Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 08

Brangios „Žalgirio“ ir teisėjų klaidos, Barselonoje kainavusios pergalę

Kauno „Žalgirio“ klubas po atkaklios Eurolygos kovos 72:78 nusileido „Barcelona“ ekipai. Krepšininkas Augustas Šuliauskas specialiai 24sek išnarstė žalgiriečių pralaimėjimo priežastis. Jis pabrėžė ir brangias teisėjų klaidas.
Antanas Kavaliauskas
Antanas Kavaliauskas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Dar vienos „Žalgirio“ rungtynės, kurių likimas sprendėsi paskutiniame rungtynių ketvirtyje.

„Žalgiris“ savo rungtynių planu bei jo pildymu suteikė sau šansą būti rungtynėse iki pat jų galo prieš stiprią Eurolygos komandą išvykoje. Rungtynės buvo pralaimėtos, tačiau po kelių slogesnių pasirodymų praėjusį mėnesį, tai buvo kur kas geresnis kauniečių pasirodymas.

Gaila, kad atkrintamųjų traukinys nuvažiuoja vis toliau.

VIDEO: Šaras momentais kaifavo: šis pralaimėjimas kitoks nei visi

Mačą „Žalgiris“ pradėjo visoje aikštelėje dusindamas Keviną Pangosą – išprovokuota viena „Barcos“ klaida, vėliau sėkmingai atšokęs kamuolys leido A.Tomičiui pelnyti du taškus iš po krepšio. Kėlinio viduryje Ch.Singletonas už šią riziką nubaudė trimis taškais iš aikštelės krašto ir kauniečiai kuriam laikui nutraukė šį sumanymą.

Puolime viskas vyko gana gerai – tą patį derinį, prasidedantį dviguba užtvara įžaidėjui, kauniečiai žaidė net keletą kartų per pirmąsias penkias minutes ir visus kartus pavykdavo pelnyti taškus arba gauti gerą metimą.

Pirmąjį kartą, „Barcos“ žaidėjai nesusišnekėjo gynyboje ir A.White'as pelnė du lengvus taškus iš po krepšio. Vėliau A.Milaknis pastatė nugarinę užtvarą A.White'ui ir „Barcos“ dar vieno nesusikalbėjimo dėka išvydome ataką „žemė-oras“.

Kitoje atakoje „Barca“ šią situaciją pristabdė, tačiau nebuvo pasiruošusi šios atakos tęsiniui, kuomet žalgiriečiai sužaidė „screen the screener“ situaciją, kuomet tik ką užtvarą pastatęs žmogus pats gauną užtvarą. A.Milaknis visiškai laisvas smeigė tritaškį. Tai buvo puikus Šarūno Jasikevičiaus sumanymas bei jo žaidėjų išpildymas.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ kiek užstrigo ir po 20 minučių švieslentėje degė 7 taškų „Barcelona“ pranašumas (38:45). Gynyboje padarytos kelios klaidos leido „Barcai“ pelnyti keletą lengvų taškų – N.Woltersas pramiegojo J.Blažičiaus įkirtimą į baudos aikštelę, E.Ulanovas šiek tiek pavėlavo sureaguoti į high-low situaciją, kuomet P.Jankūnas iš priekio dengėsi prieš A.Tomičių ir šis pelnė du taškus su pražanga.

Puolime ispanai kiek pristabdė „Žalgirį“, pritaikydami gynybą kuomet užtvarų šonuose metu jie neleisdavo kauniečiams ja pasinaudoti ir stumdavo juos link šoninės ir galinės linijos. Tai lėmė keletą „Žalgirio“ atakų su mažai judėjimo bei prastų metimų susikūrimu.

Trečiajame kėlinyje spindėjo tiek Artūras Milaknis, tiek visa komanda. Milas po netaiklaus pirmojo metimo kėlinuke vėliau tiesiog siautėjo. Pirmąjį tritaškį jis įmetė Jameso Hardeno stiliumi – pagąsdinęs varžovą, vėliau jis atliko žingsnį atgal bei smeigė tritaškį.

VIDEO: A.Milaknis apie savo tritaškius ir pabaigą Barselonoje

Po to jis greitoje atakoje prametė, tačiau žalgiriečiai po puolime atkovoto kamuolio vėl surado savo snaiperį toje pačioje aikštelės vietoje ir jis neklydo. „Barcos“ persvara sumažėjo iki minimumo (53:54).

S.Pešičius paprašė minutės pertraukėlės, kurios metu Šaras nubraižė specialų derinį savo karštam metikui. Kauniečiai turi labai panašų derinį Milui, tačiau tai buvo kiek kitokia variacija. Ant A.Milaknio prišoko du žmonės, šis numetė kamuolį laiku įkirtusiam B.Daviesui ir šis pelnė du taškus iš po krepšio. Turbūt niekam ne naujiena, kad „Žalgiris“ turi vieną geriausių trenerių, kalbant ir apie derinius po minutės pertraukėlės situacijų.

Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Gynyba veikė gerai – žaidėjai gerai rotuodavo, kuomet Ante Tomičius buvo dvigubinamas baudos aikštelėje. Taip pavyko perimti keletą kamuolių. Tačiau agresyvi gynyba greitai leido „Barcelona“ ekipai atsidurti bonuso situacijose. Trečiajame kėlinyje jie pelnė taškus praktiškai tik dvejais būdais – baudų metimais bei metimais iš vidutinio/tritaškio nuotolio, kuomet kauniečiai nepasitikdavo jų aukščiau žaidžiant 2 prieš 2.

Toks buvo susitarimas, tokia buvo rizika, kuri gan gerai pasiteisino. Keletą kartų šiame kėlinyje juos nubaudė Th.Heurtelis ir A.Hanga.

Rungtynių likimas persikėlė į ketvirtąjį kėlinį, kurį „Žalgiris“ pradėjo pirmaudamas trapia persvara 62:60. „Barca“ susigrąžino persvarą po to, kai Marius Grigonis pavėlavo padėti B.Daviesui iš silpnosios pusės ir leido K.Seraphinui įversti taškus iš po krepšio (64:65).

Vėliau labai brangiai kainavo dvi N.Wolterso klaidos. Pirmąsyk amerikietis neteisingai perskaitė situaciją, kuomet bandė pakabinti dar vieną kamuolį A.White'ui. Perdavimas buvo pernelyg nuspėjamas ir atviras, todėl pasibaigė perimtu kamuoliu bei Kevino Seraphino dėjimu. Vėliau greitajame puolime jis perskubėjo bei laiku į gynybą grįžę „Barcelona“ žaidėjai perėmę dar vieną kamuolį.

VIDEO: N.Wolterso įžvalgos apie žalgiriečių ketvirtojo kėlinio problemą

Atsilikdamas trimis taškais, „Žalgiris“ susikūrė gerą progą, tačiau Th.Walkupas prametė tolimą metimą. Tuo tarpu kitoje aikštelės pusėje P.Oriola nusiėmė kamuolį puolime nuo to paties Th.Walkupo, o ataka pasibaigė dviem „Barcos“ taškais nuo baudų metimo linijos.

Viskas būtų suprantama, tačiau tai buvo labai panašu į pražangą puolime kovojant dėl kamuolio.

Iškart kitoje atakoje B.Daviesas po atkovoto kamuolio puolime bandė dėti kamuolį į krepšį, tačiau A.Hanga akivaizdžiai kirto jam per ranką ir kamuolys išsprūdo iš krepšio. Teisėjų švilpukai tylėjo.

Šie du epizodai buvo kertiniai. Vietoj vieno taško taškų deficito, „Žalgiris“ atrado -5 ir iš jo per paskutinę minutę nepavyko išsikapstyti.

Išvada

Nesmagu teigti, kad „Žalgiriui“ pergalę šiose rungtynėse kainavo teisėjų švilpukai, tačiau rungtynių gale priimti teisėjų sprendimai verčia tą pripažinti.

Reikia pridurti, kad „Žalgiris“ sužaidė geras rungtynes – trenerių štabo parengtas idėjas puolime žaidėjai dažnai įgyvendino puikiai ir rečiau nei anksčiau klydo gynyboje.

VIDEO: E.Ulanovas bandė paaiškinti žalgiriečių pralaimėjimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius