-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 11 20

Auklėtinio sužavėtas Šaras šmaikščiai įvardijo pergalės priežastį: „Laprovittola“

„Laprovittola“, – paprašytas įvardinti pagrindinę pergalės Vilerbane priežastį atsakė Šarūnas Jasikevičius. Lietuvio treniruojama „Barcelona“ (9-2) svečiuose užtikrintai 80:60 pervažiavo vietos ASVEL (6-5), o pagrindiniu mačo akcentu tapo nuostabias rungtynes sužaidęs katalonų įžaidėjas Nicolas Laprovittola.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / „Twitter“ nuotr.

Šaras šiame mače turėjo verstis be pagrindinio ekipos atakų organizatoriaus Nicko Calatheso, kuris praėjusiame ture prieš Maskvos CSKA susižeidė koją.

Graiką Vilerbane tiesiog nuostabiai pavadavo Nicolas Laprovittola. Argentinietis per 23 minutes įsūdė 7 tolimus metimus iš 12, iš viso surinko 25 taškus, taip pat sugriebė 7 kamuolius ir surinko 28 naudingumo balus.

„Kuomet surandi tokį krepšininką, kuris taip greit įsiliepsnoja kaip šiandien Nicolas Laprovittola, žaisti pasidaro kur kas lengviau. Tuomet pasiimame pergales.

Dėl kvailų savo klaidų šiandien varžovams leidome sugrįžti į rungtynes pirmoje dalyje. Nuo pirmų mačo akimirkų buvome labai solidūs gynyboje, tačiau tuomet padarėme keletą pražangų prieš jų metikus, kai kuriuos pamiršome ir palikome laisvus. Tačiau galiausiai suradome tą solidumą antroje rungtynių dalyje. Buvo smagu žiūrėti. Šioje sezono dalyje svarbiausia yra tobulėti“, – kalbėjo Šaras.

Iš rikiuotės iškritus N.Calathesui automatiškai daugiau žaidimo laiko atsirado ir lietuviui Rokui Jokubaičiui, kuris penktadienį paminėjo savo 21-ąjį gimtadienį.

Euroleague.net/Rokas Jokubaitis ir Nikola Mirotičius
Euroleague.net/Rokas Jokubaitis ir Nikola Mirotičius

Įžaidėjas per 24 minutes surinko 8 taškus, atkovojo 3 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 10 naudingumo balų.

„Per pertrauką treneris akcentavo, kad turime žaisti greičiau. Tą ir padarėme – pataikėme daug tritaškių ir sunkių metimų. Eurolygos sezonas yra labai ilgas – kol kas sužaidėme tik 11 rungtynių, tačiau smagu būti pirmiems. Sunkiai dirbame, mūsų mentalitetas yra laimėti kiekvienas rungtynes. Einame teisingu keliu“, – dėstė Jokubaitis, po mačo rūbinėje išmaudytas komandos draugų.

Po 11-ojo Eurolygos turo „Barca“ pakilo į pirmą turnyrinės lentelės poziciją. Tiesa, tokį patį pergalių ir pralaimėjimų santykį turi ir amžinasis katalonų varžovas Madrido „Real“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius