Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 04

„Bayern“ lyderiu tapęs G.Monroe: „Eurolygoje jaučiuosi patogiai“

Skambiausias Eurolygos klubų vasaros pirkinys Gregas Monroe greitai adaptavosi prie europietiško krepšinio stiliaus. Septintasis 2010-ųjų metų NBA naujokų biržos šaukimas yra šio sezono Miuncheno „Bayern“ lyderis bei ryškiausias komandos žaidėjas.
Gregas Monroe
Gregas Monroe / Euroleague.net nuotr.

Debiutiniame sezone Eurolygoje 29-erių 211 cm ūgio amerikietis pelno po 13,1 taško, atkovoja po 6 ir perima po 1,6 kamuolio, atlieka po 3,1 rezultatyvaus perdavimo, klysta po 2,5 karto bei fiksuoja po 17 naudingumo balų.

„Tai irgi yra labai aukšto krepšinis, tik kitame žemyne. Kažkiek skiriasi taisyklės, bet krepšinis visur yra tas pats. Mano vaikystės draugai Europoje žaidė daugybę metų. Aš neatvykau čia užrištomis akimis, aš bendravau su žmonėmis ir susirinkau informaciją. Jaučiuosi Europoje patogiai“, – sakė devynis sezonus NBA praleidęs G.Monroe.

„Galima suprasti, kodėl jis tiek metų sėkmingai žaidė NBA. Visada gali paduoti kamuolį po krepšiu Gregui, o jis kažką nuveiks. Pelnys taškus ar atliks gerą perdavimą“, – apie komandos draugą kalbėjo Petteris Koponenas.

Aukštaūgis neturėjo europietiško krepšinio patirties, bet jo aukštas žaidimo IQ padėjo komandai duoti naudą nedelsiant. Centras startiniame penkete žaidė visose vienuolikoje rungtynių, o devyneriose iš jų rinko dviženklį naudingumo balų skaičių.

„Kiekvienos rungtynės man yra svarbios, kiekvienoms jų ruošiuosi stipriai. Koncentruojuosi tik į būsimą mačą, o visa kita išsipildo savaime“, – sakė G.Monroe.

„Jis yra tikras profesionalas. Gregas mums duoda naudos ne tik aikštelėje, bet ir už jos ribų. Manau, kad jam tai rūpi“, – sakė „Bayern“ treneris Dejanas Radonjičius.

VIDEO: Focus on: Greg Monroe, FC Bayern Munich

„Jis puikiai žaidžia baudos aikštelėje bei gali organizuoti žaidimą, gerai mato aikštelę. Manau, kad klubo sporto direktorius bei vadovas atliko puikų darbą kviesdami žaidėjus į komandą. Jie pasirenka geras asmenybes, gero charakterio žaidėjus. Gregas yra puikus vyrukas“, – sakė „Bayern“ įžaidėjas Maodo Lo.

„Bayern“ siekia pirmą kartą patekti į Eurolygos atkrintamąsias, nors sezono startas yra sudėtingas. Bavarijos klubas per pirmąsias vienuolika rungtynių iškovojo vos keturias pergales.

Eurolygos finalo ketvertas šiemet vyks Vokietijoje, Kelno mieste, o G.Monroe svajoja ten būti.

„Tikrai noriu ten būti, nėra abejonių, atkrintamosios yra mano tikslas. Noriu iškovoti kuo įmanoma daugiau pergalių“, – sakė „Bayern“ lyderis.

Kelionę link savo tikslo „Bayern“ krepšininkai ketvirtadienį pratęs Tel Avive prieš namuose šį sezoną nepralaiminčią „Maccabi“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius