Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 27

„Barcos“ klaida, dėl kurios gailisi Š.Jasikevičius: pavojingas gynėjas turi motyvą kerštui

Šarūno Jasikevičiaus kelyje titulo link – žaidėjas, kuris turi nesuvestų sąskaitų su lietuvio komanda. „Barcelona“ strategas mielai pats būtų turėjęs šį ginklą savo arsenale, tačiau penktadienio vakarą Malcolmas Delaney bandys sujaukti čempioniškus Šaro brėžinius.

„Nenormalu, kad neturime dviejų iš geriausių Europos įžaidėjų, kuriuos turėjome praėjusiais metais. Gal žmonės nelabai suprato, ką turi savo rankose... Ir tai truputį jaudina“, – prieš finalo ketvertą Kelne interviu 15min užsiminė Šarūnas Jasikevičius.

Jis neįvardijo tų „dviejų iš geriausių Europos įžaidėjų“, bet akivaizdu, kad jis turėjo omenyje Keviną Pangosą bei Malcolmą Delaney.

Pirmasis Eurolygos ketvirtfinalyje gerai pasvilino vyrukus iš Barselonos. Su 16,2 taško ir 7,2 rezultatyvaus perdavimo vidurkiu kanadietis serijoje iki 3 pergalių prirėmė katalonus prie sienos (2-3) išsikovojo sau vietą simboliniame Eurolygos penkete.

Euroleague.net/Kevinas Pangosas
Euroleague.net/Kevinas Pangosas

Kitas Šaro minėtas įžaidėjas – M.Delaney, stos prieš jį penktadienio vakarą.

Apmaudžiausia, kad 32 metų 191 cm ūgio gynėjas pandemijos pradžioje pats norėjo pratęsti kontraktą su „Barcelona“ ir su Katalonijos klubu siejo ilgalaikius tikslus. Tačiau Svetislavui Pešičiui ir buvusiam Barselonos vadovų kabinetui jis buvo nereikalingas. 2020-ųjų pavasarį „Barca“ nedavė jokio pasiūlymo ir paleido individualiai itin talentingą krepšininką.

„Akivaizdu, tai papildoma motyvacija, – spaudos konferencijoje Kelne tikino M.Delaney. – Visada bandau jos rasti prieš bet kurį varžovą. Tas pats buvo ir serijoje su „Bayern“. Nenoriu, kad komanda, kurioje žaidžiau anksčiau, įveiktų mane.

Bet aš susitelkęs labiau savo komandai. Bandau kuo geriau pasiruošti iš savo pusės, kad sužaistume vienas geriausių sezono rungtynių ir patektume į finalą. Tai labiau apie mūsų komandą nei asmeninė vendeta prieš Barseloną.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Malcolmas Delaney (su kamuoliu)
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Malcolmas Delaney (su kamuoliu)

Rungtynių favorite pagrįstai laikoma „Barcelona“. Reguliariajame sezone katalonai įrodė savo favoritų statusą ir du kartus nugalėjo Italijos ekipą – 72:56 Milane bei 87:71 Barselonoje.

Abu kartus „Olimpia“ užsikirto puolime, bet tai pernelyg nestebina – „Barcelona“ yra efektyviausiai besiginanti Eurolygos komanda. Ir tos plieninės Šaro gynybos projekcija prasideda būtent nuo gynėjų izoliavimo iš žaidimo.

„Gynyba prieš gynėjus yra didelė jų strategijos dalis, – į 15min klausimą atsakė M.Delaney. – Mes gal tada prastai puolėme, bet padarėme daug, kad įveiktume juos. Tiesiog prastai sužaidėme mačo pabaigoje.

Taip, tai gera komanda su gera strategija. Bet mes esame gerai subalansuoti. Jei padarysime savo darbą ir vykdysime trenerio planą, manau, galime užpulti prieš bet ką.

Žinau, kad tai geriausiai besiginanti komanda. Turėsime tai omenyje. Bet turime žaisti pasitikėdami savo jėgomis, nes turime daug gerai puolančių krepšininkų.“

VIDEO: Buvęs „Žalgirio“ lyderis vis dar jaučia meilę iš Lietuvos – žinučių gauna kasdien

Sustabdyti M.Delaney bus nelengva. Ne tik todėl, kad toje vienintelėje reguliariojo sezono akistatoje Barselonoje amerikietis į Šaro krepšį įkratė 23 taškus. Po ilgo ir traumų nusėto sezono į rikiuotę sugrįžęs įžaidėjas ketvirtfinalio serijoje su Miuncheno „Bayern“ jau buvo užsikūręs ir kelią į finalą Milanui nutiesė rinkdamas 16,2 taško vidurkį. Reguliariajame sezone jis pelnė vid. 10,8 taško.

„Sezonas buvo labai sunkus. Dėl skausmų žaidžiau tik 75 proc. savo galimybių ir buvau nusivylęs. Bet dabar aš psichologiškai laimingas. Visi mane labai palaikė tada, kada labiausiai to reikėjo, – pabrėžė M.Delaney. – Dabar pasitikiu savimi, o serija su „Bayern“ man labai padėjo įgyti tą pasitikėjimą. Taip pat aplinkui turiu puikius komandos draugus, kurie, jei man kažko trūksta, yra šalia ir gali padėti.“

VIDEO: Shavonas Shieldsas: naujoji Eurolygos superžvaigždė?

„Barcelona“ ir „Olimpia“ pusfinalio pradžia – penktadienį 22 val.

VIDEO: Prieš Eurolygos finalo ketvertą – Šaro džiaugsmas ir Pau Gasolio viltis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius