-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 14

B.Daviesas prisiminė priešpriešą su K.Pangosu: „Iki „Žalgirio“ aš jo nekenčiau“

Ketvirtąjį sezoną Eurolygoje pasitikęs Kevinas Pangosas visada žinojo, jog likimo kelias ves jį į krepšinį. Buvusio žalgiriečio tėtis 26-erius metus dirbo universiteto krepšinio komandos treneriu, šiai ekipa atstovavo ir Kevino sesuo, o mama – buvusi universiteto krepšinio komandos žaidėja. „Tiesą sakant, mano tėvai susipažino krepšinio stovykloje. Tai buvo visko pradžia. Krepšinis man yra sportas, kurį galiu žaisti amžinai“, – Eurolygos tinklalapiui sakė „Barcelona“ įžaidėjas.
Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas
Kevinas Pangosas ir Brandonas Daviesas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

K.Pangosas po ketverių metų Gonzagos universitete išvyko į Europą, kur sukirto rankomis su Europos taurėje žaidusia „Gran Canaria“. Po sėkmingo starto Senajame žemyne atėjo pasiūlymas iš Kauno „Žalgirio“, po kurio – galinga „Barcelona“ sutartis.

Kanadietis džiaugiasi karjeros vingiais, o dėl to labiausiai dėkingas jaučiasi savo tėčiui.

„Tėtis padėjo pamatus mano karjerai. Jis papasakojo viską, ką žinojo apie krepšinį. Svarbiausia pamoka – mėgautis žaidimu. Jis nepridėjo papildomo spaudimo, o tai yra labai svarbu. Tai padėjo man atsidurti taške, kuriame esu dabar“, – Eurolygos tinklalapiui sakė K.Pangosas.

Likimas K.Pangosą nuvedė iki pat Eurolygos finalo ketverto Belgrade, kuriame petys į petį „Žalgirio“ ekipoje jis žaidė su Brandonu Daviesu, dabartiniu komandos draugu „Barcelona“ klube.

Tai seni pažįstami, nors pažinties startas nebuvo labai bičiuliškas. Aukštaūgis atstovavo „Brigham Young“ universitetui, K.Pangosas – Gonzagos. Šie žaidėjai dažnai susikirsdavo svarbiausiose sezonų dvikovose.

„Dabar santykiai yra puikūs, bet universitete tarp mūsų buvo priešprieša. Jis buvo vyrukas, kurio aš nekenčiau, iki kol nepradėjome kartu žaisti „Žalgiryje“. Dabar jis yra vienas mano mėgstamiausių komandos draugų“, – sakė B.Daviesas.

„Universiteto laikais mes tikrai varžėmės. Tai vyko apie dvejus metus. Manau, kad aš laimėjau daugiau tarpusavio rungtynių“, – šypsodamasis sakė kanadietis įžaidėjas.

VIDEO: Focus on: Kevin Pangos, FC Barcelona

Žvaigždyną tarpsezoniu metu į Barseloną sukvietęs Svetislavas Pešičius negali remtis įžaidėju iš Kanados, kuris vis dar gydosi kairiosios kojos didžiojo piršto traumą.

„Treniruotės metu veržiausi link krepšio, dėjau žingsnį ir pajaučiau didelį momentinį skausmą. Dar niekada taip ilgai nesėdėjau ant atsarginių suolelio. Krepšinio nežaidžiau jau tris mėnesius. Noriu būti su komanda, noriu padėti jai laimėti“, – situaciją prisiminė K.Pangosas.

„Pernai Kevinas buvo svarbia „Barcelona“ komandos dalimi. Nėra abejonių, kad mums reikia jo sugrįžtančio kuo greičiau. Jei norime nuveikti kažką ypatingo, tai mums reikia visiškai sveiko ir pasiruošusio Kevino“, – sakė „Barcelona“ lyderis Nikola Mirotičius.

„Labai laukiu jo sugrįžtančio. Nekantrauju pamatyti jį aikštelėje, sužaisti kartu. Manau, kad mes gerai jaučiame vienas kitą aikštelėje. Tikiuosi, kad galėsime tai pratęsti ateinančiuose sezonuose“, – sakė B.Daviesas.

„Stengiuosi kuo įmanoma labiau palaikyti formą. Jaučiu, kad artėju link tikslo. Noriu sugrįžti ir rungtyniauti aukščiausiu pajėgumu. Turime puikių vyrukų, bus smagu kartu žaisti“, – sakė K.Pangosas.

Dvigubą Eurolygos savaitę „Barcelona“ šį vakarą pasitiks Tel Avive, o ketvirtadienį – rungtynės Stambule su „Fenerbahče“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius