprendimų. „Žalgiris“ šiandien ginėsi išties puikiai“, – po mačo kartojo ASVEL vyriausiasis treneris TJ Parkeris.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./TJ Parkeris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./TJ Parkeris

ASVEL pergalių architektu tapęs 38-erių prancūzas griežtai atmetė variantą, jog šešių pergalių serija Eurolygoje galėjo jo auklėtinius užliūliuoti per susitikimą Kaune.

„Tikrai ne, – sakė TJ Parkeris. – Mes gerbiame kiekvieną varžovą. Kartais pralaimi, toks yra krepšinis. Turėjome puikią atkarpą, bet „Žalgiris“ žaidė puikiai. Turime tai pripažinti. Dabar grįšime namo ir turėsime dvejas rungtynes ten. Žinome, ką mums reikia daryti, kad grįžtume į savas vėžes. Pirmiausia, tai daryti reikia pradėti nuo gynybos.“

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rokas Jokubaitis

Prancūzijos klubo gynybinius bokštus po ilgosios pertraukos draskyti ėmė Roko Jokubaičio ir Joffrey Lauvergne‘o duetas, kurio žaidimas „du prieš du“ tapo neįmenama mįsle TJ Parkerio auklėtiniams.

Antradienio vakarą J.Lauvergne'as pelnė 18 taškų ir pridėjo 6 atkovotus kamuolius, o 20-mečio R.Jokubaičio sąskaitoje – 10 taškų ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

„Jie žaidė nuostabiai. Ši komanda kartu žaidžia jau labai ilgai. Joffrey yra protingas žaidėjas, gerai skaito situacijas. Kartais pavykdavo jį sustabdyti, o kartais ne. Tai puiki komanda, kuri žaidžia jau ilgai“, – sakė ASVEL treneris.

„Žalgiriui“ pavyko prigesinti 218 cm ūgio ASVEL bokštą Moustaphą Fallą, kuris pirmajame tarpusavio mače Lione surinko 27 naudingumo balus.

Dvikovoje su Lietuvos čempionais Vilerbano milžinas užfiksavo 7 taškus, 7 atkovotus kamuolius ir 7 naudingumo balus per 19 minučių.

„Moustapha Fallas nėra vienintelis mūsų žaidėjas, – apie pirmąjį sezoną Eurolygoje žaidžiantį centrą kalbėjo TJ Parkeris. – Jis žaidė puikiai šioje pergalingoje atkarpoje, bet šįkart mačas jam buvo kitoks. Moustapha visą sezoną žaidžia gerai, tad vienerios prastos rungtynės nėra didžiulė problema.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius